Klasik Biçimlendir yapmak geri getirelemeyecek şekilde silmez.merhabalar elimde 2 adet 480gb sata ssd 2 adette 1tb hdd var iki farklı bilgisayarın çoğu parçasını yeniledim ve birer m2 taktım bunları söktüm satacağım ama içlerini formatlamam lazım nasıl yapabilirim?
cmd üzerinden nasıl yapabilirim güvenli olur mu? satacağımKlasik Biçimlendir yapmak geri getirelemeyecek şekilde silmez.
Bunun için 2 yol var. Cmd üzerinden silebilirsin yada SSD lerin markalarının yazılımları üzerinden sileceksin
Cmd üzerinden silerken dikkat et, Windows un kurulu olduğu diski seçip de silme![]()
Ssd leri ilk haline getirir. Cmd üzerinden yapmıştım da bir bakayım neler yapıyordukcmd üzerinden nasıl yapabilirim güvenli olur mu? satacağım
tamamdır akşam yapacağım kasayı söküp. Temizlediğini nerden kontrol edebilirim? bu bilgisayardan içinin full boş olması mı lazım@porter
cmd yi açıyorsun
diskpart yazıp enter la
Alıntıyı görüntüle
diskpart olarak gelen ekrana list disk yazıp enter lıyorsun. Takılı olan ne varsa listelenecek
Alıntıyı görüntüle
Mesela bendeki Disk 0 m2 ssd, Size dan belli oluyor zaten. Diğerleri WD nin harici diskleri
Sende sata hangisi ise mesela Disk 2 ise, select disk 2 yazıp enter a basacaksın.Sonra Disk 2 seçildi diye bir uyarı gelecek. yeni satıra clean yazıp enter a bas. Çok uzun sürmez. Tamamlanana kadar ekrandan çıkma.
Dikkat et, doğru diski seçtiğinden emin ol.
Aynen komutları düzgün bi şekilde yapınca zaten cmd ekranı tamamlandı diye yazacak. Bilgisayarım dan girince içini boş görürsün. Korkmana gerek yok.tamamdır akşam yapacağım kasayı söküp. Temizlediğini nerden kontrol edebilirim? bu bilgisayardan içinin full boş olması mı lazım
yaptım hocam teşekkür ederim 4 üde tertemiz oldu 15 dkda hallettimAynen komutları düzgün bi şekilde yapınca zaten cmd ekranı tamamlandı diye yazacak. Bilgisayarım dan girince içini boş görürsün. Korkmana gerek yok.
Ha garanti olsun dersen sata nın markasının yazılımından da bi tur gidersin de gerek yok bence
Sevindim. Iyi akşamlaryaptım hocam teşekkür ederim 4 üde tertemiz oldu 15 dkda hallettim
15 dakikada hallolacak iş değil özellikle o boyutlarda. Tekrar göz gezdirmenizi öneririm.yaptım hocam teşekkür ederim 4 üde tertemiz oldu 15 dkda hallettim
Boş görünmesi gerçekten boş olduğu anlamına gelmiyor. NTFS dosya sistemi herhangi bir şey silindiğinde tamamen silmez çünkü birsey silmek demek o boyuttaki herşeyi 0 yapmak demek, bu da çok zahmetli ve uzun dolayısı ile o bölgeyi "silinmiş" olarak işaretleyip ileriki kullanımlarda üstüne yazar.hocam içleri 100-150 gb doluydu ve şuan hepsi full boş görünüyor