Çözüldü✓ Fan Rpm Ayarlama Yapamıyorum

xanxaroth

80+
Reaksiyon skoru
4
Bitfenix al118 kasam var geçtiğimiz haftalar da egzoz fanı sıkıntı çıkardı bende 4 tane Arctic p12 pro fan aldım 3 tanesi reverse olmak üzere. Asus un armoury crate programından fan ayarlarını yaptım fakat egzoz fan %8 gücün altına inmiyor bu neden ile yüksek devir de çalışıyor bir kaç uygulama kurcaladım, fakat çözüm bulamadım bu değeri nasıl düşürebilirim.?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-21 011305.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-21 011305.webp
    11.9 KB · Hit: 22
Bitfenix al118 kasam var geçtiğimiz haftalar da egzoz fanı sıkıntı çıkardı bende 4 tane Arctic p12 pro fan aldım 3 tanesi reverse olmak üzere. Asus un armoury crate programından fan ayarlarını yaptım fakat egzoz fan %8 gücün altına inmiyor bu neden ile yüksek devir de çalışıyor bir kaç uygulama kurcaladım, fakat çözüm bulamadım bu değeri nasıl düşürebilirim.?
BIOS'tan fan curve yapmayı denediniz mi?

BIOS'tan fan curve yapmayı denediniz mi?
yok bıos a bakmadım, açıkçası pratik bir şekilde ayar yapabileceğim bir program varsa oradan ayar yapmak isterim tabi mümkün ise

Ben de ASUS'un Armoury Crate yazılımını beğenmediğim için mecbur Fan Control'e geri döndüm, bunu kullanabilirsiniz.

bahsettiğiniz uygulamayı indirdim sorunum çözülmedi egzoz fana etki etmedi bir de pc kendini kapattı (tüm fanları 0 rpm yaptığım için olabilir)

Belki de anakart fan gücünü belli aralıklarda verebiliyordur. %40-100 mesela. Ya da %20-100. Bu aralığı, en düşük limiti bulmak lazım. Emin değilim ama denenebilir. BIOS'a mutlaka bakmak da lazım.

Fan Control yazılımını kullanmanı öneririm, hiçbir üretici yazılımında olmayan özellikler mevcut zaten.

bahsettiğiniz uygulamayı indirdim sorunum çözülmedi egzoz fana etki etmedi bir de pc kendini kapattı (tüm fanları 0 rpm yaptığım için olabilir)
Dostum bende bir cok program denedim hiç biri işe yaramadı kendım bios tan yaptım sanada tavsiye ederim şuan kasa çalışmıyor gibi o kadar sessiz ki oyunlarda felan sadece kasanın kendi fanalrını duyuyorum

Al118 bende de var benimde egzoz fanı bozuk kronik galiba

Dostum bende bir cok program denedim hiç biri işe yaramadı kendım bios tan yaptım sanada tavsiye ederim şuan kasa çalışmıyor gibi o kadar sessiz ki oyunlarda felan sadece kasanın kendi fanalrını duyuyorum
şimdi bıos ayarlarını kurcaladım internetten örnek değerleri denedim fakat gene işe yaramadı önceden kasanın altında ki fanlar belirli ısılar da çalışıyordu bıos ayarını kurcalayınca onlar da sürekli çalışmaya başladı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Al118 bende de var benimde egzoz fanı bozuk kronik galiba
fanın rulman yapısından sanırsam benim kasanın içi belirli miktar ısındıktan sonra, egzoz fan ses yapıyordu elimle kurcaladım bastırınca yerine oturuyordu, eninde sonun da değiştirdim

Ana kartın üzerinde incelerken dikkat etmediğim ek fan slot u varmış kasanın kendi fan slot undan çıkarıp, ana kartın üstünde ki slot a taktım armoury crate den rpm ayarını yaptım düzeldi herhangi bir programa vs, gerek kalmadı herkese yardımları için teşekkür ederim konuyu kapatıyorum.

Geri