Müjde : doğalgazmış!

Ben bu olayı anlamadım ya,
Ne katkısı olacak ki türkiye için?
Türkiye'nin enerji de dışa bağımlılığı azalacak.
Enerjiye verilen 300.295.000.000 Türk Lirası, cepte kalacak. Kısaca sadece ülkeye kazandıracağı para bile büyük bir oranda ekonomiye katkı sağlayacak.

''Tarihi Müjde''
Değil mi şimdi? Yaşın kaç lan senin?

Dışarıdan gaz alınmayacak
Doğalgaz fiyatları düşecek
Dışarıya giden para farklı alanlarda harcanabilecek
Döviz düşecek

Ayrıca Akdeniz de petrol bulunursa bu dediklerimin etkisi 2 katına çıkar, üstüne üstlük bu daha bir parça daha da fazla gaz var.

Döviz düşecek

Ayrıca Akdeniz de petrol bulunursa bu dediklerimin etkisi 2 katına çıkar, üstüne üstlük bu daha bir parça daha da fazla gaz var.
knl peki dolar ne olhr 2 senede 5e düşermi

Allah kimseyi, bu müjdeyi küçümseyecek kadar düşürmesin, yazık.

Döviz düşecek

What ??

Ne dedim ???!?

Hiç bir şey anlatma hocam bırak. Kendi boş zihinlerinde takılsınlar.

Norveç, kaderini değiştiren Ekofisk sahası için 100 civarı sondaj yaptı. Biz ise 9. Sondajda ilk adım için önemli sayılacak bir rezerv bulduk. Mavi Vatan'ın, denizlerin ne kadar zengin olduğunun farkına varın.

Dolar yüksek diye ülkenin kaderi olan bir meseleye sırt çevirmek saçmalıktan ibarettir ve cahilliğin göstergesidir. Biz her Türk genci Mavi Vatan'ı öğrensin, denizcilik bilincine sahip olsun diye uğraşırken birileri böyle mühim bir konuyu ''dalgaya'' alıyor, diyecek bir şey yok. Torunlarına güzel bir yarın bırakmak istemiyor, ülkenizin gelişmesini istemiyorsanız aynen bu kafa devam edin.

Ben bu olayı anlamadım ya,
Ne katkısı olacak ki türkiye için?
Türkiye Yıllık gelirinin %30-40 gibi büyük bir meblasını doğalgaz ve petrol gibi enerji kaynaklarına harcıyor . Doğalgaz'ı bulduk . Sırada Doğu Akdeniz var . Orada da petrolü bulduk mu zengin olucağız ülke olarak. Arap ülkelerine bakın sadece petrol var doğalgaz bile yok. 1 metre ip bile üretmiyorlar ama dünyanın en fazla kişi başına düşen milli gelire sahipler . Kaldı ki Türkiye tarım ürünlerinden tut teknoloji ve Savunma sanayi gibi şeyler üretiyor . Türkiye , Avrupa'nın Çin'i konumundadır. Ucuz iş gücü gerekçesiyle çok fazla yatırım gelicek memleketimize. Tabi bazı dostlar şunu diyebilir 2023 çıkıcak diye ama bilginiz olsun normalde sondaj tesisleri ve kuyular 5-6 yılda açılırken Erdoğan 3 yılda bu işi halledeceğini açıkladı . Allah başımızdan eksik etmesin. Küresel güç olma yolundaki tek engelimiz EKONOMİYDİ Allah'ınizniyle onuda hallettik . Sırada atalarımızın bize miras bıraktığı topraklar onun ardındanda ilahi-kelimetullah var.

Yılda dışarıdan alınan doğalgaz 45 milyar dolar. Bunun yıllarca ülke içinde kaldığını düşünün. Ayrıca ihraç edildiğini düşünün. Ülkemize yararı çok çok fazla olan bir müjde.
Umarız en yakın zamanda doğalgaz çıkartılmaya başlanır. Dışa bağımlılık azalır. Enerjide dışa bağımlılığı bitirirsek çok büyük bir güç olabiliriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,096
Üyeler
188,525
Son üye
Van6566
Geri