Müjde : doğalgazmış!

Hiç bir şey anlatma hocam bırak. Kendi boş zihinlerinde takılsınlar.

Norveç, kaderini değiştiren Ekofisk sahası için 100 civarı sondaj yaptı. Biz ise 9. Sondajda ilk adım için önemli sayılacak bir rezerv bulduk. Mavi Vatan'ın, denizlerin ne kadar zengin olduğunun farkına varın.

Dolar yüksek diye ülkenin kaderi olan bir meseleye sırt çevirmek saçmalıktan ibarettir ve cahilliğin göstergesidir. Biz her Türk genci Mavi Vatan'ı öğrensin, denizcilik bilincine sahip olsun diye uğraşırken birileri böyle mühim bir konuyu ''dalgaya'' alıyor, diyecek bir şey yok. Torunlarına güzel bir yarın bırakmak istemiyor, ülkenizin gelişmesini istemiyorsanız aynen bu kafa devam edin.
Tamam şu an ekonomi pek iç açıcı değil ama bu haber cidden çok önemli, ayrıca 2 katman daha var üstüne Akdeniz de de yüksek ihtimal petrol ya da doğalgaz bulunacak, bunlar çok önemli ama bazı kıt kafalılar anlamıyor.

ne katkısı mı olacak?
avrupa doğalgzın metreküpünü 128 dolardan alırken biz rusyadan 280 dolara alıyoruz
320milyar metreküp bulunmuş burda kar edilecek paranın hayalini bile kuramayız
ve bu doğalgaz yataklarının daha büyük bir yatağa açılacağı düşünülüyor.
Ulan sizler ne kadar düşencesiz ve sığ görüşlüsünüz , Türkiye gelirinin yarısını neredeyse enerji kaynaklarına harcıyor artık bu durumdan kurtulacağız . Avrupa , Rusyadan almak yerine Türkiyeden alıcak hemde biz Rusyadan almadığımız için Avrupada almayacağı için tek geçim kaynakları olan enerji kaynaklarından elde ettikleri gelirde azalacak.

Hiç bir şey anlatma hocam bırak. Kendi boş zihinlerinde takılsınlar.

Norveç, kaderini değiştiren Ekofisk sahası için 100 civarı sondaj yaptı. Biz ise 9. Sondajda ilk adım için önemli sayılacak bir rezerv bulduk. Mavi Vatan'ın, denizlerin ne kadar zengin olduğunun farkına varın.

Dolar yüksek diye ülkenin kaderi olan bir meseleye sırt çevirmek saçmalıktan ibarettir ve cahilliğin göstergesidir. Biz her Türk genci Mavi Vatan'ı öğrensin, denizcilik bilincine sahip olsun diye uğraşırken birileri böyle mühim bir konuyu ''dalgaya'' alıyor, diyecek bir şey yok. Torunlarına güzel bir yarın bırakmak istemiyor, ülkenizin gelişmesini istemiyorsanız aynen bu kafa devam edin.
İŞTE ARADIĞIM YORUM :love: :love: :love:

Yılda dışarıdan alınan doğalgaz 45 milyar dolar. Bunun yıllarca ülke içinde kaldığını düşünün. Ayrıca ihraç edildiğini düşünün. Ülkemize yararı çok çok fazla olan bir müjde.
Umarız en yakın zamanda doğalgaz çıkartılmaya başlanır. Dışa bağımlılık azalır. Enerjide dışa bağımlılığı bitirirsek çok büyük bir güç olabiliriz.
Düşünsene o 45 milyar doların belli bir miktarının bilim, endüstri gibi şeylere harcandığını... Cidden mutlu oldum ben ülkem adına.

Cebimizde kalacak bu para doğru yerlere harcanır ise Türkiye çok kısa bir sürede toparlanır ev en büyük ekonomiler arasında yerini alır.

Fabrika kapasitelerinin arttırılmalı. Şimdi bu neden önemli ?Türkiye önünde çok büyük bir fırsat var. Covid-19 sonrası ÇİN’e karşı büyük tepki var, üretimin bir kısmı orada kayacak. Nereye kayacak ? Endonezya, Hindistan, Türkiye.

Bu büyük fırsat ve hiçbir ülke Tüketim Avrupasına bizim kadar yakın değil. Ancak bu fırsattan yararlanmanın yolu kapasite arttırımı. ÇİN’nin vazgeçilmez olmasının nedenlerinden biri inanılmaz büyük kapasiteye ulaşabilmesi. Elbet kapasite arttırımı son derece kapital maliyetli

Gelecekte bize gelecek paranın bu alanlara yatırılması kısa vadede ülkeye çekilen üretimi arttırır. Uzun sözün kısası, süreci güzel yönetirsek büyük bir fırsat var önümüzde. Yok bu söylenen rezervi sıcak para olarak görürsek o zaman geçici bir etki var önümüzde.

Düşünsene o 45 milyar doların belli bir miktarının bilim, endüstri gibi şeylere harcandığını... Cidden mutlu oldum ben ülkem adına.
Şu an tek dileğimiz erken çıkartılmaya başlanması. Ayrıca şunu kimse unutmamalı. Karadeniz'de bulduk, bitti gibi bir durum yok. Karadeniz'de sondaj için devam edilecek ve bunun yanı sıra Akdeniz'de olduğu bilinen kaynaklar var.
Her şey ülkemizin yararı için. Dediğiniz gibi o paraların ülke içinde kalması bile büyük bir yararken düzgün yatırımlar yapılırsa elde edilecek faydanın tahminini bile yapamayız.
Hepimiz için hayırlısı olsun.

Şu an tek dileğimiz erken çıkartılmaya başlanması. Ayrıca şunu kimse unutmamalı. Karadeniz'de bulduk, bitti gibi bir durum yok. Karadeniz'de sondaj için devam edilecek ve bunun yanı sıra Akdeniz'de olduğu bilinen kaynaklar var.
Her şey ülkemizin yararı için. Dediğiniz gibi o paraların ülke içinde kalması bile büyük bir yararken düzgün yatırımlar yapılırsa elde edilecek faydanın tahminini bile yapamayız.
Hepimiz için hayırlısı olsun.
9.Sondaj da bulduk hocam bu rezervi...
Norveç, kaderini değiştiren Ekofisk sahası için 100 civarı sondaj yaptı. Biz ise 9. Sondajda ilk adım için önemli sayılacak bir rezerv bulduk. Karadeniz böyleyse, Akdeniz'in zenginliğini düşünün...

9.Sondaj da bulduk hocam bu rezervi...
Norveç, kaderini değiştiren Ekofisk sahası için 100 civarı sondaj yaptı. Biz ise 9. Sondajda ilk adım için önemli sayılacak bir rezerv bulduk. Karadeniz böyleyse, Akdeniz'in zenginliğini düşünün...
Hocam bir sorum olacaktı size. Rusya ile hali hazırda yapılan bir doğalgaz anlaşması var. Biz Karadeniz'deki rezervi çıkartmaya başladığımız zaman bu anlaşma bize bir sorun çıkartır mı? Bu anlaşmayı iptal etme hakkımız var mıdır?

Düşünsenize dolar düşüyor @Rambo_87 ninki gibi PC topluyorsunuz :D

WhatsApp Image 2020-08-21 at 15.58.52.jpeg

Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin kaynak soranlar için IMF'in kendisi

Geri