🔥İndirim Gıgabyte Mo27q2a 27" 2k 280hz Qd-OLED Gaming Monitör 22999tl 9 Taksit

Evet hocam haklısın ekranlardan biri woled biri qd oled olduğu için videodaki karşılaştırma tam olarak glossy ve matı tam karşılaştıramayabilir.

vazelin sürülmüş bulanık hissini farkediyor musunuz hocam
Hocam ben çok fark etmiyorum.

G61SD modelinde kaplamadan daha çok metin netliği rahatsızlık veriyor 2K çözünürlükten ötürü ama görüntü kalitesi, oyundaki görsel kalite falan üst düzey ve ben greenlenme, kumlanma falan hissetmiyorum karanlık kullanımda. Gün ışığı vurduğunda da glossy paneller ışığı bir bölgede toplayıp biraz sönümleyerek yansıtıyor, mat paneller ise ışığı yayıyor ve ışık yayılınca glossy'den daha iyi bir deneyim sunmuyor bence.

Ama şöyle söyleyeyim, üç ay önce MO32U glossy panel QD-Oled monitör aldım ve şuan ekranın sol orta kısmında çizikler fark ettim. Üstelik silmeden önce kuru mikrofiber bezi ekrana doğru hafiften çarptırarak tozları ortadan kaldırıp, telefon flaşı ile toz olmadığından emin olup saf su + farklı bir mikrofiber bez ile siliyorum. Yani benimki çizildiyse herkesinki çizilebilir. :D

Hocam ben çok fark etmiyorum.

G61SD modelinde kaplamadan daha çok metin netliği rahatsızlık veriyor 2K çözünürlükten ötürü ama görüntü kalitesi, oyundaki görsel kalite falan üst düzey ve ben greenlenme, kumlanma falan hissetmiyorum karanlık kullanımda. Gün ışığı vurduğunda da glossy paneller ışığı bir bölgede toplayıp biraz sönümleyerek yansıtıyor, mat paneller ise ışığı yayıyor ve ışık yayılınca glossy'den daha iyi bir deneyim sunmuyor bence.

Ama şöyle söyleyeyim, üç ay önce MO32U glossy panel QD-Oled monitör aldım ve şuan ekranın sol orta kısmında çizikler fark ettim. Üstelik silmeden önce kuru mikrofiber bezi ekrana doğru hafiften çarptırarak tozları ortadan kaldırıp, telefon flaşı ile toz olmadığından emin olup saf su + farklı bir mikrofiber bez ile siliyorum. Yani benimki çizildiyse herkesinki çizilebilir. :D
sizde o zaman 2 adet oled var şu anda

Evet hocam iki oled bir ips bir va var, sorunuz varsa yanıtlarım :D
hocam oyunlar açısından nasıl farklar var ben IPS kullandım hep, kontrast falan anlamıyorum çok ama renkler önemli benim için,kontrast denilen şey de zaten renklerle bir bütün sanırım görsel şölende. FPS Battlefield tarzı oyunlar veya hikayeli oyunlar oynarım

hocam oyunlar açısından nasıl farklar var ben IPS kullandım hep, kontrast falan anlamıyorum çok ama renkler önemli benim için,kontrast denilen şey de zaten renklerle bir bütün sanırım görsel şölende. FPS Battlefield tarzı oyunlar veya hikayeli oyunlar oynarım
Hocam OLED aslında hem oyun hem içerik açısından kullanılabilecek en tepe seviye ürün kategorisi. Konudaki gibi QD-Oled bir model alırsanız hem sonsuz kontrast hem de çok iyi renkler elde edersiniz. Tepki süresi anlamında IPS modellerin iyi örnekleri bile teknik olarak 1ms belirtilse bile ortalama tepki süresinde 3 - 5 ms gibi değerler verilebiliyor. OLED modellerde bu değer teknik olarak 0,03ms belirtilmiş ve ortalamada da genellikle 1ms tepki süresinin hemen her koşulda altında değerler verebiliyor.

Yani konu kalite ise, renk ise, görüş açısı ise, hız ve tepki süresi ise OLED alınabilecek en iyi ürün kategorisidir.

Hocam o kadar fena mı çiziliyor? İyi ki gördüm yorumunuzu ben ışıkta göründüğümü bilsem bile kafaya takmaktan uyuyamazdım..
Valla ilk çizildiğini anladığımda benim de moral yerlerdeydi direkt satmayı düşündüm sonradan vazgeçtim hocam o kadar fena.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bastırmak yasak hocam saf su ya da alkol kullanacaksın geçmiyorsa
Acı tecrübeyle öğrenmiş oldum hocam bu kadar dayanıksız kaplama olduğunu bilmiyordum

Ben monitörü 9 taksitle satın aldım elime ulaşınca merak eden varsa yanıtlarım

Geri