Sıvı Soğutma Ne Almalıyım

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar tekrar merhaba. Kasamda ryzen5 9600x ile başlayıp ileride 7800x3d almayı düşünüyorum. 360mm sıvı soğutma alıp değiştirmeden uzun bir süre kullanmak istiyorum. Seçeneklerim aşağıdakiler. Limitler bu fiyatlar ama işimi rahat görürse uygun fiyattan yanayım.

Sizce hangisini seçmeliyim. Başka öneriniz var ise duymak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

7800x3d geçmek yerine en baştan 9700x veya 9600x al ikisi de iyi zaten
soğutucu bu olabilir güzel model https://www.amazon.com.tr/dp/B0D4PDPKX5/
Hem bütçem fazla değil hemde bilgisayar süresi olarak çok aktif değilim oynadığım oyunlara 9600x yetiyor. Sadece 3 5 sene sonra güçlendirmek istediğimde soğutucuyuda değiştirmek istemiyorum. Tavsiye için teşekkürler. Markayı çok bilmiyorum araştırıcam.

Sıvı sogutucu corsair harici neredeyse kullanışsız ayrıca ramler kaliteli deilse r7 9700x bir işe yaramaz
Öncelikle corsair harici neredeyse kullanışsız demişsiniz Asus Rog var MSI, Thermaltake, Thermalright, Gigabyte, LianLi, Arctic bunlar hespi üst düzey soğurma sunan firmalar öncelikle bunu bir söyleyim. 2. olarak ramler kaliteli değilse söyle bakalım ram kalitesini ney belirliyor merak ettim 3. sü adamın amacı belki sadece oyun oynamak değil ve ya 1080p kow oyunculuk değil 2k da oynayacak belkide işlemci üzrindeki yükü çoğunlukkla alcak peki o zaman ne fark edecek x3d. Şöyle çok bilmiş insanlardan nefret ediyorum ya bir marka belkirtirler kafalarında diğer markaları yok sayalarlar hiçbir bilgi bilmezler bilgiler sunarlar. Hani birde diyor ya bir işe yaramaz baren deki biraz zayıf kalabilir felan ama hi demek o kadar iddialı ki ama boş iddia yani onu da söyleyim. Adamın belki Sk Hyniz A die çipli bir rame sahip ve ya M die onuda biliyor musun mesela ? . Veya bu çiplere sahip herhangi bir ram markasının (Patrioti Corsair, Gskill) göre aynıya yakın performans verdiğinde bildiğini sanmıyorum sadece değişen şeyin soğutma çözümlerinin olduğunu da ve ya tasarımsal değişiklik olduğunu da bildiğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Yani, enteresan. Aksine, Corsair AIO'ları çok önermiyorum Titan serisi hariç. Tamamının thermalright, montech, deepcool, ocypus gibi markalarda 3te1'i fiyatına alternatifleri var daha iyi soğutmaya sahip. Aşırı büyük bir Corsair indirimi görmedikçe çok da girmenin anlamı yok Corsair'a.

NZXT de mesela. Güzel AIO'ları var orta-üst düzey. Ama güzel indirim yakalamadıkça; alınmaz.

Bilmiyorum sorun bende mi ama bu ram'lerdeki CL olayı bana overrated geliyor. Elimdeki ram'i şu an hem CL40 6400 hem de CL 34 6000MHz kullanabiliyorum. Akıcılıkta bir fark hissetmiyorum ne AAA ne de rekabetçi oyunlarda. Ki casual bir oyuncu değilim. İnternet testleri de bunu destekliyor, %1 ve %0.1'ler arası fark %3-4 arası. Ram'leri 5200Mhz CL 46 falan olmadığı sürece 9700X kullanmasında sakınca yok, 3D Cache ile aradaki farkı kapatması için x3D önerdi muhtemelen ama; gerek yok buna.

• Beğen
Reaksiyonlar: Styx
Önerim uygun fiyata kapatmak istiyorsan liqmaxflo. Biraz daha çıkarım dersen Nautilus RS.

Sıvı sogutucu corsair harici neredeyse kullanışsız ayrıca ramler kaliteli deilse r7 9700x bir işe yaramaz
Arkadaş doğru söylüyor. Corsair dışında Arctic, Thermalright, Asus ROG Ryujin gibi gibi soğutmalar kullanışsız !

Önerim uygun fiyata kapatmak istiyorsan liqmaxflo. Biraz daha çıkarım dersen Nautilus RS.

360 AIO önerilerinde ocypus linki atmadan duramıyorum, elim ayağım titriyor atmazsam

Yani, enteresan. Aksine, Corsair AIO'ları çok önermiyorum Titan serisi hariç. Tamamının thermalright, montech, deepcool, ocypus gibi markalarda 3te1'i fiyatına alternatifleri var daha iyi soğutmaya sahip. Aşırı büyük bir Corsair indirimi görmedikçe çok da girmenin anlamı yok Corsair'a.

NZXT de mesela. Güzel AIO'ları var orta-üst düzey. Ama güzel indirim yakalamadıkça; alınmaz.

Bilmiyorum sorun bende mi ama bu ram'lerdeki CL olayı bana overrated geliyor. Elimdeki ram'i şu an hem CL40 6400 hem de CL 34 6000MHz kullanabiliyorum. Akıcılıkta bir fark hissetmiyorum ne AAA ne de rekabetçi oyunlarda. Ki casual bir oyuncu değilim. İnternet testleri de bunu destekliyor, %1 ve %0.1'ler arası fark %3-4 arası. Ram'leri 5200Mhz CL 46 falan olmadığı sürece 9700X kullanmasında sakınca yok, 3D Cache ile aradaki farkı kapatması için x3D önerdi muhtemelen ama; gerek yok buna.
Ben kardeşim senin üzerinden daha detaylı anlatayım sen anlayabileceğin bir insana benziyorsun öncelikle Ram performansını içindeki çip belirler DDR5 ramlerde artık en üst düzey performansa SK Hynix A die ramler çıkıyor DDR4 de bu durum SAMSUNG tarafına daha yakındı ama SK Hynix önemli bir adım ile bu farkı hem kapattı hem de önüne geçti gelelim CL değeri nerede bize önem arz ediyor dediğin gibi %1 ve ya %0.1 yerlerde bize bir fark gösteriyor he bu dersen bir önemi var mı var ise %5 gibi ülkemizde bir çok kullanıcıya göre bir önemm arz etmiyor bi kaç fps in peşine düşmeye hiç gerek yok. Ve bir kaç araştırma ile ram çiplerinde öğrenerek aslında bu farkları ben istiyorum diyorsanız da sk hynix a die ramlere ulaşabilirsiniz marka aramanıza gerek yok(CL 30-32-34 6000MHZ ramler çok büyük ihtimal sk hyniz a die)x3d mevzusu da işlemciye bağlılığın artdığı ve rame ihtiyaç oluduğu durumda ön plana çıkıyor ama biz bu durumda değilsek 2k high ve ya 4k ounculupa sahipsek bırakın x3d yi işlemciler arasındaki farklar bile çok aza iniyor ve bu durum da aslında darboğaz safsatılığının da ne kadar saçma olduğunu anlıyoruz.

Son düzenleme:
Arkadaş doğru söylüyor. Corsair dışında Arctic, Thermalright, Asus ROG Ryujin gibi gibi soğutmalar kullanışsız !
Allah'ın cezası NZXT'yi çöpe atıp 240 RS alıcam şimdi, teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben kardeşim sana detaylı anlatayım sen anlayabileceğin bir insana benziyorsun öncelikle Ram performansını içindeki çip belirler DDR5 ramlerde artık en üst düzey performansa SK Hynix A die ramler çıkıyor DDR4 de bu durum SAMSUNG tarafına daha yakındı ama SK Hynix önemliş bir adım ile bu farkı hem kapattı hem de önüne geçti gelelim CL değeri nerede bize önem arz ediyor dediğin gibi %1 ve ya %0.1 yerlerde bize birfark gösteriyor he bu dersen bir önemi var mı var ise %5 gibi ülkemizde bir çok kullanıcıya göre bir önemm arz etmiyor bi kaç fps in peşine düşmeye hiç gerek yok. Ve bir kaç araştırma ile ram çiplerinide öğrenerek aslında ğer bu farkları ben istiyorum diyorsanız da sk hynix a die ramlere ulaşabilirsiniz marka aramanıza gerek yok(CL 30-32-34 6000MHZ ramler çok büyük ihtimal sk hyniz a die)x3d mevzusu da işlemciye bağlılığın artdığı ve rame ihtiyaç oluduğu durumda ön plana çıkıyor ama biz bu durumda değilsek 2k high ve ya 4k ounculupa sahipsek bırakın x3d yi işlemciler arasındaki farklar bile çok aza iniyor ve bu durum da aslında darboğaz safsatılığının da ne kadar saçma olduğunu anlıyoruz.
Dediğimden farklı bir cümle okumadım. Dediğimi doğruladınız sanırım ama cümleye çok agresif başlamışsınız; muhalefet geliyor sandım.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.15.25.webp
    WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.15.25.webp
    186 KB · Hit: 12
Geri