Yardım 9070xt ve 9700x İçin Kasa ve Psu Önerisi

Eğer kasa için bütçe artırabiliyorsan 6k ya düşmüş ben 2025 sonunda 5k ya almıştım bence gayet iyi fiyat. Mevcutta kullanıyorum içi çok geniş ve karizmatik bir kasa. Bir daha kasa almana gerek kalmaz uzun yıllar öyle diyebilirim. Ayrıca malzeme kalitesi de baya iyi ağır bir kasa ve Project zero anakartları destekliyor.
hocam sizde kasada bi problem çıktımı?

Ben 9070xt de peak powerda 630w gördüm. 850 alsın en az. 9070xt ve 9700x sistem parçalarım böyle benim memnun olmadığım parça yok. Sorun olursa cevaplarım.
Programlar doğru okumuyor maalesef. 9070XT mikrosaniyelik dahi 630W anlık göremez. Techpowerup da 9070XT nitro+ incelemesinde de görüldüğü gibi spike 20ms de dahi 417W anca görebilmiş, buradaki veriler laboratuvar ortamında profesyonel test cihazlarıyla alınan veriler. Windows ortamında 3.parti yazılımlardan fersah fersah daha güvenilir ve doğru.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

750watt yeterli olur gibi o zaman. Peki alacağım psu sapphire pulse 9070xt'ye uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım. Mesela bunun gibi

n11'den Msı Mag A750bn Pcıe5 Iıı 750w 80+ Bronze 120mm Fan Power Supply Akak92msı0014 seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Yok sadece psu 5k
Piyasada ATX 2.0 güç kaynağı kalmadı, çoğu 3.0-3.1 ve hepsi de 9070XT ile uyumlu.

Bende birazdan bu canavarı takacam sisteme, 650w dan terfi ediyorum :kekw:

Ekler

• 1000062251.webp
    1000062251.webp
    849.6 KB · Hit: 16
Çıkmadı hocam nasıl bir problem tam olarak?
arkadaş kasadan soğumustu beyaz renk almıştı ksanın camları hafif hafif kırık çıktı 1 fanın rgb yanmıyordu kasa 1 hafta demeden güneş altında rengi gitti egzoz fanı çalışmayı bıraktı 1 ay içinde fan getircez dedi msi gerlmedi en son kasayı iade aldılar o gün bu gündür arkadaş evin içine msi sokmuyor

arkadaş kasadan soğumustu beyaz renk almıştı ksanın camları hafif hafif kırık çıktı 1 fanın rgb yanmıyordu kasa 1 hafta demeden güneş altında rengi gitti egzoz fanı çalışmayı bıraktı 1 ay içinde fan getircez dedi msi gerlmedi en son kasayı iade aldılar o gün bu gündür arkadaş evin içine msi sokmuyor
Kötü bir durum hocam geçmiş olsun arkadaşa. Ben söylediklerinizin hiç birini yaşamadım, fanlar sorunsuz çalışıyor şu an ve herhangi bir ses yok. RGB kısmında da bir sorun yok hocam. Ekim 2025 tarihinden beri kullanıyorum günde yaklaşık 10 saat civarı.

Diğer yandan daha önce nispeten daha ucuz MSI kasa kullanıyordum malzeme kalitesi aşırı kötüydü ve küçüktü, ben de biraz tereddüt etmiştim fakat beklentimin baya üzerinde çıktı maşaallah. Malzeme kalitesi ve işçiliği benim çok hoşuma gitti. Alırken de baya kişi tavsiye etmişti daha pahalı kasalara bakıyordum normalde. MSI ın şu özelliği kesinlikle var ama ciddi alt segment ürünleri harbiden tam bir çöp, PSU olsun soğutucu olsun, kasa olsun bildiğin çöp yani. Orta segment ve üstünde iyi şeyler olmaya başlıyor.

Bu eski kasamda ki fanlarda ve RGB kısmında da bir sorun yaşamadım onu da ekleyeyim o da halen çalışıyor aktif olarak. Farklı ucuz 2 marka fan takmıştım boş yerlere onların perti çıktı mesela.

kasa psu soğutucu toplam bütçe ne kadar

kasa psu soğutucu toplam bütçe ne kadar
Çok büyük para sıkıntım yok da 12k'ya çözsem yeterli olur gibi

Programlar doğru okumuyor maalesef. 9070XT mikrosaniyelik dahi 630W anlık göremez. Techpowerup da 9070XT nitro+ incelemesinde de görüldüğü gibi spike 20ms de dahi 417W anca görebilmiş, buradaki veriler laboratuvar ortamında profesyonel test cihazlarıyla alınan veriler. Windows ortamında 3.parti yazılımlardan fersah fersah daha güvenilir ve doğru.

Piyasada ATX 2.0 güç kaynağı kalmadı, çoğu 3.0-3.1 ve hepsi de 9070XT ile uyumlu.

Bende birazdan bu canavarı takacam sisteme, 650w dan terfi ediyorum :kekw:
Güle güle kullan hocam maşallah diyelim🙏

• Beğen
Reaksiyonlar: goty
Çok büyük para sıkıntım yok da 12k'ya çözsem yeterli olur gibi

Güle güle kullan hocam maşallah diyelim🙏
anakartın boyutu ne?

Arkadaşlarlar kasa,psu,sıvı soğutucu için 22k bütçem var en fazla ne almalıyım?

Anakart back connect ve sistem full beyaz olacak.

3150
5200
3650
bütçeyi aşmasın diye kasadan kıstım biraz, 500 1000 lira daha koyarsan pwm fanlı kasa alabilirsin. benim attığım kasa pwm değil sanırım yani hızını manuel ayarlayamıyorsun sesli çalışabilir. diğer 2 parça çok iyi. soğutucu arctic lf2 ile aynı, psu da kaliteli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,223,767
Üyeler
198,628
Son üye
Shego2444

Geri