Canavar 9070xt Li Sistem Vs Ortalama 5070 Ti

Hocam arkadaşa yakın zamanda bı sistem topladik 7800x3d 13k
Gigabayt force b850 6.6.k
Ramler 32gb ama çok önceden alınma 10k
Enermax 1000w PSU 6k
Enermax 420mm sıvı soğutma 3k
Lianli lancool iii kasa ikinciel 3k
1t SSD 5.6k
Asus prime 9070xt 31k
Ramler haricinde diğerleri son iki ayda alindi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinciel 32gb Rami 16 ki ya alırsan bahsettiğim diğer ürünlerin fiyatları zaten sık sık dusuyor
Oldu olacak bütün sistemi sarı siteden dizsin 🤔🤨

Soğutucuyu yükselt rami 32 yap
hocam zaten onları yapınca sıstem 90k oluyor gene okey de malesef kı vade farkıyla 96k olacak ama sızce ramden zıyade psu nasıl ve anakartı
bu sevıyeye dusurursem oc yaparken falan sorun yasatır mı ? bıos ayarından oc falan yapılıyor amdler de bırde psu nasıl ? hıc duymadıgım bır marka acıkcası
1782760456531.webp

1782760094695.webp

Hocam arkadaşa yakın zamanda bı sistem topladik 7800x3d 13k
Gigabayt force b850 6.6.k
Ramler 32gb ama çok önceden alınma 10k
Enermax 1000w PSU 6k
Enermax 420mm sıvı soğutma 3k
Lianli lancool iii kasa ikinciel 3k
1t SSD 5.6k
Asus prime 9070xt 31k
Ramler haricinde diğerleri son iki ayda alindi

İkinciel 32gb Rami 16 ki ya alırsan bahsettiğim diğer ürünlerin fiyatları zaten sık sık dusuyor
hocam ıyı guzel dedınız de zaten asıl para yapan sey ram ama bence sonrada eklenebılır dıye dusunuyorum acıkcası

Sogutucu yetmez bence . Degismen lazim. Ayni islemci bende de var o sebepten diyorum. B650 yerine B850 de olur ama butce yi cok zorlayacak ise tabi bos ver. Ram kesinlikle 32gb olmali. 1x16gb yetersiz. fps den cok %1 fps de ozellikle cok fark olur. ben tabi her parcayi kendim tek tek toplayip aldigim icin daha iyi parcalar bulabildim ama bu ikisini yaparsan kac paraya geliyor onu yaz bi

birde 5090 alsin tam olur degil mi :PeepoLeave:
hocam bırde r7 9700x mi r5 7500x3d mı yoksa r7 7800x3d mı daha f/p kalır aralarında ?

hocam zaten onları yapınca sıstem 90k oluyor gene okey de malesef kı vade farkıyla 96k olacak ama sızce ramden zıyade psu nasıl ve anakartı
bu sevıyeye dusurursem oc yaparken falan sorun yasatır mı ? bıos ayarından oc falan yapılıyor amdler de bırde psu nasıl ? hıc duymadıgım bır marka acıkcası
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

hocam ıyı guzel dedınız de zaten asıl para yapan sey ram ama bence sonrada eklenebılır dıye dusunuyorum acıkcası
Hocam sonradan aynısını almanız gerekicek piyasada bulamazsanız epey ugrastirabilir sizi bı vatan indirimi bekleyip ramleri ucuza bulmaya bakın tanıdığım biri 48gb Rami 18 e vericekti isterseniz sorabilirim

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

hocam bırde r7 9700x mi r5 7500x3d mı yoksa r7 7800x3d mı daha f/p kalır aralarında ?
Kesinlikle olur soğutma bloğu falan yok çok ısınır overlock kesinlikle yapmayın

Hocam sonradan aynısını almanız gerekicek piyasada bulamazsanız epey ugrastirabilir sizi bı vatan indirimi bekleyip ramleri ucuza bulmaya bakın tanıdığım biri 48gb Rami 18 e vericekti isterseniz sorabilirim
hocam valla bence ram en son dert edılecek sey bence ıslemcı psu anakart saglam olsa yeter acıkcası ama suan psu nasıl onun hakkında hıcbır fıkrım yok

hocam valla bence ram en son dert edılecek sey bence ıslemcı psu anakart saglam olsa yeter acıkcası ama suan psu nasıl onun hakkında hıcbır fıkrım yok
PSU çok iyi ben aşırı beğendim 1000w zaten ısınmıyor bile coil seside çıkmadı kablolarda örgü tarzında ben aşırı begendim

PSU çok iyi ben aşırı beğendim 1000w zaten ısınmıyor bile coil seside çıkmadı kablolarda örgü tarzında ben aşırı begendim
hocam w onemlı degılkı onemlı olan psu kapasitörleri ne marka vesaire vesaire çünkü sistemin asıl kalbı psu yanı hele 9070xt gıbı bır kartta kesınlıkle ıyı bır psu kullanmak sart hıc duymadım ısmını falan acıkcası

Kesinlikle olur soğutma bloğu falan yok çok ısınır overlock kesinlikle yapmayın
o zaman hocam ramlerı sonradan takmak seklınde yapmak en mantıklısı gıbı duruyor acıkcası cunku dıger turlu anakarttan kısmak mantıklı degıl sonucta ram eklenır ama anakart tak sok ugrastırır

hocam w onemlı degılkı onemlı olan psu kapasitörleri ne marka vesaire vesaire çünkü sistemin asıl kalbı psu yanı hele 9070xt gıbı bır kartta kesınlıkle ıyı bır psu kullanmak sart hıc duymadım ısmını falan acıkcası

o zaman hocam ramlerı sonradan takmak seklınde yapmak en mantıklısı gıbı duruyor acıkcası cunku dıger turlu anakarttan kısmak mantıklı degıl sonucta ram eklenır ama anakart tak sok ugrastırır
A tier bı PSU hocam zaten tam f o canavarı bı PSU 1000w olması onu tamamen kullanacağı anlamına gelmiyo zaten hocam yüksek akımlar karşı daha dayanıklı olduğunu gosteriyo hem arastirabilirsiniz tavsiye ederim hem de moduler

A tier bı PSU hocam zaten tam f o canavarı bı PSU 1000w olması onu tamamen kullanacağı anlamına gelmiyo zaten hocam yüksek akımlar karşı daha dayanıklı olduğunu gosteriyo hem arastirabilirsiniz tavsiye ederim hem de moduler
hocam aynı psu dan mı bahsedıyoruz XD ocypus Gamma C72 Siyah ARGB Tempered Glass Delta P850S 850W 80+ Bronze ATX 3.1 USB 3.0 ATX Mid Tower Kasadan bahsedıyoruz degıl mı ?

birde hocam sızce 3K fark verip R7 7800X3D almak mı yoksa 3K vermeyip R7 9700X almak mı? Bana zaten maalesef ki taksitle gelisi 85K civarı olacak. kesın sıvı sogutma kullanmak gerecek sanırım ?

hocam valla ben pıyasa mallarını o kadar bılmıyorum da bıldıgım kadarıyla sadece cok duyulduk marka degıl tıer lıstesının lınkı falan varmı bakmam ıcın ?
Birisi yapmıştı forumda ama unuttum şimdi

hocam valla ben pıyasa mallarını o kadar bılmıyorum da bıldıgım kadarıyla sadece cok duyulduk marka degıl tıer lıstesının lınkı falan varmı bakmam ıcın ?
B yada B+ tier olması lazım A tier olamaz bu

Geri