Oyunda 35-40 normal. Bende oyunlarda 35 derece ortalamadayım. Ki onun sebebide neredeyse hiç ısınmayan watt cimrisi 5070 e borçluyum. Eski 3080 imde backplate’den yukarıya doğru çok fazla ısı kaçıyordu buda ramlere sıcak hava üflemesine sebep oluyordu. Sırf ekran kartını değiştirmek bile ramlerimin potansiyelini arttırdı
Yıllardır bildiğim bilgiyi düzeltmek için yazayım: anakartlar üzerinde 1 adet cpu güç girişi bulunur (aşırı extreme anakartlar hariç) bu 8 pindir. Ben bunun işlemciyi 150watta kadar destekleyebildiğini düşünüyodum
Meğerse bu cpu 8 pini işlemciyi resmi olarak 336w civarına kadar besleyebiliyormuş. Anakart ve psu + psudan gelen cpu güç girişi kablosunun kalitesinede bağlıymış 384wlara kadar çıkabilirmiş anlık
Milletin neden “Linpack Xtreme” çalıştırabildiğini anladım şimdi

8gb 5 döngüden ortalama 1-1.5 saat civarındayken neden işlemcilere 250-300watt çektirebildiğini şimdi anladım. Nasıl yanmıyo bu işlemciler diyodum
Not: bu sıcaklıklarda sakın Linpack Xtreme çalıştırmayın. Asla! Bahse girerim bunu okuyan kimsenin sistemi (benimde dahil) o sıcaklıkları kaldıracak soğutmaya sahip değil. Sıvı azotla, custom sıvı soğutmayla veya kış soğuğunda odayı buz gibi cereyan yaptıracak bir ortamda çalıştırılması gereken bi programdır. Odaya kazak mont vari bir kıyafetle girecek kadar soğuk olmalı. Cpu ve belleğe çok sert tokat vuran bi programdır bilginize. Merak edip sakın çalıştırmayın
Sıcaklık donanımın en büyük düşmanıdır, daha sonra voltaj donanımın en büyük düşmanıdır. Fakat sistem stabilliğinden emin olmak için stres programlarına sokmak zorundasınız buda bi gerçek.
Sıcaklıkları dizginlemek için performanstan ödün vermek hiç yanlış bir davranış değildir. İşlemcinin limitlerini kısıtlamak, gpunun çalışabileceği optimum frekanstan daha düşük frekansa ayarlamak veya ramde gevşek zamanlamalara gitmek siz izleyici parametrelerini açmadığınız sürece oyun performansım alaşağı olduğu dedirtmeyecektir. Genel olarak daha serin bi kasa için gidilebilecek en masum davranış fanların devir sayılarını arttırmaktır fakat buda fanların ömrünü yavaş yavaş kısaltır.
Kulağınızı tırmalayan fan gürültülerinede izin vermeyin!! Diminishing returns dediğimiz bir olay fanlar içinde geçerlidir. Fan %80 güçte çalışırken 65 derece sıcaklıkta çalışan bir donanım siz %100 e çektiğinizde şak diye 61-60 civarına düşmeyecektir. Belli bir % den sonra donanımın yarattığı ısıyı engelleyemezsiniz oda sıcaklığının düşmesi gerekir. Sizin konforunuz daha önemli. Oyun oynarken kim gürültü çekmek ister donanım biraz daha serin çalışacak diye?
Donanım sizin köpeğiniz olsun
Siz donanımın köpeği olmayın 

Yaşınız büyüdüğünde rgb, şekil şükül, kaslı görünümler, ekranlı vırtlı zırtlı soğutmalar sizi şımartmadığında anlayacaksınız