Yardım 3 Adet Ölü Piksel Çıktı Yardım Ederseniz Sevinirim?

omer.ylgn

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhaba arkadaşlar. 23.06.2026 tarihinde amazon üzerinden LG 27G640A-B monitör aldım. görselde belirttiğim bölgede beyaz ekranda hiç yanmayan leke gibi, siyah ekranda da yeşil olarak beliren toplamda 3 adet ölü piksel mevcut. Mağaza ile iletişime geçtim LG yetkili servisi ile görüşmem gerektiğini ücretsiz tamir yaptırmam gerektiğini söyledi. Bu şekilde mi işliyor süreç yani 0 ürün parası ödeyip tamirli ürün kullanmak pek mantıklı gelmiyor değişim yapılması gerekmiyor mu ? Nasıl bir yol izlemem lazım bilgilendirirseniz çok memnun kalırım.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    103.2 KB · Hit: 83
  • 2.webp
    2.webp
    20 KB · Hit: 79
  • 3.webp
    3.webp
    13.5 KB · Hit: 80
Amazon'da koşulsuz iade var diye biliyorum, benim monitörde de sorun çıkmıştı iade edip başka monitör aldım. Önerim ürünü direkt iade edin, başka ya da aynı modeli alın. 30 gün iade hakkınız var. Değişim isterseniz teknik servise gidiyor, 0 ürünü teknik servise yollamak çok mantıklı değil bence, yasal hakkınızdan yararlanın.

Merhaba arkadaşlar. 23.06.2026 tarihinde amazon üzerinden LG 27G640A-B monitör aldım. görselde belirttiğim bölgede beyaz ekranda hiç yanmayan leke gibi, siyah ekranda da yeşil olarak beliren toplamda 3 adet ölü piksel mevcut. Mağaza ile iletişime geçtim LG yetkili servisi ile görüşmem gerektiğini ücretsiz tamir yaptırmam gerektiğini söyledi. Bu şekilde mi işliyor süreç yani 0 ürün parası ödeyip tamirli ürün kullanmak pek mantıklı gelmiyor değişim yapılması gerekmiyor mu ? Nasıl bir yol izlemem lazım bilgilendirirseniz çok memnun kalırım.
Amazonda koşulsuz şartsız iaden var beğenmedim diye iade et direkt

Amazon'da koşulsuz iade var diye biliyorum, benim monitörde de sorun çıkmıştı iade edip başka monitör aldım. Önerim ürünü direkt iade edin, başka ya da aynı modeli alın. 30 gün iade hakkınız var. Değişim isterseniz teknik servise gidiyor, 0 ürünü teknik servise yollamak çok mantıklı değil bence, yasal hakkınızdan yararlanın.
Ben Amazon'dan değişim istedim parlak piksel çıkmıştı kargoya iade ettiğim zaman diğer yola çıkmıştı

Çok sağ olun hocam dediğiniz gibi yapacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İade edip yenisini alabilirsin ancak fiyat değişikliği olabilir hocam haberin olsun.
evet 12.000 almıştım şu an 13.500 ama uzun yıllar kullanacağım bir ürün için problem olmaz

İade açıcaksınız. nedenine asla ölü pixel yazmayacaksınız. Ürünü beğenmedim, masama büyük geldi gibi cümleler yeterli. Zaten 14 gün boyunca tüketici hakları kaynaklı koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Ölü pixel gibi sebepler sunduğunuzda farklı açıklamalar alabiliyosunuz . Benim dediğim yapmanız kafi. İyi günler

İlk 6 ay içinde garanti kapsamında tamir yapılamaz değişim yapmalılar.

İade açıcaksınız. nedenine asla ölü pixel yazmayacaksınız. Ürünü beğenmedim, masama büyük geldi gibi cümleler yeterli. Zaten 14 gün boyunca tüketici hakları kaynaklı koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Ölü pixel gibi sebepler sunduğunuzda farklı açıklamalar alabiliyosunuz . Benim dediğim yapmanız kafi. İyi günler
Dediğiniz gibi beğenmedim diyerek iade verdim hocam. Bakalım satıcı bir zorluk çıkartacak mı merak ediyorum.

Dediğiniz gibi beğenmedim diyerek iade verdim hocam. Bakalım satıcı bir zorluk çıkartacak mı merak ediyorum.
Merak etmeyin çıkartamaz. Yaklaşık 2 monitör + 2-3 elektronik eşyaya daha aynı şeyi yaptım.

değişim iste hocam amazondan herkes iadeye odaklanıyor değişimde yapıyorlar.

kanka aynı durum başıma gelmişti ben hiç ölü pixelden bahsetmeden renk paletini beğenmediğimi gözümü aldığını belirterek iade ettim. bu tarz durumlarda hiç ölü pixel çıktı, yok kablosu yırtık çıktı lafı uzatmayın. köy kurnazı gibi sizi hemen yetkili servise gönderiyorlar(onlarda kendi perspektifinden haklı burada asıl suç markanın ta kendisi, kalite standartları olmadan fabrikasyon üretip yolluyorlar. para veriyorsun bir de 20gün yetkili servis mi bekleyeceğiz a.)

bana kalırsa siz direkt amazon üzerinden iade seçeneğini kullanın, satıcıyla iletişime geçmeniz şu aşamada sağlıklı değil sizin muhatabınız amazon. amazona da kişisel sebep belirterek ürünü beğenmediğinizi, ekranın küçük olduğunu daha büyük monitör sipariş vereceğinizi belirtin. yetkili servislik bir bahane söylemeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arkadaş yetkili biri haklarını kullanmasını iyi biliyor <3

Aynı model monitörü bende aldım bugün geldi 3 adet ölü piksel çıktı, trendyol tech burada satıcısından aldım aşağıdaki fotoları paylaştım beğenmedim işaretledim yarın yollicam. lg den bu kadar ölü piksel çıkması şaşırttı beni bundan önce AOC Q27G42ZE modelini almıştım ondada ölü piksel çıktı iade ettim. ama şunu net söyleyebilirim LG nin renkleri ve siyahları çok daha iyi.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-07-03 at 17.53.43 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-07-03 at 17.53.43 (1).webp
    64.8 KB · Hit: 18
  • WhatsApp Image 2026-07-03 at 17.53.43 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-07-03 at 17.53.43 (2).webp
    12.4 KB · Hit: 20
  • WhatsApp Image 2026-07-03 at 17.53.43.webp
    WhatsApp Image 2026-07-03 at 17.53.43.webp
    44.9 KB · Hit: 21
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR