Hangi Monitörü Almalıyım?

Doğrudan ışık vurmuyosa Glossy QD Oledlerin siyahı da aşağı yukarı aynı olmalı zaten hatta aynı
Genellikle gündüz oluyor ama perde kapalı oluyor çok arada açıyorum özellikle yazın akşam 8 den gece 1 e kadar ışık açık durur sonrası hep karanlık

hocam anladığım kadarıyla woled den uzak durulması gibi bir izleniminiz var ama siyahları da çok iyi gözüküyor be
Uzak durulmasına gerek yok. Kimse woled eksilerinden bahsetmiyor herkes qd oled fazla ışık vurursa ekranın morlaştığından ve siyahların griye dönmesinden bahsediyor. Videolara baktığında woled kusursuz gibi gözüküyor. Ben ikisininde eksilerinden bahsediyorum. Parlaklığı yüksek, daha kolay temizlenen ve siyahları ışık altında daha iyi koruyan, ışık altında daha yüksek algılanan kontrast istiyorsan woled, yansımayı daha az yapan, daha canlı renklere, daha iyi homojenliğe ve burn ın açısından daha güvenilir bir ekrana yönelmek istiyorsan qd oled alıcaksın. Artı ve eksi durumu yani.

İade ile uğraşırım dersen tandem woled alınabilir. Ama 4k qd oled parasına satılması yüzünden 4k oledi tercih ediyorum. Tam tersi olsaydı eğer 4k woled mi yoksa 2k tandem qd oled mi deseydin 4k woled derdim.

Uzak durulmasına gerek yok. Kimse woled eksilerinden bahsetmiyor herkes qd oled fazla ışık vurursa ekranın morlaştığından ve siyahların griye dönmesinden bahsediyor. Videolara baktığında woled kusursuz gibi gözüküyor. Ben ikisininde eksilerinden bahsediyorum. Parlaklığı yüksek, daha kolay temizlenen ve siyahları ışık altında daha iyi koruyan bir ekran istiyorsan woled, yansımayı daha az yapan, daha canlı renklere, daha iyi homojenliğe ve burn ın açısından daha güvenilir bir ekrana yönelmek istiyorsan qd oled alıcaksın. Artı ve eksi durumu yani.

İade ile uğraşırım dersen tandem woled alınabilir. Ama 4k qd oled parasına satılması yüzünden 4k oledi tercih ediyorum. Tam tersi olsaydı eğer 4k woled mi yoksa 2k tandem qd oled mi deseydin 4k woled derdim.
bi arkadaş vardı sen yokken dp 2.1 olmayan monitör alınmaz
qhd 27 inç= metinler bozuk
qd oled=mor
woled=gray banding diye her oled konusuna yazıyordu forumun kafalar 5 milyon o yüzden

Uzak durulmasına gerek yok. Kimse woled eksilerinden bahsetmiyor herkes qd oled fazla ışık vurursa ekranın morlaştığından ve siyahların griye dönmesinden bahsediyor. Videolara baktığında woled kusursuz gibi gözüküyor. Ben ikisininde eksilerinden bahsediyorum. Parlaklığı yüksek, daha kolay temizlenen ve siyahları ışık altında daha iyi koruyan bir ekran istiyorsan woled, yansımayı daha az yapan, daha canlı renklere, daha iyi homojenliğe ve burn ın açısından daha güvenilir bir ekrana yönelmek istiyorsan qd oled alıcaksın. Artı ve eksi durumu yani.

Bence de zaten 4k varken az fiyat farkına mantıklı olan da o sadece ekran kartı yeter mi düşüncesi var ama her türlü mantıklı ve alacağım yoksa 3. nesil qd oled bakacam. Her halükârda ne alırsam alayım ona göre sorunlarını gömezden gelemeye çalışacağım. Ama alacağım sırada uygun fiyata olup 9 taksit görürsem yine alırım tandemi

Bence de zaten 4k varken az fiyat farkına mantıklı olan da o sadece ekran kartı yeter mi düşüncesi var ama her türlü mantıklı ve alacağım yoksa 3. nesil qd oled bakacam. Her halükârda ne alırsam alayım ona göre sorunlarını gömezden gelemeye çalışacağım
Hangi sorunlar seni daha az rahatsız ediyor onu kendin belirlemelisin. Bu arada daha canlı renkler hdr da işe yarar sdr da renk gamı sınırlıdır bu yüzden qd oled olmasının bir olayı yok sdr da bilgin olsun. HDR da %99.5 DCI-P3 desteği var SDR da yok. Woled önermiyorum gibi anlaşılmasın öneriyorum sadece kusurlarını bilen az olduğundan söylediğimde woled önermiyorum gibi anlaşılıyor.

Hangi sorunlar seni daha az rahatsız ediyor onu kendin belirlemelisin. Bu arada daha canlı renkler hdr da işe yarar sdr da renk gamı sınırlıdır bu yüzden qd oled olmasının bir olayı yok sdr da bilgin olsun. HDR da %99.5 DCI-P3 desteği var SDR da yok. Woled önermiyorum gibi anlaşılmasın öneriyorum sadece kusurlarını bilen az olduğundan söylediğimde woled önermiyorum gibi anlaşılıyor.
Hocam kendim pek kestiremiyorum hangisinin sorunu az rahatsız eder diye bir türlü işin içinde çıkamıyorum sürekli karar değiştiriyorum o yüzden sadece f/p olayına bakacağım. O yüzden mo27u2 çok cazip geliyo bu paralara çıkcaksam

Hocam kendim pek kestiremiyorum hangisinin sorunu az rahatsız eder diye bir türlü işin içinde çıkamıyorum sürekli karar değiştiriyorum o yüzden sadece f/p olayına bakacağım. O yüzden mo27u2 çok cazip geliyo bu paralara çıkcaksam
QD Oledin sorunlarını fiziksel değişiklikler ile çözmek mümkün ama gray banding sorununu fiziksel nasıl çözeriz bilemem. Odama siyah bi perde aldım QD Oled ile akıyorum. Bide mat olmasa tabii cok daha iyi olacak benimki
:ROFLMAO:

bi arkadaş vardı sen yokken dp 2.1 olmayan monitör alınmaz
qhd 27 inç= metinler bozuk
qd oled=mor
woled=gray banding diye her oled konusuna yazıyordu forumun kafalar 5 milyon o yüzden
Oled monitörlerin çok büyük bir çoğunluğunda mesela 50 tane oled monitör varsa 45 tanesinde dsc sıkıştırma teknolojisi var. Dsc nin gözle görülür hiç bir görüntü kaybı yaratmadığı defalarca profesyonel incelemeciler tarafından test edildi ve onaylandı.

QHD 27'' metinler bozuk kısmı kişisel biraz hak veriyorum ama çoğu kişi için kullanılabilir durumdalar.

Qd oled=mor kısmı doğru değil mat bir qd oled kullanılmadığı sürece ışık altında bile oldukça az mor ton var. Woled tv de kullanıyorum qd oled için mor ton benim açımdan büyük bir dezavantaj sağlamadı. Zaten ışık fazla olursa yansıma yapıyor ışığı kontrol etmek şart. Loş ortam oled için sorun çıkarmaz sabah vakti kullanmıyorsan sorun yok öyle söyleyeyim. Genelde qd oled mor diyenler gerçekte kullanmamış oluyor. QD oledde polarizer bulunmadığı için kamerada kat kat daha mor gözüküyor bu yüzden yanıltıcı gerçekte görmek gerekiyor.

Woled= gray banding biraz haklılık var ama düzgün bir satıcıdan alınırsa güncel parti ürünlerde aşırı rahatsız edici olacağını düşünmüyorum. Olsa bile iade eder tekrar alırsın.

QD Oledin sorunlarını fiziksel değişiklikler ile çözmek mümkün ama gray banding sorununu fiziksel nasıl çözeriz bilemem. Odama siyah bi perde aldım QD Oled ile akıyorum. Bide mat olmasa tabii cok daha iyi olacak benimki
:ROFLMAO:
Bu gündüzleri de belirgin olan bir şey mi yoksa sadece gecenin karanlığında mı belli oluyor

Bu gündüzleri de belirgin olan bir şey mi yoksa sadece gecenin karanlığında mı belli oluyor
Banding sorunu nasıl görünüyor bilmiyorum maalesef qd oled kullanıyorum. Mat bir panel ve odamdaki perde + monitörün konumu sağ olsun neredeyse hiç qd oledin morlaşmasını da göremedim. Odamdaki ışık da mor renklere sebep olmuyor mat oldugundan ama Glossy de bir miktar morluk olur heralde oda ışığı ile.

Banding sorunu nasıl görünüyor bilmiyorum maalesef qd oled kullanıyorum. Mat bir panel ve odamdaki perde + monitörün konumu sağ olsun neredeyse hiç qd oledin morlaşmasını da göremedim. Odamdaki ışık da mor renklere sebep olmuyor mat oldugundan ama Glossy de bir miktar morluk olur heralde oda ışığı ile.
Qd oledde mat kaplama mor tonu artırıyor ışığı dağıttığı için. Yanil glossy versiyonlar daha az mor tona sahip.

Sol samsung g8 mat, sağ Asus pg27ucdm glossy qd oled
13824.webp

Sol pg32ucdm, sağ g80sd
13826.webp

Polarizer bulunmadığı için kamerada aşırı morumsu çıktığını zaten söyledim gerçekte böyle kötü değiller.

Qd oledde mat kaplama mor tonu artırıyor ışığı dağıttığı için. Yanil glossy versiyonlar daha az mor tona sahip.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam konudan bağımsız technopatdaki bluerr le aynı kişi misiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,708
Üyeler
198,815
Son üye
EYMO111