Mavi Ekran Nvlddmkm 153 Hatasından Kurtulamıyorum !

Bende ara sıra yaşadım, ddu ile 4-5 kere silip yükledikten sonra düzeliyor. Başka fikrim yok. Bu hata ile driver'ı upgrade yapınca veya upgrade sırasında temiz kurulum tercih edince oluyor
Valla hocam sürekli yapması ve artması, servise gidip geldikten sonra belli bir süre düzelmesi çok garip yani. Ddu ile defalarca sildim denedim sonuç aynı bende nedense.

N

Nvcleanstall ile driverı yüklemeyi dener misin nasık yapılacagının videosu var ai dan da destek alabilirsin
Dediğini yaptıktan sonra bugün hiç oyundan atmadı kral valla. Yine bir iki hafta yapmayıp sonra yapmaz inşallah ama bugün bir sorun olmadı sayende. Sağolasın.

N

Nvcleanstall ile driverı yüklemeyi dener misin nasık yapılacagının videosu var ai dan da destek alabilirsin
Yok kral maalesef yine bugün yaptı. Oyun menüsünde bırakmıştım donmuş siyah ekranda kalmış.

Yok kral maalesef yine bugün yaptı. Oyun menüsünde bırakmıştım donmuş siyah ekranda kalmış.
Size zahmet aygıt yöneticisine girmeye müsait olduğunuz anda görünüm kısmından "Bağlantısına göre cihazlar" sekmesini açmanız ve onun ekran görüntüsünü atmanızı rica edeceğim. O zaman her şey belli olur. PCIe cihazlarına göre bakmamız gerekecek.

• Beğen
Reaksiyonlar: gb55
Size zahmet aygıt yöneticisine girmeye müsait olduğunuz anda görünüm kısmından "Bağlantısına göre cihazlar" sekmesini açmanız ve onun ekran görüntüsünü atmanızı rica edeceğim. O zaman her şey belli olur. PCIe cihazlarına göre bakmamız gerekecek.

Ekler

• IMG_5261.webp
    IMG_5261.webp
    873.7 KB · Hit: 16
Öyle değil, PCIe ağacına göre görmem gerekiyor. Aygıt yöneticisi üzerinden "Görünüm" (View) -> "Bağlantısına göre cihazlar" sekmesinden bütün ağacı görmem gerekiyor.

Öyle değil, PCIe ağacına göre görmem gerekiyor. Aygıt yöneticisi üzerinden "Görünüm" (View) -> "Bağlantısına göre cihazlar" sekmesinden bütün ağacı görmem gerekiyor.

Ekler

• IMG_5271.webp
    IMG_5271.webp
    268.5 KB · Hit: 19
Amd chipset indirip bilinmeyen aygıt kısmını düzelttim.

Dostum anakart falan değil sorun emin olabilirsin. Zaten defalarca kez anakart değiştirmişsin, yok giriş seviye falan bunlar diye başka anakart aldırmaya çalışanları fazla ciddiye alma. Sorunun çok büyük ihtimal ram gibi duruyor. Ayrıca biraz şunu da düşün bu 3 anakartı alan dünyadaki herkes bu sorunu yaşıyor olabilir mi? madem sorun anakart toplasınlar o zaman piyasadan yani 3 tane anakart değiştirip halen mavi ekran sorunu yaşıyorsan bunu anakarta bağlamak ciddi anlamda komik.

Konuyu çok okuyamadım şu anlık çok uykulu olduğumdan, ama aynı sorunu 4060 var iken çok yaşıyordum. Donanım ivmelendirmesi ile alakalı olan şeyleri kapatınca düzeliyordu ve donanım ivmelendirmesine çok yüklenince direkt tetikleniyordu. Bendeki sorunu az araştırdığımda video engine felan bir şey çıkmıştı ondan sonra bıkıp 4060 ı satıp amd geçtim zaten. Donanım ivmelendirmesini kurcalamayı dene ama herkeste 153 aynı sebepten mi oluyor bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nvlddmkm hatasını olay görüntüleyicisinden bulup açıklamasıyla beraber atabilir misin ?

Son düzenleme:
Dostum anakart falan değil sorun emin olabilirsin. Zaten defalarca kez anakart değiştirmişsin, yok giriş seviye falan bunlar diye başka anakart aldırmaya çalışanları fazla ciddiye alma. Sorunun çok büyük ihtimal ram gibi duruyor. Ayrıca biraz şunu da düşün bu 3 anakartı alan dünyadaki herkes bu sorunu yaşıyor olabilir mi? madem sorun anakart toplasınlar o zaman piyasadan yani 3 tane anakart değiştirip halen mavi ekran sorunu yaşıyorsan bunu anakarta bağlamak ciddi anlamda komik.
Vallahi anakart olmadığına eminim zaten knk. Öyle bir duruma geldim ki artık pc den soğudum resmen. Tam tamına 3 sistem değiştirdim nerdeyse bu iş yüzünden. Ekran kartını satmak da dürüst bir iş gibi gelmiyor. Servis pointle iletişime geçtim direkt onlara kendim gönderim yapacağım. 15 günlük uzun bir deneme yapalım dedi teknisyen. Olmazsa artık mecburen satacağım. Thh ile uğraşacak güç kalmadı bende çünkü.

Konuyu çok okuyamadım şu anlık çok uykulu olduğumdan, ama aynı sorunu 4060 var iken çok yaşıyordum. Donanım ivmelendirmesi ile alakalı olan şeyleri kapatınca düzeliyordu ve donanım ivmelendirmesine çok yüklenince direkt tetikleniyordu. Bendeki sorunu az araştırdığımda video engine felan bir şey çıkmıştı ondan sonra bıkıp 4060 ı satıp amd geçtim zaten. Donanım ivmelendirmesini kurcalamayı dene ama herkeste 153 aynı sebepten mi oluyor bilmiyorum.

nvlddmkm hatasını olay görüntüleyicisinden bulup açıklamasıyla beraber atabilir misin ?
Yapay zeka direkt ekran kartıyla alakalı diyor. Servise 4 kez gitti servis kabul etmiyor. Çünkü sorun garip bir sorun. Servisten döndükten sonra bazen 1 ay yapmayıp 35. Gün yapmaya başlıyor ve sıklığı artıyor mesela. Servise son kez gönderip uzun süre test ettirmeli miyim emin değilim. Direkt satsam mı diye düşünüyorum kafam karışık baya.

Ekler

• IMG_5278.webp
    IMG_5278.webp
    652.8 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,552
Üyeler
199,183
Son üye