Mavi Ekran Nvlddmkm 153 Hatasından Kurtulamıyorum !

İlk başta gigabyte b450m kullanıyordum sonra gigabyte b650m kullandım şimdi ise üstünde Asus b650m r var
Asıl sorun buradan kaynaklanma ihtimali oldukça yüksek. Bu tarz giriş seviyesi anakartlarda IOMMU grupları pek iyi olmaz, hatta kabus gibidir. Ufak bir araştırma sonucumda benzer sorunları yaşayanlar da olmuş sizin gibi. Bir daha ki sefere anakart topolojisi olarak çok kötü bir şey seçmezseniz daha iyi olacaktır. Anakart değiştirmenizi öneririm ve değiştirirken de buna benzer bir şey alabilirsiniz:

Sorun %99 ihtimalle kötü IOMMU / VFIO yönetiminden kaynaklanıyor.

Asıl sorun buradan kaynaklanma ihtimali oldukça yüksek. Bu tarz giriş seviyesi anakartlarda IOMMU grupları pek iyi olmaz, hatta kabus gibidir. Ufak bir araştırma sonucumda benzer sorunları yaşayanlar da olmuş sizin gibi. Bir daha ki sefere anakart topolojisi olarak çok kötü bir şey seçmezseniz daha iyi olacaktır. Anakart değiştirmenizi öneririm ve değiştirirken de buna benzer bir şey alabilirsiniz:

Hocam bunu da alırsam 4. Anakartım olacak 😂 yapay zeka hiç sekmeden her seferinde ekran kartını suçluyor. Ne yazdıysam ne yaptıysam farklı bir şey demedi. Saatlerce her parçaya testler uyguladım ama sonuç yine sıfır. Ekran kartı servisiyle ilgili son bir deneme yapacağım elimdeki videolarla sonrasında belki dediğiniz gibi anakart değişikliğine giderim.

Sizin saydığınız segmentine baktığımda aynı manzara görmekteyim, onlar da üç aşağı beş yukarı aynı. :) Özellikle uygun fiyatlı B450M, B650M anakart alıyorsanız IOMMU / VFIO gibi sorunların olup olmadığına keşke baksaydınız. Ben bu sorunu IOMMU / VFIO yönetiminin rezalet olduğunu sistemlerde bizzat denedim ve hatta Windows 11'de hiç çalıştıramadım. Asus G614-JU vardı bilgisayar olarak ve sürekli sinyal hatası alıyordum sistem kayıtlarına bakınca. Bakın, bende de RTX 5060 Ti 16GB'tan var ve aynı model adını taşıyor. IOMMU sorununu çözmek de yani çok şanslı olmak gerekiyor bu tarz anakartlarda.

Sizin saydığınız segmentine baktığımda aynı manzara görmekteyim, onlar da üç aşağı beş yukarı aynı. :) Özellikle uygun fiyatlı B450M, B650M anakart alıyorsanız IOMMU / VFIO gibi sorunların olup olmadığına keşke baksaydınız. Ben bu sorunu IOMMU / VFIO yönetiminin rezalet olduğunu sistemlerde bizzat denedim ve hatta Windows 11'de hiç çalıştıramadım. Asus G614-JU vardı bilgisayar olarak ve sürekli sinyal hatası alıyordum sistem kayıtlarına bakınca. Bakın, bende de RTX 5060 Ti 16GB'tan var ve aynı model adını taşıyor. IOMMU sorununu çözmek de yani çok şanslı olmak gerekiyor bu tarz anakartlarda.
Öğrenilmiş çaresizlik tanımına tam uyduğum anlardayım maalesef. Yeni bir anakart alacak maddi değil ama manevi gücü kendimde bulamıyorum. Tavsiyeyi aklımın bir ucunda tutacağım ama.

Beyler selam, sorun ekran kartını aldıktan sonra başladı. Ekran kartı hariç sistemdeki her şeyi değiştirdim bazılarını üç kez değiştirdim ama yine bu oyun esnasında donup kalma veya oyundan atma sorununu çözemedim. Her oyundan attığında olay görüntüleyiciye baktığımda bu hatayla karşılaşıyorum. Ddu ile sıfırdan kurmayı denedim, format attım, eski stabil sürücü kurdum yani kısacası İnternet ve yapay zeka ne diyorsa yaptım ama olmadı. Vatan bilgisayardan ekran kartını aldığım günden beri 4 kez servise gönderdim ancak sorun yok diyip geri yolladılar. Elimde videolu çökme kanıtları var ve hata kodları da mevcut. Yardımlarınızı bekliyorum.
Linux a geç düzelir

• Beğen
Reaksiyonlar: gb55
Olay görüntüleyici hariç çok az şey yakalayabildim hocam. Hata kodları demekle yanlış bir tanımlama yapmış olabilirim. Ancak genel olarak olay görüntüleyici harici bir şey bulmak çok zor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yarın deneyeyim hocam teşekkür ederim. Ayarları yaptıktan sonra oyunda denerim bir bakarım sonuç ne diye.
CS2 de aynı hatayı aldı arkadaş 4060 ekran kartıyla ramden diye düşündüm

Öğrenilmiş çaresizlik tanımına tam uyduğum anlardayım maalesef. Yeni bir anakart alacak maddi değil ama manevi gücü kendimde bulamıyorum. Tavsiyeyi aklımın bir ucunda tutacağım ama.
Oboard ekran kartını kapattın mı? Birde pcie 3.0 a al biostan

Mİlyonlarca kişi bu anakart ve ekran kartı kombosunu kullanıyor birde arkadaşın ilk anakartı değil 3. Anakartı 3 ündede aynı sorun olması odağımızı ekran kartına çevirir yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Sürekli oyun ortasında donup atıyor. Oyun fark etmeksizin bu hafta 6 oyunda falan yaşadığım bir durum. Bunun bir çözümü yok mudur midem bulandı artık pc yi açasım gelmiyor.
benzer bir hatayı gta 5 te alıyordum 1 2 kere aldım ama kendi kendine düzeldi herhangi bir şey yapmadım hiç kapatmadan 10 saatte oynasam tık demiyor şuan

Oboard ekran kartını kapattın mı? Birde pcie 3.0 a al biostan

Mİlyonlarca kişi bu anakart ve ekran kartı kombosunu kullanıyor birde arkadaşın ilk anakartı değil 3. Anakartı 3 ündede aynı sorun olması odağımızı ekran kartına çevirir yanlış bilgilendirme yapmayalım.

benzer bir hatayı gta 5 te alıyordum 1 2 kere aldım ama kendi kendine düzeldi herhangi bir şey yapmadım hiç kapatmadan 10 saatte oynasam tık demiyor şuan
Pcle 3.0 denemiştim önceki anakart varken hocam o işe yaramamıştı. Onboard işini denemedim şimdi video falan bulursam onu da deneyeyim.

Ben hiç başına böyle bir şey geleni görmedim. Benim şanssızlığım sanırım.

Pcle 3.0 denemiştim önceki anakart varken hocam o işe yaramamıştı. Onboard işini denemedim şimdi video falan bulursam onu da deneyeyim.

Ben hiç başına böyle bir şey geleni görmedim. Benim şanssızlığım sanırım.
Video falan bos is anakartının modelini ai a yaz o sana soyler direk

• Beğen
Reaksiyonlar: gb55
CS2 de aynı hatayı aldı arkadaş 4060 ekran kartıyla ramden diye düşündüm
İki sistemimde de tek slot 16gb Ram kullandım hocam. Eski sistemde 1650 super kartım vardı ve sıfır sorunla kullanıyordum. Bu yeni 5060ti kartı alıp eski sisteme takınca siyah ekran sorunları yaşadım. Sistem eski diye düşünüp am5 ddr5 e yükselttim ama şimdi de siyah ekran gitti oyundan atma donma problemleri başladı işte.

Tamamdır kral bakayım şimdi

İki sistemimde de tek slot 16gb Ram kullandım hocam. Eski sistemde 1650 super kartım vardı ve sıfır sorunla kullanıyordum. Bu yeni 5060ti kartı alıp eski sisteme takınca siyah ekran sorunları yaşadım. Sistem eski diye düşünüp am5 ddr5 e yükselttim ama şimdi de siyah ekran gitti oyundan atma donma problemleri başladı işte.

F model işlemci kullandığın için sende bu ayar yok diyor ai

Ryzen 5 7500f var sistemde şu an

Alıntıyı yanlış yapmışım. Bu ayar sende yok diyor ai. F serisi işlemci olduğu için demiş. Ryzen 5 7500f var sistemde şu an

Son düzenleme:
N

F model işlemci kullandığın için sende bu ayar yok diyor ai

Ryzen 5 7500f var sistemde şu an

Alıntıyı yanlış yapmışım. Bu ayar sende yok diyor ai. F serisi işlemci olduğu için demiş. Ryzen 5 7500f var sistemde şu an
Nvcleanstall ile driverı yüklemeyi dener misin nasık yapılacagının videosu var ai dan da destek alabilirsin

N

Nvcleanstall ile driverı yüklemeyi dener misin nasık yapılacagının videosu var ai dan da destek alabilirsin
Şu an ai nin dediği şekilde yaptım nvidia üzerinden sürücü kuruluyor. Sonrasında bir deneme yaparım. Daha 1 saat önce yine oyundan atmıştı çünkü.

Bende ara sıra yaşadım, ddu ile 4-5 kere silip yükledikten sonra düzeliyor. Başka fikrim yok. Bu hata ile driver'ı upgrade yapınca veya upgrade sırasında temiz kurulum tercih edince oluyor

Geri