Nvidia denetim masasını kaldıran 6xx.xx sürücülerinde bu sorun yaşanıyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp, 596.49 geri dönün.
Bunun dışında bağlantıda önerdiğim güncelleme kontrolü ve ince ayarları yapın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...
Ayrıca anakarttaki Wifi kartları genelde bellek sızıntı sorunuyla meşhurlar, kullanmıyorsanız devredışı bırakın. Kullanıyorsanız da harici bir adaptör alın ve onunla kullanın. Veya Wifi kartı güncellemelerini eksiksiz yapın.
Keza anakart uygulamalarını falan sistemde tutmayın. BIOS ayarlarını sıfırlayın, Resizebar, XMP, hile koruması için ayarlar hariç overclock vb. kurcalamayın. Güç seçeneklerini dengelide tutun. Chipset güncelleyince zaten güç seçeneklerini AMD kendine uygun hale getiriyor. Yüksek veya Nihai performansın faydası yok, hatta saçma sapan sorunlara yol açtığı senaryolar var. Bırakın oyuna göre chipset sürücüsü ve Windows karar versin.
Beta BIOS'dan bu arada genelde sorun çıkmaz, çünkü test edip siteye salıyorlar. Beta olsa da denenmiş oluyor. Ben genelde güncelliyorum. Ama şart değil.