Çözüldü✓ Bilgisayar Formatından Sonra Başıma Gelenler

Rufus ile iso dosyasını'da açtın

Tek RAM ile deneyebilirsin
RAM'lerde XMP/EXPO açıksa deneyebilir misin , ram kararsızlığı yüzünden yapabilir belki
DDR 4 3200mhz bellek var 2 tane bunlardan hangisi kullanmam gerekiyor ilk defa duydum xmp expo olayını

DDR 4 3200mhz bellek var 2 tane bunlardan hangisi kullanmam gerekiyor ilk defa duydum xmp expo olayını
Farketmez rastgele birini çıkartıp deneyebilirsin.
XMP/EXPO olayı RAMLER tam gücünde çalışmıyor mesela 2666MHZ'de çalışıyor. Bunu açınca 3200mhzde çalışıyor
DDR5 setuplarda çok etkili oluyor DDR4'te etkisini bilmiyorum

“Elektrik gitmiş gibi PC restart yiyor, sonra bu 10 dakikadan 2-3 dakikaya düştü.”
Bunun sebebi belki PSU yüzünden olabilir , ani voltaj dalgalanmarı vs. oluyorsa belki kaldıramıyordur

Farketmez rastgele birini çıkartıp deneyebilirsin.
XMP/EXPO olayı RAMLER tam gücünde çalışmıyor mesela 2666MHZ'de çalışıyor. Bunu açınca 3200mhzde çalışıyor
DDR5 setuplarda çok etkili oluyor DDR4'te etkisini bilmiyorum

“Elektrik gitmiş gibi PC restart yiyor, sonra bu 10 dakikadan 2-3 dakikaya düştü.”
Bunun sebebi belki PSU yüzünden olabilir , ani voltaj dalgalanmarı vs. oluyorsa belki kaldıramıyordur
Xmpyi yaptım şimdi.
Hocam valla çok uğraştım zaten bu psuyla 2 kere garantiye gitti. Frisby 600w80bronze sertifikalı tam modeli aklımda değil şimdi. Bekliyorum bakalım 3 dakika oldu kapanmadı daha.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Xmpyi yaptım şimdi.
Hocam valla çok uğraştım zaten bu psuyla 2 kere garantiye gitti. Frisby 600w80bronze sertifikalı tam modeli aklımda değil şimdi. Bekliyorum bakalım 3 dakika oldu kapanmadı daha.
Bu seferde dondu. İşten eve geldik bi eğlencemiz vardı mahvetti bugün ya ihtiyarım benim.

EXPO/XMP olayını yanlış yazmışım şöyle diyecektim
Açıksa kapatıp dener misin yazacaktım. Ama başladıysa bi deneyelim hocam :D

PSU veya SSD yüzünden yapma ihtimali var. Özellikle 2 kez garantiye gittiyse ihtimaller arasında
“Elektrik gitmiş gibi PC restart yiyor, sonra bu 10 dakikadan 2-3 dakikaya düştü.” bu laf PSU'yu işaret ediyor

Birden fazla disk varsa farklı bir diske kurulum yapmayı dene bakalım ne olacak.

EXPO/XMP olayını yanlış yazmışım şöyle diyecektim
Açıksa kapatıp dener misin yazacaktım. Ama başladıysa bi deneyelim hocam :D

PSU veya SSD yüzünden yapma ihtimali var. Özellikle 2 kez garantiye gittiyse ihtimaller arasında
“Elektrik gitmiş gibi PC restart yiyor, sonra bu 10 dakikadan 2-3 dakikaya düştü.” bu laf PSU'yu işaret ediyor

Birden fazla disk varsa farklı bir diske kurulum yapmayı dene bakalım ne olacak.
Maalesef yok başka ya. Elektrik gitmiş gibime şöyle. Kasada hiçbir şey çalışmayı durdurmuyor fandır ekran kartıdır kasanın ledleri bile sönmüyor ama sistem yeniden başlıyor klavye mouse kulaklık hepsi gücü kesiyor. Windows yine şifre istiyor.

Maalesef yok başka ya. Elektrik gitmiş gibime şöyle. Kasada hiçbir şey çalışmayı durdurmuyor fandır ekran kartıdır kasanın ledleri bile sönmüyor ama sistem yeniden başlıyor klavye mouse kulaklık hepsi gücü kesiyor. Windows yine şifre istiyor.
Böyleyse işler değişir.
Bilgisayardaki bütün USBleri sök sadece mouse ve gerekiyorsa klavye usbsi kalsın.

XMP/EXPO kesinlikle kapat , böyle dene.
Kulaklığın vs. anlık kısa devresi bile bunu yapıyor olabilir.

Ekstradan istiyorsan şunuda yap
Ramleri tek takıp format atmayı dene , A2 slotunda denersen daha iyi olur.

AI sorduğumda şunu diyor.

USB Sürücü ve Anakart Veri Yolu (Chipset) Kilitlenmesi
Format esnasında USB portları üzerinden o kadar yoğun bir veri akışı ve güç çekimi olur ki, anakart üzerindeki USB kontrolcüsü (Chipset) aşırı ısınabilir veya kilitlenebilir. Giriş-çıkış (I/O) birimleri kilitlendiğinde sistem mavi ekran bile veremez; klavye, fare ve kulaklığın elektriğini aniden keserek sistemi hemen yeniden başlatır (Windows şifre ekranına atar).

Böyleyse işler değişir.
Bilgisayardaki bütün USBleri sök sadece mouse ve gerekiyorsa klavye usbsi kalsın.

AI sorduğumda şunu diyor.

USB Sürücü ve Anakart Veri Yolu (Chipset) Kilitlenmesi
Format esnasında USB portları üzerinden o kadar yoğun bir veri akışı ve güç çekimi olur ki, anakart üzerindeki USB kontrolcüsü (Chipset) aşırı ısınabilir veya kilitlenebilir. Giriş-çıkış (I/O) birimleri kilitlendiğinde sistem mavi ekran bile veremez; klavye, fare ve kulaklığın elektriğini aniden keserek sistemi hemen yeniden başlatır (Windows şifre ekranına atar).
Ne yapmam lazım o vakit

Ne yapmam lazım o vakit

Dediğiniz şekilde yaptım. İnşallah format esnasında donmaz.

Bugünün kaşıntı türknet gigafiber bağlattım 50mbpsden geçince dedim format atayım bari. Atmaz olaydım
Kılıçdaroğlu mutlak butlan olarak gelince bu olayın şerefine de bir format patlatsaydın hocam, bu nasıl bir totem.

Soruna gelince, yaşanan şeyin yazılımsal olması beklenir sonuçta format ve format sonrası olmuş. Tavsiyem SSD'nizi bir low-level formatlayın ondan sonra deneyin.

Kurulum yaparken kapattı yine kendini

Kılıçdaroğlu mutlak butlan olarak gelince bu olayın şerefine de bir format patlatsaydın hocam, bu nasıl bir totem.

Soruna gelince, yaşanan şeyin yazılımsal olması beklenir sonuçta format ve format sonrası olmuş. Tavsiyem SSD'nizi bir low-level formatlayın ondan sonra deneyin.
Keşke o zaman yapsaydım da bugün patlamazdım belki hocam. Şimdi videosuna baktım da hocam o işleme dayanmaz kapanır o süre içinde bilgisayar.

Hocam hala yapıyorsa problem muhtemelen SSD veya PSU
Sanırım bu ekranda dondu bu seferde

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,223,958