Shego2444
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Selamlar herkese,
Sistemimde yılın başına oranla çok ciddi bir performans düşüşü ve aşırı derecede stutter sorunu yaşamaya başladım. Örnek vermem gerekirse sene başında Rust'ta en kötü senaryoda 90 FPS'e düşen, genel olarak 150-160 FPS civarında çalışan sistemim, şu an 90 FPS'i zor görüyor. Benzer performans kaybı PUBG'de de mevcut. Oyunlara gelen güncellemeler başkalarında FPS artışı sağlarken bende durum tam tersine döndü.
Sorunu çözmek adına neredeyse temel tüm adımları denedim ama hiçbiri reaksiyon vermedi:
Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Sistemimde yılın başına oranla çok ciddi bir performans düşüşü ve aşırı derecede stutter sorunu yaşamaya başladım. Örnek vermem gerekirse sene başında Rust'ta en kötü senaryoda 90 FPS'e düşen, genel olarak 150-160 FPS civarında çalışan sistemim, şu an 90 FPS'i zor görüyor. Benzer performans kaybı PUBG'de de mevcut. Oyunlara gelen güncellemeler başkalarında FPS artışı sağlarken bende durum tam tersine döndü.
Sorunu çözmek adına neredeyse temel tüm adımları denedim ama hiçbiri reaksiyon vermedi:
- DDU ile güvenli modda ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp temiz kurulum yaptım (şu an 26.6.1 sürümündeyim).
- Grafik ayarlarını en düşüğe çekmek, en yükseğe almak veya en optimize ayarları kullanmak FPS değerini hiçbir şekilde etkilemiyor.
- BIOS üzerinden XMP/DOCP profilim açık ve BIOS sürümüm güncel.
- AMD Software üzerinden shader cache sıfırlaması yaptım.
- Sıcaklıklar: yük altında hem ekran kartım hem de işlemcim oldukça serin çalışıyor, 65°c değerini geçmiyor. Termal bir darboğaz kesinlikle yok.
- Frekans: işlemcim oyun esnasında stabil şekilde 4450 MHz frekansında kalıyor.
- Kullanımlar: ekran kartı kullanımı oyun içinde %50-%60, nadiren %70 civarında geziyor. İşlemci kullanımı genel olarak %30'larda görünse de frametime grafiğinde ani zıplamalar var. Rust oynarken RAM tüketimi 24 GB seviyelerine ulaşıyor.
Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.