PC Açılmıyor Yardımcı Olur Musunuz

Rhavenix

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
703
Öncelikle merhabalar, arkadaşlar bilgisayarda oyun oynarken aniden zzzzzz tarzında bi ses geldi ekran dondu ve ben bilgisayarı kapattım açtım uzun bir süre monitör gelmedi tekrar reset attım ve masaüstüne geldi ama kısa süre sonra aynı şekilde ses çıkardı ekran dondu ve kapandı ve bilgisayarım şimdi ise power tuşuna basınca ışıkları geliyor fanlar çalışıyor ekran gelmiyor 3-5 saniye sonra bilgisayar kendini resetliyor ışıklar geliyor fanlar çalışıyor ama bilgisayar asla açılmıyor görüntü yok bu konuda yardımcı olur musunuz

Sistem
Rx 580
Gigabyte b550 gaming x v2
16 gb ram 2x8 xpg 3200 mhz
Ryzen 5 5600
Kingston 1 tb ssd
Fsp 650 watt psu

ekran kartı veya ramlerin uçmuş hocam ekran kartını mümkünse başka sistemde test et ramleride aynı şekilde işlemcinin pinlerini oynamadıysan bakmana gerek yok

ekran kartı veya ramlerin uçmuş hocam ekran kartını mümkünse başka sistemde test et ramleride aynı şekilde işlemcinin pinlerini oynamadıysan bakmana gerek yok
İşlemci ile hiç oynamadım muhtemelen ekran kartında sorun oldu da başka sistem yok ki denşyryim

öncelikle biosunu resetlermisin daha sonra ramlerden birini çıkart öyle tek tek test et bide bir fana kablo değiyor sanki yada fan dağılmış ses çıkarıyor nerden geldiğini söylermisin
Olay ekran kartı değilmiş çok eski bi ekran kartı buldum onda da aynısını yaptı fan sesi de kasanın önünde ki fandan geliyor ona takılma çok eski olduğu için tam dönmüyor bios resetledim yine bir şey yok tamlerden birini taktım yine aynı kabloları kısmen söktüm taktım yine aynı

Olay ekran kartı değilmiş çok eski bi ekran kartı buldum onda da aynısını yaptı fan sesi de kasanın önünde ki fandan geliyor ona takılma çok eski olduğu için tam dönmüyor bios resetledim yine bir şey yok tamlerden birini taktım yine aynı kabloları kısmen söktüm taktım yine aynı
iki ramide denediysen işlemciyi sökebilirmisin dikkatlice
stok soğutucu kullanıyorsun termal macun kurumuş mu diye bak sökerken özellikle vidaları sonuna kadar aç sonra stok soğtuucuyu kaldırmadan döndürmeye çalış öyle çek sakın yukarıda çekme işlemci yapışık çıkar pinlere zarar vevrirsin işlemcinin termal macunununa ve pinlere bakabilirmisin pinlerde dram pini fln arızalıysa çalışmaz görüntü vermez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,611
Üyeler
199,192
Son üye
megjegyezni

Geri