❌İndirim Bitti! İ9-14900F İşlemci 🔥19.999₺

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Hocam evet soğutma konusunda haklısınız iyi bir işlemci soğutucu lazım bu alev topuna

Ama almışken 14900K veya 14900KS almak daha mantıklı olur
(Tabi fiyatı 14900k için Max 25 bin TL ise, 14900ks içinse Max 30 bin TL ise)
dediğiniz fiyatlar aşırı yüksek 14900KF şu an 17 bin TL bu konuşmada herkesin tartışmasıda bu fiyatın uygun olmasından 25 falan olsa o paralar verilmez zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi sıcak fırsatlarda marttaki konuyu bi insan niye hortlatır ki anlamıyorum. Bir an dedim ne oluyo ben böyle konu mu açtım skdnskkd
şu an 17 bin TL 14900KF satılıyor itopyada o yüzden hortlattık

dediğiniz fiyatlar aşırı yüksek 14900KF şu an 17 bin TL bu konuşmada herkesin tartışmasıda bu fiyatın uygun olmasından 25 falan olsa o paralar verilmez zaten

şu an 17 bin TL 14900KF satılıyor itopyada o yüzden hortlattık
14900ks 30k dan aşağı satılacağını zannetmiyorum en son vatan'da 29k ya satılmıştı

İdaretenlik şöyle bir anakart alırsın sonrasına yükseltirsin

GİGA Z790 D DDR5 bu anakart yeterlimidir hocam bi bakar mısın. tek fanlı sıvı soğutmamda var gerekirse ilerde sağlam bir hava soğutmada alırım soğutamaz isem
bu anakart yeterlidir hocam 14 fazlı zaten Z serisi anakart yeterlidir. ama herhangi bir hava soğutmanın yeteceğini sanmam. arctic veya lian li 360mm sıvı soğutmalarından almanız lazım.

14900ks 30k dan aşağı satılacağını zannetmiyorum en son vatan'da 29k ya satılmıştı

İdaretenlik şöyle bir anakart alırsın sonrasına yükseltirsin
1783279812233.webp

şu an sıfırdan bir bilgisayar toplamıyoruz yada vatanda ki i9 fiyatını konuşmuyoruz hali hazırda 14. nesil kullanan arkadaşlar bunlardan biri de benim 14400F işlemcim şu an anakartım da z 790 D bu işlemci inidime girdi ve bunun alınıp alınmayacağını konuluyoruz fiyatına göre ultra 270 çok daha iyi işlemci hepimiz bunda hemfikiriz ama sıfırdan kasa toplamıyoruz kardeşim ve i9 14. nesile 30k paralarda konuşmuyorum alıntıda ki işlemci şu an konu

bu anakart yeterlidir hocam 14 fazlı zaten Z serisi anakart yeterlidir. ama herhangi bir hava soğutmanın yeteceğini sanmam. arctic veya lian li 360mm sıvı soğutmalarından almanız lazım.
soğutmasında kafamda soru işareti olmasa 17 bine çoktan almıştım ama çok fazla güç çekiyor işlemci

Benim dediğim türlü de 21K oluyor

Hocam soğutmadır psu'dur zaten baya para harcıyacakmışsın gibi duruyor

Bunun yerine bence 270K plus al keyfine bak

Sana bir karşılaştırma yapayım
Intel core i9 14900kf:
1000017398.webp

Intel core ultra 7 270K plus:
1000017400.webp

Hocam aklınızdaki işlemci iyi ama 270K Plus'a göre geri kalıyor

Bir keresinde konu açmıştınız ondan biliyorum yapay zeka için kullanıcam demiştiniz 270K plus'ta aı hızlandırıcı var kullanırsın diye düşünüyorum

Hocam tekrardan sistemi toplamak zor olacaktır ama buna değeceğini düşünüyorum

Lütfen yanlış algılamayın yardımcı olmaya çalışıyorum

Alıntıyı görüntüle

şu an sıfırdan bir bilgisayar toplamıyoruz yada vatanda ki i9 fiyatını konuşmuyoruz hali hazırda 14. nesil kullanan arkadaşlar bunlardan biri de benim 14400F işlemcim şu an anakartım da z 790 D bu işlemci inidime girdi ve bunun alınıp alınmayacağını konuluyoruz fiyatına göre ultra 270 çok daha iyi işlemci hepimiz bunda hemfikiriz ama sıfırdan kasa toplamıyoruz kardeşim ve i9 14. nesile 30k paralarda konuşmuyorum alıntıda ki işlemci şu an konu

soğutmasında kafamda soru işareti olmasa 17 bine çoktan almıştım ama çok fazla güç çekiyor işlemci
Bu işlemcinin bence performansta 270K dan eksik bir yanı yok, ama 10nm çok ısınıyor onu göze almak lazım. Elinde anakartı olan da alabilir bence, ilerde satarken de soketin en iyi işlemcisi olduğundan satışı rahat olur.

Son düzenleme:
Bu işlemci 270K dan iyi, ama çok ısınıyor onu göze almak lazım. Elinde anakartı olan da alabilir bence, ilerde satarken de soketin en iyi işlemcisi olduğundan satışı rahat olur.
mevcut sistem bileşenlerim şu şekilde:

İşlemci: Intel Core i5 14400F
Anakart: Gigabyte Z790 D DDR5
RAM: GOODRAM 64 GB (2x32GB) IRDM 6400 MHz CL32
Güç Kaynağı: Xigmatek Odin II 750W 80+
Segotep becool 120s sıvı soğutma
Rx 9070XT 16 GB ekran kartı

Sanırım sıvı soğutmayi değiştirmem gerekcek onun dışında i9 14900kf için bir engelim yok gibi görünüyor. 17 bin TL ye de iyi fiyat olduğunu düşünüyorum

Benim dediğim türlü de 21K oluyor

Hocam soğutmadır psu'dur zaten baya para harcıyacakmışsın gibi duruyor

Bunun yerine bence 270K plus al keyfine bak

Sana bir karşılaştırma yapayım
Intel core i9 14900kf:
Alıntıyı görüntüle

Intel core ultra 7 270K plus:
Alıntıyı görüntüle

Hocam aklınızdaki işlemci iyi ama 270K Plus'a göre geri kalıyor

Bir keresinde konu açmıştınız ondan biliyorum yapay zeka için kullanıcam demiştiniz 270K plus'ta aı hızlandırıcı var kullanırsın diye düşünüyorum

Hocam tekrardan sistemi toplamak zor olacaktır ama buna değeceğini düşünüyorum

Lütfen yanlış algılamayın yardımcı olmaya çalışıyorum
270K alırsa Z890 alması lazım baştan masraf edip. H810 falan takamaz böyle bir işlemciye. AI hızlandırmanın da masaüstü sistemlerde çok fazla önemi yok AI hızlandırma için Nvidia kartını kullanıyor herkes.

Bu anakarttan önce Asus prime z790 kullanıyordum o anakarttan buna geçince işlemci hem daha serin hem daha performanslı çalıştı. Bence Z790 anakartlar içinde gerçekten çok iyi bir yerde .
https://support.nzxt.com/hc/en-us/articles/35876451878043-N7-Z790-Downloads hocam anakartın sayfası burası yapay zeka sorgusu neden yapıyorsunuz yok burda
reis sen orda olmadığını söylüyorsun . Ama önceki 17.03 sürümünde 0*12F varsa sonrakinde neden olmasın .

270K alırsa Z890 alması lazım baştan masraf edip. H810 falan takamaz böyle bir işlemciye. AI hızlandırmanın da masaüstü sistemlerde çok fazla önemi yok AI hızlandırma için Nvidia kartını kullanıyor herkes.
Şu an karar verdim 14400F i 5 k ya falan satarım ikinci elde bu işlemciyi de 5 taksit itopyadan alıyorum 17.000 TL ye bir daha sarı sitede bile bulamam bu işlemciyi bu fiyata

Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda işlemcinin ısınma derecesine göre sıvı soğutma da yenilerim yada çok iyi bir çift hava soğutma alırım sistemim güzel bir yükseltme almış Sonunda gerçek 24 çekirdek 12 izlek toplam 32 çekirdek bir işlemciye sahip olucam

Şu an karar verdim 14400F i 5 k ya falan satarım ikinci elde bu işlemciyi de 5 taksit itopyadan alıyorum 17.000 TL ye bir daha sarı sitede bile bulamam bu işlemciyi bu fiyata

Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda işlemcinin ısınma derecesine göre sıvı soğutma da yenilerim yada çok iyi bir çift hava soğutma alırım sistemim güzel bir yükseltme almış olur.
Hocam hava soğutucu alın derim daha uzun ömürlü olur

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,386
Üyeler
198,961
Son üye
Yamasut