Tekin Açıkladı: Kurtuluş Savaşı Yerine Milli Mücadele

Carlo

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
5,002

Tekin açıkladı: Kurtuluş Savaşı yerine Milli Mücadele

Tekin açıkladı: Kurtuluş Savaşı yerine Milli Mücadele

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Partili vekillerle bir araya geldiği toplantılarda müfredatta yapılan değişiklikleri anlattı. Yeni müfredatta ‘Kurtuluş Savaşı’ ifadesinin çıkarılarak yerine ‘Milli Mücadele’ kavramının getirileceği bilgisini aktaran Bakan Tekin sunumunda, “Neyden kurtuluyoruz? Ondan önce koskoca Osmanlı İmparatorluğu vardı” dedi.

4+4+4 sisteminin de tartışıldığı toplantıda Bakan Tekin, “Öğrenciye bilişsel yük olmanın dışında başka bir işe yaramayan, anlamlı öğrenmeye hizmet etmeyen, yaşam becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktan uzak içerikler öğretim programlarından kaldırılarak ortalama yüzde 35 oranında içerik sadeleşmesi yapıldı” dedi. Toplantıda, bir milletvekilinin Kürtçe eğitim konusunu gündeme getirmesi üzerine Bakan Tekin’in, “Hükümetimizin politikası, benimle ilgili değil” dediği öğrenildi. Bazı milletvekilleri yabancı dil konusunda eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini, özellikle ortaokul ya da lisede bir yıl boyunca bu eğitimin sürdürülmesi gerektiği önerilerinde bulundu.

HARİTALAR DA GÜNCELLENDİ

Bakan Tekin’in sunumuna göre Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda bazı haritalar güncellendi. Haritalar, özellikle Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihi ve bölgesel gelişim süreçlerini içeriyor. Yayımlanan haritalar, 2026-2027 eğitim öğretim yılından itibaren baskı ve dağıtımı yapılacak ders kitapları ve eğitim araçlarında kullanılacak.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tekin-acikladi-kurtulus-savasi-yerine-milli-mucadele-43229156

Kurtuluş Savaşı diyince ülkemizi işgal eden ingilizi, fransızı değil de Osmanlıdan kurtulmayı anlayan biri bakan olmuş

Cehaletin ve vasıfsızlığın boyutu korkunç. Bu müfredatı sözde 700 küsür eğitimciyle hazırlamışlardı. Birisi çıkıp ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu diyememiş.

Zaten hükûmetin ideolojisi Yeni Osmanlıcılık olduğunu düşünürsek yani pek şaşırtmadı. Osmanlı dönemiyle şu andaki tek farkımız Muhafazakar Laikliği benimsiyor olması yönetim şekli olarak.

Cehaletin ve vasıfsızlığın boyutu korkunç. Bu müfredatı sözde 700 küsür eğitimciyle hazırlamışlardı. Birisi çıkıp ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu diyememiş.
Kandırıyorlar böyle ilk okul çocuklarını işte 12.sınıftaki din kitabımızda din değil tarikatlar anlatılıyordu bu yıl

Kandırıyorlar böyle ilk okul çocuklarını işte 12.sınıftaki din kitabımızda din değil tarikatlar anlatılıyordu bu yıl

Ülke en son işgal yıllarında böyle bir gaflet uykusundaydı. Eğitim müfredatı kendilerine mürit yetiştirmek üzerine kurulu, en büyük korkularıysa akıl ve bilim. Eğitime ara verilmesinin çocuklar için çok daha kazançlı olduğu vahim bir dönemdeyiz.

Ülke en son işgal yıllarında böyle bir gaflet uykusundaydı. Eğitim müfredatı kendilerine mürit yetiştirmek üzerine kurulu, en büyük korkularıysa akıl ve bilim. Eğitime ara verilmesinin çocuklar için çok daha kazançlı olduğu vahim bir dönemdeyiz.
Böyle şeyleri liseliler yemez artık ilkokul cocuklarını etkilemeye çalışıyorlar

sarhoşun biri kremlin sarayı’nın önünde “kahrolsun diktatör” diye bağırıyormuş. polis adamı ayıltıp stalin’in yanına götürmüş. stalin “yoldaş ne demek istedin” diye sormuş. adam “ben hitler’i kastediyordum” deyince stalin polise dönüp “yoldaş, peki sen ne demek istedin?”

Böyle şeyleri liseliler yemez artık ilkokul cocuklarını etkilemeye çalışıyorlar

11 yaşındaki çocuğun beynini yıkamak 15 yaşındaki çocuğa göre daha kolay olduğundan 4x3 sistemini getirdiler. Sonucunda İmam Hatip okuyanlar bile bunlardan uzaklaştı. İyice panikledikleri için senede üç kere müfredat değişiyor. Sofu ergenlerin geçici desteği dışında görünürde bir şey yok ama tepki hâlâ yeterli değil. Çünkü internet denilen bir nimet olmasına rağmen gençler neyi nasıl araştıracağını bilmiyor. Hatta bir çoğuna monarşi normal gelmeye başlamış.

11 yaşındaki çocuğun beynini yıkamak 15 yaşındaki çocuğa göre daha kolay olduğundan 4x3 sistemini getirdiler. Sonucunda İmam Hatip okuyanlar bile bunlardan uzaklaştı. İyice panikledikleri için senede üç kere müfredat değişiyor. Sofu ergenlerin geçici desteği dışında görünürde bir şey yok ama tepki hâlâ yeterli değil. Çünkü internet denilen bir nimet olmasına rağmen gençler neyi nasıl araştıracağını bilmiyor. Hatta bir çoğuna monarşi normal gelmeye başlamış.
Mesele beyin yıkanması veya tarikatçılık değil. Asıl mesele aslında seküler ile muhafazakar kesimlerin fikir çatışması ve 1980 darbesinin izlerinden ibaret. 1980 darbesine gidebilirsiniz geçmişe giderek.

Mesele beyin yıkanması veya tarikatçılık değil. Asıl mesele aslında seküler ile muhafazakar kesimlerin fikir çatışması ve 1980 darbesinin izlerinden ibaret. 1980 darbesine gidebilirsiniz geçmişe giderek.

1980 Darbesi, günümüz muhafazakârların fikir ve tavırlarını açıklamıyor. Çünkü en başta kendi fikirleriyle çelişen ve kuralları ihtiyaçlarına göre esnetmekten çekinmeyen yozlaşmış bir hayat görüşü var ortada. Bunlar istisna olma eşiğini çoktan geçtiği için, ülkede sosyal çürüme de tavan yapmış durumda. Dolayısıyla muhafazakârlığı masaya yatırsak masada kalır. Maddeler halinde yazacak olursak,

1) Çalıyor ama yapıyor ve günah işleme özgürlüğü tezleri.
2) Alınları secdeye değmediği halde laiklik ve cumhuriyete dini gerekçelerle cephe alma.
3) Türkiye'de 5 vakit namaz kılma oranının çok düşük olması ve camilerin sadece cumadan cumaya dolması.
4) Seküler kesime attıkları iftiranın gerçeğinin kendi cenahlarında çıkması / yapılması.
5) Evrim teorisine karşı olurken ırkçılık iddiasını da ortaya atıp, ırk eksenli aşağılama sıfatlarının tamamının yine kendilerinden çıkması.

Maddeler çoğaltılabilir ve bunlar sadece muhafazakarlığı dikkate alıp yazdığım çelişkileri. Bir de milliyetçilik / Türkçülük üzerine var ki, bilindiği üzere Öcalan asılsın! Öcalan nasılsın? oldu.

"Neyden kurtuluyoruz ondan önce koskoca Osmanlı İmparatorluğu vardı.."

Ekler

• Sevr_Antlaşması_Türkçe.webp
    Sevr_Antlaşması_Türkçe.webp
    71.1 KB · Hit: 10
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,549
Üyeler
198,790