6000Mhz cl30 da 6400mhz cl32 de hynix. Bende 6400mhz cl32 ve 6000mhz cl30 iki ayrı ram kullanıyorum bir sorun yok 6000mhz cl30da stabil çalışıyorlar.çalışır ama sorun yaşarsın ram markasından ziyade önemli olan modül aynı modül denk gelirse sıkıntı olmaz ama farklı modül gelirse problem o yüzden aynı modüle sahip olanı bulabileceğine güveniyorsan al yok ben anlamam uğraşamam diyorsan aynı anda al, aynı markanın aynı model ram inde dahi farklı modül denk gelebilir.
hayır değil son zamanlarda maliyet nedeniyle hynix yerine başka modüller kullanılabiliyor, artık diğer modüllerinde son çıkan çipleri bu zamanlamalarda çalışabiliyor slikon kalitesini artırdılar o sebeple belli olmaz, en iyi ihtimalle biri m-die diğeri a-die çıkabilir gerçi bu senayoda duruma göre expo profili çalışabilir ama garantisi yok hiçbir zaman, ismiyle öne çıkan markalar bile hiç düşürmese bile a-die yerine m-die düşürüyor maliyetten kısabilmek için.6000Mhz cl30 da 6400mhz cl32 de hynix. Bende 6400mhz cl32 ve 6000mhz cl30 iki ayrı ram kullanıyorum bir sorun yok 6000mhz cl30da stabil çalışıyorlar.
6000mhz cl30lar m-die çıkıyor da gene çalışır bendekiler a-die ve m-die. Ayrıca 6400mhz cl32 ve 6000mhz cl30 hynix harici yapamaıyorlar diye biliyorum.hayır değil son zamanlarda maliyet nedeniyle hynix yerine başka modüller kullanılabiliyor, artık diğer modüllerinde son çıkan çipleri bu zamanlamalarda çalışabiliyor slikon kalitesini artırdılar o sebeple belli olmaz, en iyi ihtimalle biri m-die diğeri a-die çıkabilir gerçi bu senayoda duruma göre expo profili çalışabilir ama garantisi yok hiçbir zaman, ismiyle öne çıkan markalar bile hiç düşürmese bile a-die yerine m-die düşürüyor maliyetten kısabilmek için.
çıkamıyor diye bir durum yok yapılıyor ama timingleri ayarlamak gerekiyor, hazır oc profilinde (expo gibi) ona göre giriyorlar zamanlamaları ama tabi hynix kadar agresif giremiyorlar sorunda orda zaten m-die ve a-die 6000mhz cl30-32 civarı çalışıyor hatta artık m-die lar bile baya kaliteli slikondan üretilmeye başlandı son zamanlarda a-die ı seviyesine kadar zorlayabiliyorsun nerdeyse o sebeple hynix a-die ve m-die gelirse problem olmaz çok yüksek ihtimal ama hynix değilse timinglerden dolayı stabil çalışmaz yada direk jedec hıza çeker ve jedecte dahi garantisi yok stabil kalacağının.6000mhz cl30lar m-die çıkıyor da gene çalışır bendekiler a-die ve m-die. Ayrıca 6400mhz cl32 ve 6000mhz cl30 hynix harici yapamaıyorlar diye biliyorum.