İade Kargo Ücreti İçin Thh Başvurusu Nasıl Yapılmalı

Afur

80+
Reaksiyon skoru
114
Dostlar merhaba,

Amazon.com.tr'den satıcısı ve göndericisi Amazon olmayan bir ürün satın aldım.

Ürün ithalatçı garantili çıktığı için iade etmek istedim. Ama tarafıma iade için kargo kodu vermediler.

Amazon temsilcileriyle görüştüğümde kargo ücretini cebimden ödemem gerektiğini, ürün ücret iadesi yapıldıktan sonra ise kargo ücretini Amazon hediye kartı olarak yapacaklarını söylediler.

Ben hediye kartı olarak iadeyi hiçbir zaman kabul etmedim. Bunu kabul etmediğim için ürünü kargoya vermeden önce birkaç kez satıcıya kargo kodu vermesi için yazdılar ama satıcı da kargo kodu vermedi. İadelerin sistem üzerinden yapıldığını yazdı sadece.

Her neyse ben kargo ücretini cebimden ödeyerek iade ettim. Ürün ücreti iade edildi.

Ama Amazon hâlen daha kargo ücreti iadesini sadece hediye kartı olarak yapabildiklerini söylüyorlar ve hediye kartı olarak iade almam için dayatma yapıyorlar.

Ben de THH'ye başvurmak istiyorum.

Ama dilekçenin ilk kısmında şikâyet edilen firma ismi soruyor oraya hangi firmayı girmem gerekiyor? Amazon mu yoksa satıcıyı mı? Birden fazla firma eklenmiyor.

Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Satın aldığım ürün 685 TL, ödediğim kargo ücreti 635 TL.

satan satıcı gönderen satıcı bu konuda amazonun bir sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum kendi deposundan bile cıkmıyor ürün hediye kartı olarak tanımlamak istemeleri müşteri memnuniyeti durumundan ötürü olduğunu düşünüyorum. Ekstra olarak aldığınız ürünü size resmi garantili olarak satanda kandıranda satıcı bence şikayetci olmanız gereken kişi satıcı olduğunu düşünüyorum sizi asıl mağdur eden kişi
Çok yüksek bir kargo ödemişsiniz hediye kartı olarak kabul edip uğraşmasaydınız keşke ama olabilir tercihiniz bu yönde olmuş bence şikayetinizi satıcıdan yana oluşturun

satan satıcı gönderen satıcı bu konuda amazonun bir sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum kendi deposundan bile cıkmıyor ürün hediye kartı olarak tanımlamak istemeleri müşteri memnuniyeti durumundan ötürü olduğunu düşünüyorum. Ekstra olarak aldığınız ürünü size resmi garantili olarak satanda kandıranda satıcı bence şikayetci olmanız gereken kişi satıcı olduğunu düşünüyorum sizi asıl mağdur eden kişi
Çok yüksek bir kargo ödemişsiniz hediye kartı olarak kabul edip uğraşmasaydınız keşke ama olabilir tercihiniz bu yönde olmuş bence şikayetinizi satıcıdan yana oluşturun
dediğinde şöyle bir mantık hatası var bu adam o satıcadan almak isteseydi gider kendi mağazasından alırdı , amazonla uğraşmazdı , bu mağduriyet satıcı kadar amazonun ihmalkarlığıyla alakalı n11 gibi direk mağazanın fişini çekip dava açmak yerine göz yumuyorsa bununda bir bedeli olmalı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostlar merhaba,

Ürün ithalatçı garantili çıktığı için iade etmek istedim. Ama tarafıma iade için kargo kodu vermediler.

Amazon temsilcileriyle görüştüğümde kargo ücretini cebimden ödemem gerektiğini, ürün ücret iadesi yapıldıktan sonra ise kargo ücretini Amazon hediye kartı olarak yapacaklarını söylediler.

Ben hediye kartı olarak iadeyi hiçbir zaman kabul etmedim. Bunu kabul etmediğim için ürünü kargoya vermeden önce birkaç kez satıcıya kargo kodu vermesi için yazdılar ama satıcı da kargo kodu vermedi. İadelerin sistem üzerinden yapıldığını yazdı sadece.

Her neyse ben kargo ücretini cebimden ödeyerek iade ettim. Ürün ücreti iade edildi.

Ama Amazon hâlen daha kargo ücreti iadesini sadece hediye kartı olarak yapabildiklerini söylüyorlar ve hediye kartı olarak iade almam için dayatma yapıyorlar.

Ama dilekçenin ilk kısmında şikâyet edilen firma ismi soruyor oraya hangi firmayı girmem gerekiyor? Amazon mu yoksa satıcıyı mı? Birden fazla firma eklenmiyor.

kargo ücretini amazona ödediysen amazonu yazacaksın parayı satıcıya gönderdiysen satıcıyı yazacaksın

dediğinde şöyle bir mantık hatası var bu adam o satıcadan almak isteseydi gider kendi mağazasından alırdı , amazonla uğraşmazdı , bu mağduriyet satıcı kadar amazonun ihmalkarlığıyla alakalı n11 gibi direk mağazanın fişini çekip dava açmak yerine göz yumuyorsa bununda bir bedeli olmalı
dikeygıda ahmetcan3131 nurtenevaletleri :D gibi bir satıcının kendine ait dükkan yada platformu varsa bu mantıklı olabilirde hiç sanmıyorum ekstra olarak satıcı ve gönderici başkasıysa alım işlemi onların dışında olduğu için pek yardımcı da olmamakla beraber amazon bu durumda bile sorumluluk alarak ispat ettiğiniz tutarı size hediye çeki olarak ödemeyi kabul ediyor, o sırada ürünü resmi garantili olarak satan x satıcı keyfine bakıyor. bence çok sacma bide mağaza fişi çekme noktasında bu tarz bir şikayet kaç kere ne sıklıkla yaşanıyor bilmiyoruz bunları

satıcı isimleri gerçeği yansıtmamaktadır :D tamamen hayal ürünüdür :D

kargo ücretini amazona ödediysen amazonu yazacaksın parayı satıcıya gönderdiysen satıcıyı yazacaksın
Kargo ücretini kargo firmasına ödedim.
Ürün ücretini Amazon sitesine ödedim, ürün ücreti iade edildi.

Ayrıca kargo ücretini cebimden ödememi söyleyen Amazon'du.

635 tl lik kargo ücretini bankadan bak kimin hesabına geçtiyse onu yaz
Arkadaşlar benim Türkçem de mi bir hata var? Yoksa dalgaya mı vuruyorsunuz?

KARGO ÜCRETİNİ KARGO FİRMASINA ÖDEDİM. SATICIYA VEYA AMAZON'A DEĞİL...

Emin misin?
Faturada başka firma yazıyorsa talep reddediliyormuş direkt olarak. O yüzden ikilemde kaldım.
Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi

Dostlar merhaba,

ürün ve satıcı ne

Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi

ürün ve satıcı ne
Emin misin dostum?
Ürünün satıcısı ve göndericisi Amazon değil çünkü.

ürün ve satıcı ne
Ürün: Saat
Satıcı ve gönderici: Saatçi Tevfik

Ürün ücret iadesini aldım.
Sadece kargo ücretini alamıyorum. Yani alıyorum ama hediye kartı olarak veriyor Amazon.

Geri