Yardım B650 7500f 5070 16gb Ram Sistem Açılmıyor

Mike Ross

80+
Reaksiyon skoru
78
Arkadaşlar sistemi yeni topladık anakartın hata ışıklarındaki sağ üstteki ışık yanıyor dram ışığıymış. Parçalar aşağıda yardımcı olur musunuz. Farklı ram slotlarını denedim açılmadı.

Gigabyte b650 eagle
7500f
Zotac solid oc 5070
Xpg lancer blade 16gb 6000mhz cl36 rgb

Ekler

• image.webp
    image.webp
    977.6 KB · Hit: 40
ram bozuk olabilir ( çok düşük ihtimal).
bios pilini söküp bekleyip tekrar deneyin.

Bios reset atıp (pili sök , tak) yaptıktan sonra ram slotunu değiştir . Son olarak bios flashback özelliği varsa bios güncelle .

ram bozuk olabilir ( çok düşük ihtimal).
bios pilini söküp bekleyip tekrar deneyin.
Arkadaşımda test ettik çalışıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bios reset atıp (pili sök , tak) yaptıktan sonra ram slotunu değiştir . Son olarak bios flashback özelliği varsa bios güncelle .
Bios pilini söktüm denedim bekledim 4-5dk dönüt yok

Pinleri kontrol et yuvaya bakıp belki eğri yamuk kırık pin vardır.

Pinleri kontrol et yuvaya bakıp belki eğri yamuk kırık pin vardır.
Pinler sağlam anakart sıfırdı zaten. Başka diğer sistemde çalışan işlemci ile denedim hala yanıyor dram hatası. Biosu da güncelledin q flash bios ile hala açılmıyor. Sanırım kalan ihtimaller ya anakart ya da ram bozuk 😢

Arkadaşlar başka ram ile de test ettim çalışan onunla da açılmadı. Problem anakartta büyük ihtimalke ama gözüken bir problem yok şuan sadece dram ışığı yanıyor. Tahmini olan var mı?

Arkadaşlar başka ram ile de test ettim çalışan onunla da açılmadı. Problem anakartta büyük ihtimalke ama gözüken bir problem yok şuan sadece dram ışığı yanıyor. Tahmini olan var mı?
Çalıştığına emin olduğunuz tek ramle bütün ram slotlarında denedin mi hocam peki?

arkadaşlar hepinize teşekkürler sorunu çözdüm. Kasanın arkasında önceki anakarttan kalan fazlalık vidalık kalmış ve anakartın arkasına temas ederek kısa devre yaptırıyormuş karta sanırım. Uzay kurulum yapıp çalışınca sistem fark ettim. Şöyle basit sebepler yüzünden geriliyor insano.O2

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,814
Üyeler
199,931
Son üye
35lburak

Geri