Kasma Drop Yeme Yardımcı Olursanız Sevinirim

Frozen12

80+
Reaksiyon skoru
10
Bf 5 de PC drop yiyor drop yerken ekran kartı kullanımı yüzde sıfıra düşüyor 14 nesil işlemcilerde voltaj kararsızlığı varmış sanırım bundan dolayı sanarak işlemciyi garantiye yolladım sorunumu belirttim ama sorun yok dendi bios güncellemesi eski bios eski ekrna kartı driver kurma ve format atma gibi herşeyi denedim ama düzelmedi arkadaşımın ekran kartını taktım da MSI yazısında kalıyor bios a da girmiyor bu sorunları yaşarken kullandım ekran kartı RX 6700 xt di sattım şuan sıfır ekran kartı aldım hala aynı sorun devam ediyor yardımcı olursanız sevinirim eklemeyi unuttum mavi ekran veya PC kapanma sorunları hiç yaşamadım

Diskte sorun olabilir ramde sorun olabilir, başka diskle denediniz mi veya elinizde 2 ram varsa her birini çıkartıp tek tek denediniz mi?

Sadece bu oyunda mı oluyor? Diğer oyun ve uygulamalarda durum nedir?

OCCT ve Furmark gibi testlerde sistem performansı ve değerleri nasıl?

Sadece bu oyunda mı oluyor? Diğer oyun ve uygulamalarda durum nedir?

OCCT ve Furmark gibi testlerde sistem performansı ve değerleri nasıl?
Lol ve bf 5 oynuyorum sadece o yüzden başka oyunlarda oluyor mu pek bilmiyorum test fotoğraflarını atıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Diskte sorun olabilir ramde sorun olabilir, başka diskle denediniz mi veya elinizde 2 ram varsa her birini çıkartıp tek tek denediniz mi?
Disk c ve d olmak üzere ikisine de kurdum ramlari çıkarmadım ama slotları değiştirdim

Lol ve bf 5 oynuyorum sadece o yüzden başka oyunlarda oluyor mu pek bilmiyorum test fotoğraflarını atıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Disk c ve d olmak üzere ikisine de kurdum ramlari çıkarmadım ama slotları değiştirdim
Ramlerin her birini farklı slotlarda dene hocam, disk dediğim başka ssd ile denedin mi hiç yani? ssd'de çökmüş olabilir.

Eğer bütçe varsa kurtulup AM5 geçmenizi öneririm. Intel'in işlemcilerinde yaşanan sorun neredeyse her Unreal Engine oyununda da yaşanıyor. Unreal Engine oyunlar 4-6 ay boyunca optimizasyona suç atanların %90 işlemcisi Intel oluyor. Bu sorunların net bir çözümü yok, ama genelde işe yarayan işlemci frekansını kısmak veya sınırlamak. Nasıl yapılıyor bilmiyorum, Google'da biraz aratın.

Bunun dışında şuradaki yöntemleri de uygulayın.

Eğer bütçe varsa kurtulup AM5 geçmenizi öneririm. Intel'in işlemcilerinde yaşanan sorun neredeyse her Unreal Engine oyununda da yaşanıyor. Unreal Engine oyunlar 4-6 ay boyunca optimizasyona suç atanların %90 işlemcisi Intel oluyor. Bu sorunların net bir çözümü yok, ama genelde işe yarayan işlemci frekansını kısmak veya sınırlamak. Nasıl yapılıyor bilmiyorum, Google'da biraz aratın.

Bunun dışında şuradaki yöntemleri de uygulayın.

Ürünü 6 ay önce aldım iade edemem artık satarsamda ikinci el olca için çok zarar ederim direk am5 alacaktım ama hep ddr5 anakartarı var elimde 32 GB ddr4 olduğu için tercih etmedim ramların fiyatlarından dolayı yani şuan tek seçeneğim bu sistemi kullanmak imkanım varsa tamir edebilmek

Ürünü 6 ay önce aldım iade edemem artık satarsamda ikinci el olca için çok zarar ederim direk am5 alacaktım ama hep ddr5 anakartarı var elimde 32 GB ddr4 olduğu için tercih etmedim ramların fiyatlarından dolayı yani şuan tek seçeneğim bu sistemi kullanmak imkanım varsa tamir edebilmek
Bu arada msi yazısında kalıyor biosa girmiyo demiştiniz nasıl profil 1 seçiyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,451
Üyeler
199,159
Son üye
marquin

Geri