Asus AMD İşlemci Sıcaklık Problemi

Orthoxia

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, yaklaşık 4 ay önce Asus Tuf A16 laptopunu aldım fakat işlemcisi oyunu açtıktan 2 dk sonra 96 dereceleri görüyor bu durum beni çok rahatsız ediyor.Pc işlerinden çok anladığım söylenemez bu durumu nasıl çözebiliriz (laptopu düz bir stand ile kaldırıyorum yani hava kanalları açık ve turbo fanıda denedim fakat etkisi olmuyor)
Pcnin Özellikleri
Rtx5060 8gb 115W
Amd Ryzen 9 8940HX (96+ derece)
1TB SSD
32GB RAM

Ekler

• 94989.webp
    94989.webp
    65.9 KB · Hit: 10
Bunlarda acaba stok sürülü gelen macun nasıl bir kalitede bilsek de yardımcı olsak. Yapabileceğin şey ya kısıtlama ya da olabildiğince yükü ekran kartına bırakmak. Grafikleri kökle ve şu teknoloji zımbırtıları kapalı olsun. Onlar da işlemciye yükü salıyor.

Bunlarda acaba stok sürülü gelen macun nasıl bir kalitede bilsek de yardımcı olsak. Yapabileceğin şey ya kısıtlama ya da olabildiğince yükü ekran kartına bırakmak. Grafikleri kökle ve şu teknoloji zımbırtıları kapalı olsun. Onlar da işlemciye yükü salıyor.
Hocam benimde aklım macuna gidiyorda önümüzdeki bir kaç ay belli bir sebepten dolayı servise göturemeyeceğim diğer türlüde hem garanti koşulları gereğiyle hem de güvenilir birini bulmak derdiyle uğraşacağım.Grafik arttırma konusu pek işe yaramaz gibi çünkü en dandik pixel oyunu dahi açsam bu dereceleri görüyor en iyisi limit atmak sanırım.Peki düz stand yerine soğutucu standleri tavsiye ediyor musunuz ? Eğer ediyorsanız öneriniz nedir.Hiç yoktan limitsiz bir şekilde 90 ın altına çekebilirsem içim daha rahat olacak.

Geri