7800x3d + RX 9070 XT Sistem Toplama

Reaksiyon skoru
10
Bütçe
100000
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir oyun sistemi toplamak istiyorum. Aşağıdaki parçaları seçtim ancak özellikle RAM fiyatları beni çok üzdü. Sizden bu sistemi değerlendirmenizi ve varsa alternatif önerilerinizi rica ediyorum.

Kullanım Amacım: 1440p (2K) oyun, uzun vadeli kullanım, ileride 4K'ya geçiş ihtimali.

Seçtiğim Parçalar:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz
- Anakart: MSI Pro B850-S WIFI6E DDR5
- RAM: Patriot Viper Venom 16GB (1x16) DDR5 6000MHz CL30 x 2 adet
- Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC 16GB
- Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB
- Kasa: Lian Li Lancool 207 Digital ATX
- Güç Kaynağı: ASUS TUF GAMING 1000W 80+ Gold ATX 3.1

Soru ve Değerlendirmelerim:
1. Bu parçaların birbiriyle uyumunda gözden kaçırdığım bir nokta var mı?
2. Anakartın VRM yapısı bu işlemci için yeterli midir?
3. 1000W PSU gereksiz mi yoksa ileriye dönük mantıklı bir tercih mi?
4. RAM konusunda özellikle fiyat/performans olarak ne önerirsiniz? (6000MHz CL30 ve EXPO destekli olmasına dikkat ediyorum)
5. Arctic sıvı soğutucu bu kasaya rahatça monte edilebilir mi? (Üstten 360mm radyatör desteği var mı?)

Bütçe: Mümkün olduğunca optimize etmek istiyorum ama kaliteden de ödün vermek istemiyorum.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. İyi forumlar!

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir oyun sistemi toplamak istiyorum. Aşağıdaki parçaları seçtim ancak özellikle RAM fiyatları beni çok üzdü. Sizden bu sistemi değerlendirmenizi ve varsa alternatif önerilerinizi rica ediyorum.

Kullanım Amacım: 1440p (2K) oyun, uzun vadeli kullanım, ileride 4K'ya geçiş ihtimali.

Seçtiğim Parçalar:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz (AM5)
- Anakart: MSI Pro B850-S WIFI6E DDR5
- RAM: Patriot Viper Venom 16GB (1x16) DDR5 6000MHz CL30 x 2 adet
- Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC 16GB
- Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB
- Kasa: Lian Li Lancool 207 Digital ATX
- Güç Kaynağı: ASUS TUF GAMING 1000W 80+ Gold ATX 3.1

Soru ve Değerlendirmelerim:
1. Bu parçaların birbiriyle uyumunda gözden kaçırdığım bir nokta var mı?
2. Anakartın VRM yapısı bu işlemci için yeterli midir?
3. 1000W PSU gereksiz mi yoksa ileriye dönük mantıklı bir tercih mi?
4. RAM konusunda özellikle fiyat/performans olarak ne önerirsiniz? (6000MHz CL30 ve EXPO destekli olmasına dikkat ediyorum)
5. Arctic sıvı soğutucu bu kasaya rahatça monte edilebilir mi? (Üstten 360mm radyatör desteği var mı?)

Bütçe: Mümkün olduğunca optimize etmek istiyorum ama kaliteden de ödün vermek istemiyorum.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. İyi forumlar!
uyumluluklara bakmadım ama o anakart 7800x3d'yi havada karada besler. 1000w psu güzel bir şey ama akakçede gördüğüm 12k'dan aşağı bu psu yok. kesinlikle ederi bu değil. ram piyasanın en fpsi zaten oc yapmayacaksan

uyumluluklara bakmadım ama o anakart 7800x3d'yi havada karada besler. 1000w psu güzel bir şey ama akakçede gördüğüm 12k'dan aşağı bu psu yok. kesinlikle ederi bu değil. ram piyasanın en fpsi zaten oc yapmayacaksan
Yanıt için teşekkürler PSU olarak bu ürünü almayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada sisteminiz güncel ise Patriot Viper Venom kit olarak mı aldınız? Yoksa tek tek mi?

Yanıt için teşekkürler PSU olarak bu ürünü almayı düşünüyorum.

Bu arada sisteminiz güncel ise Patriot Viper Venom kit olarak mı aldınız? Yoksa tek tek mi?
kit benimki. 7,5 ay önce aldım ama tek tek alsanız da sorun yaşama ihtimaliniz bayağı az. o psu B segmentmiş bu arada. kesinlikle 8k etmez. 1000w A segment bulursun asus olduğuna bakma. çok zorlamana da gerek yok bakayım ben hemen psu

bu ikisinden biri daha mantıklı olur. enermax'a sesli çalışıyor diyorlardı ama bilmiyorum. ben olsam cratos'u alırdım

ha bu arada kasaya baktım üste 360mm oluyor ama sanırım kasadan sadece 2 INTAKE çıkıyor yani egzoz fan çıkmıyor ona dikkat edin

Son düzenleme:
kit benimki. 7,5 ay önce aldım ama tek tek alsanız da sorun yaşama ihtimaliniz bayağı az. o psu B segmentmiş bu arada. kesinlikle 8k etmez. 1000w A segment bulursun asus olduğuna bakma. çok zorlamana da gerek yok bakayım ben hemen psu

bu ikisinden biri daha mantıklı olur. enermax'a sesli çalışıyor diyorlardı ama bilmiyorum. ben olsam cratos'u alırdım

ha bu arada kasaya baktım üste 360mm oluyor ama sanırım kasadan sadece 2 INTAKE çıkıyor yani egzoz fan çıkmıyor ona dikkat edin
Teşekkür ederim hocam.

Adamın dediği parçalarla senin attığının alakası yok?
Hocam bazı parçalar benzer ama kasa vs farklı bir de SSD yazmamış sıvı soğutucuya da gerek yok fazla pahalı

Ram, anakart değiştiştirilebilir
Ram 2x16 olabilir
Ssd 2 TB almak daha mantıklı olacaktır

Hocam bazı parçalar benzer ama kasa vs farklı bir de SSD yazmamış sıvı soğutucuya da gerek yok fazla pahalı

Ram, anakart değiştiştirilebilir
Ram 2x16 olabilir
Ssd 2 TB almak daha mantıklı olacaktır
Ram zaten 2x16 anakart da b850s oc de destekleyen atx anakart senin attığından çok daha iyi. Sıvı soğutma tercih meselesi o kasada güzel durur. Ssd de o çok giriş segment

Ram zaten 2x16 anakart da b850s oc de destekleyen atx anakart senin attığından çok daha iyi. Sıvı soğutma tercih meselesi o kasada güzel durur. Ssd de o çok giriş segment
Hocam oyunda vs SSD hızının farkı çok hissedilmiyor diye söyledim
Yoksa DRAM'li modeller var onlara bakılabilir

Evet anakart ram tercih meselesi o konuda haklısın anakarta fazladan para verip daha iyi anakart alınabilir

Ram konusunda eğer 2 ram slotuna sahip bir anakart alınacaksa (tercih meselesi) tek kanal 32 gb mantıklı olabilir çünkü yükseltmeye daha elverişli
Hocam "zaten 32 GB ram'i var neyine yetmesin" diyorsan, belki ihtiyaç olur ne olur ne olmaz

Sıvı soğutma hususunda bir videoda görmüştüm ilk 30 dk iyi, sonrasında soğutmanın git gide kötüleştiği anlatılıyordu ondan böyle demiştim
Bir de benim attığımın görünüş olarak kötü duracağını zannetmiyorum

Hocam oyunda vs SSD hızının farkı çok hissedilmiyor diye söyledim
Yoksa DRAM'li modeller var onlara bakılabilir

Evet anakart ram tercih meselesi o konuda haklısın anakarta fazladan para verip daha iyi anakart alınabilir

Ram konusunda eğer 2 ram slotuna sahip bir anakart alınacaksa (tercih meselesi) tek kanal 32 gb mantıklı olabilir çünkü yükseltmeye daha elverişli
Hocam "zaten 32 GB ram'i var neyine yetmesin" diyorsan, belki ihtiyaç olur ne olur ne olmaz

Sıvı soğutma hususunda bir videoda görmüştüm ilk 30 dk iyi, sonrasında soğutmanın git gide kötüleştiği anlatılıyordu ondan böyle demiştim
Bir de benim attığımın görünüş olarak kötü duracağını zannetmiyorum
Ben dram demedim kontrolcüsü ortalama olan yine hmbli olan çok güzel ssdler var onları kastettim. Hızından ziyade bi anda cortlamasın diye yani

Anakart zaten kendi tercihi. Beğenmiş ve dolu diye karışmadım.

32yi geç çoğunlukla 16 bile sınırda yetiyor. Bırak çift kanaldan ve 10ns gecikmeden gelen azcık fpsnin de suyunu sıkalım

O durum ağır yüklerde geçerli. Bir süre sonra içindeki sıvı ısındığından derece o kadar düşmüyor. Microsoft flight sim gibi bir şey oynamıyorsa her zaman %100 yük bindiren oyun yok zaten (varsa da ben bilmiyorum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,489
Üyeler
199,172
Son üye
HızlıYazan

Geri