Yardım İşlemci Sıcaklığını Bir Türlü Düşüremiyorum.

Reaksiyon skoru
53
Beamng drive oynuyorum 10 dakika içinde işlemci sıcaklığı 100 derecelere çıkıyordu. Macun temizliğini vs yaptım hala sıcaklıklar iyileşti derken yine aynı fanı fullüyorum 90 derecelerde kalıyor sıcaklık.
Mandallı bi işlemci soğutucu , takamamış da olabilirim bir daha sökeceğim kontrol için. Boşta 40 derece oyuna giriyorum 10 dakika içinde 90 derece işlemci 3994 mhz altına düşmüyor ayar falan yapmadım normal mi bilmiyorum. Bilen önerisi olan varsa yazıversin. Olmadı yeni soğutucu alırım da şuan sebep ne onu bulamadım.

1783614401910.webp

ordaki etiketi çıkardınız mı?

Beamng drive oynuyorum 10 dakika içinde işlemci sıcaklığı 100 derecelere çıkıyordu. Macun temizliğini vs yaptım hala sıcaklıklar iyileşti derken yine aynı fanı fullüyorum 90 derecelerde kalıyor sıcaklık.
Mandallı bi işlemci soğutucu , takamamış da olabilirim bir daha sökeceğim kontrol için. Boşta 40 derece oyuna giriyorum 10 dakika içinde 90 derece işlemci 3994 mhz altına düşmüyor ayar falan yapmadım normal mi bilmiyorum. Bilen önerisi olan varsa yazıversin. Olmadı yeni soğutucu alırım da şuan sebep ne onu bulamadım.

Alıntıyı görüntüle
Hatalımıyım 2 kere okudum ama jelatin hakkında yazmamkssınız? Soğutucunun üstüne neden jelatin koydunuz? Koymuşsunuz gibi gözüküyor onu sökmeniz lazım. Cpuya termal sürmelisiniz ayrıca ondan sonra üstüne koyacaksınız soğutıcyyı

Hatalımıyım 2 kere okudum ama jelatin hakkında yazmamkssınız? Soğutucunun üstüne neden jelatin koydunuz? Koymuşsunuz gibi gözüküyor onu sökmeniz lazım. Cpuya termal sürmelisiniz ayrıca ondan sonra üstüne koyacaksınız soğutıcyyı
hocam dün onunla alakalı konu açtım hiç anlatmayayım :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ordaki etiketi çıkardınız mı?
etiketi söktüm

etiketi söktüm
Söküp termalı metale değilde cpuya dayayıp tekrar yaptıysan ve 100 dereceyse.

Undervolt yapacaksın.
İşe yaramazsa güç limitlerini düşüreceksin anakart ve cpuya bağlı destekler. Biostan

etiketi söktüm
Tamamdır , öncelikle başlı sebebi havanın çok sıcak olması .Fanın markası nedir bilmiyorum oldukça kalitesiz yatayına bir fan gibi duruyor termal macunu da çok kaliteli kullanmamış gibisin bir kaç günde çok seri sıcaklıklar fırlıyorsa ondandır. önerim kule tipi soğutucu alman, kasanın hava sürkilasyonunun doğru olup olmadığını kontrol etmen bilgin varsa da undervolt vs deneyebilirsin

Tekrar termal macun yeniledim yok düzelmiyor %30 kullanımda 80 derecelerde hala odada klima var 26 derece oda sıcaklığı . Cpu fanı değişeceğim yapabileceğim bir şey kalmadı.

1783623750194.webp

Geri