RX 9070 XT'ye Geçtim- Performans ve Adrenalin Ayarları Hakkında Yardım

Eror404

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
144
Yakın zamanda RX 9070 XT'li yeni bir sistem aldım. Yaklaşık 4 senedir Nvidia ekran kartı kullandığım için AMD tarafına tamamen yabancıyım.

Şu an karttan beklediğim performansı tam olarak alamadığımı düşünüyorum. FPS değerleri fena değil ancak genel akıcılık ve hissiyat beni pek tatmin etmedi. Büyük ihtimalle AMD tarafındaki ayarları ve yazılımları doğru kullanamadığım için böyle olduğunu düşünüyorum.

Bu yüzden birkaç konuda yardımınıza ihtiyacım var:

• AMD Adrenalin yazılımını en sağlıklı şekilde nasıl kurmalıyım? Windows'un otomatik yüklediği sürücüyü mü kullanayım, yoksa sıfırdan temiz kurulum mu yapmalıyım?
  • Adrenalin içinde performans için önerdiğiniz ayarlar nelerdir?
  • Hangi özellikleri açıp hangilerini kapatmamı tavsiye edersiniz? (Anti-Lag, Radeon Boost, Enhanced Sync, HYPR-RX, Frame Generation vb.)
  • Oyun performansını artırmak ve frametime değerlerini iyileştirmek için yaptığınız ayarlar var mı?
  • Windows tarafında yapılmasını önerdiğiniz performans ayarları var mı?
  • 9070 XT kullanan arkadaşlar genel olarak karttan memnun musunuz? İlk kurulumdan sonra mutlaka yapılması gereken ayarlar nelerdir?
AMD tarafında henüz çok yeniyim. Yanlış yaptığım veya bilmediğim noktalar olabilir. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Yakın zamanda RX 9070 XT'li yeni bir sistem aldım. Yaklaşık 4 senedir Nvidia ekran kartı kullandığım için AMD tarafına tamamen yabancıyım.

Şu an karttan beklediğim performansı tam olarak alamadığımı düşünüyorum. FPS değerleri fena değil ancak genel akıcılık ve hissiyat beni pek tatmin etmedi. Büyük ihtimalle AMD tarafındaki ayarları ve yazılımları doğru kullanamadığım için böyle olduğunu düşünüyorum.

• AMD Adrenalin yazılımını en sağlıklı şekilde nasıl kurmalıyım? Windows'un otomatik yüklediği sürücüyü mü kullanayım, yoksa sıfırdan temiz kurulum mu yapmalıyım?
  • Hangi özellikleri açıp hangilerini kapatmamı tavsiye edersiniz? (Anti-Lag, Radeon Boost, Enhanced Sync, HYPR-RX, Frame Generation vb.)
  • Oyun performansını artırmak ve frametime değerlerini iyileştirmek için yaptığınız ayarlar var mı?
  • 9070 XT kullanan arkadaşlar genel olarak karttan memnun musunuz? İlk kurulumdan sonra mutlaka yapılması gereken ayarlar nelerdir?
AMD tarafında henüz çok yeniyim. Yanlış yaptığım veya bilmediğim noktalar olabilir. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

bilgisayarda driver olmasın internet kapalıyken amdnin sitesinden indirdiğin whql driverı kur
windows kurduysa ddu ile sil
adrenalin içinde pek ayar yapmanı önermem, oyun içinden yap
istersen adrenalin içinden undervolt oc yapabilirsin, önce stokla biraz kullan
adrenalin içinde sadece spesifik ayarları yapman gerekiyor yani, fsr yükseltme , fg, vsr gibi diğerlerini pek kurcalama
hazır ayarları da kullanmana pek gerek yok
oyun içinde fsr açıyorsun fsr 4 olan her oyunda
tarayıcılarda kasma sorunu olursa tarayıcıların grafik hızlandırıcısını kapat, youtubeda kasma siyah ekran vs.
ben memnunum, aldığımda 10 ay boyunca oto güncelleme açık kaldığı için sadece 1 kere driver sorunu yaşadım ama gemini ile rahatça hallettim, performansı çok güzel, 2kda kullanıyorum 4k geçeceğim

Ddu ile eski driverleri silip kendiniz yükleyin Windows yüklemesin

Ddu ile eski driverleri silip kendiniz yükleyin Windows yüklemesin
benim yaşadığım sorun da internet kapalı olmasına rağmen windowsun kafasına göre eski driverı benim yüklediğim driverın üzerine yüklemesiydi, tam dikey monitörümü kullandığım an yapıyordu.
aygıt yöneticisinden önceki drivera geri dönerek çözmüştüm yani kendi yüklediğime
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam sımdı ddu ıle drıverları sıleyım sonra kendım mı ındıreyım ?
önce whql driver indir 26.6.2 veya 26.6.4 sürümünü amdnin sitesinden
kurarken internetin açık olmayacak çünkü

1783623133693.webp

hocam burda ve gorev yonetıcısındede 2 adet gozukuyor ekran kartı bu neden ? cok bılmıyorumda yardımcı olurmusunuz ?

ben kapatmıştım, güzel şeyler yaşanmadı, pek mantıklı fikir olmayabilir
autoda kalsın, çökmezse kapatabilirsin
hocam valla dakıka 1 gol 1 daha sıstemı bısmıllah dedık problemle uyandık suan ddu kuracagım tum suruculerı sılecegım sonra nasıl ındırecegım bır vıdeo falan varmı onerınız falan ?

hocam ılla guvenlı moda almak lazım mı nerede ne zaman ınternetı kesmek lazım ?

hocam valla dakıka 1 gol 1 daha sıstemı bısmıllah dedık problemle uyandık suan ddu kuracagım tum suruculerı sılecegım sonra nasıl ındırecegım bır vıdeo falan varmı onerınız falan ?

hocam ılla guvenlı moda almak lazım mı nerede ne zaman ınternetı kesmek lazım ?
DDU Driverleri silerken kapatabilirsin

hocam aygıt yonetıcısınden drıver gerı don dedım sonra gerı yukle dedım suanlık duzeldı bundan once de durduk yere %70 cıvarı kullanıyordu durduk yere suanlık sorun duzeldı gıbı ama acıkcası suandan can sıktı bıraz

DDU Driverleri silerken kapatabilirsin
hocam suanlık ıyı gıbı de nasıl yapıcam hıcbır fıkrım yok da

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,570
Üyeler
199,189
Son üye
dsae2