Gözlerim 0.50 Astigmat Çıktı

Ekran başında tak dediyse sana tavsiyem gözlükçüde mavi ışık filtreli cam alman olacaktır. Benim ilk gözlük camım öyleydi beyaz yerleri biraz sarımsı gösteriyor fakat rahatlığı hissediyordum. Şuanki camım normal cam mecbur telefonu falan okuma modunda kullanıyorum.
Hocam o windwosta felan mavi ışık filtresi gibi oluyor dedi bir arkadaşım o olmasa olmaz mı ya? Sarı sarı hiç çekilmez hayat chatgpt yansıma önleyici kaplama öneriyor ekran için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mantıklı bende biraz daha geçsin çizdirirm
Çok masraflı bir iştir ama hiç bakmadım tahmin ediyorum SGK karşılamaz devlette yapmaz

Bende olacağını sanmıyorum hocam 0.50 ile 0 arasında bir fark göremedim oww May gad diyecek kadar doktor cihazdan örnekle gösterdi ama
Etrafı çok daha net çok daha Keskin görüyorsun. Ben ilk taktığım gün etrafı gezdim çok net gözüküyor çok hoşuma gitmişti.

Etrafı çok daha net çok daha Keskin görüyorsun. Ben ilk taktığım gün etrafı gezdim çok net gözüküyor çok hoşuma gitmişti.
Genede ev dışı takmam hocam ya eğer artmasına sebebiyet vermeyecekse

Ben 9.sınıfa giderken bundan 5 sene önce falan benimki de 0.50 çıktı başta kullanmıyordum derste takıp tahtayı deftere geçirip kutusuna koyuyordum. sonradan baktım böyle olmuyor o günden itibaren sürekli takmaya başladım ama gittikçe ileriliyor
Hocam gözlüğü takıp takmamak, hiç takmamak ilerlemesine veya gerilemesine sebep vermiyor diyor izlediğim doktor ve yapay zekaya göre. Genetik yatkınlık ve ergenlikte büyüme sanırım bu büyüme olayı. Ben çok iyi hatırlıyorum tiktok ilk çıktığı zamanlar izlerken 12 13 yaşındaykende siyah arkaplanda beyaz yazılar kayıyordu.

Takıp takmamak senin kararın ona karışamam ama gözlüğü ilk taktığın gün bi güzel bi manzaraya felan bak. Harbi güzel oluyor
Genede ev dışı takmam hocam ya eğer artmasına sebebiyet vermeyeceke

Hocam o windwosta felan mavi ışık filtresi gibi oluyor dedi bir arkadaşım o olmasa olmaz mı ya? Sarı sarı hiç çekilmez hayat chatgpt yansıma önleyici kaplama öneriyor ekran için

Çok masraflı bir iştir ama hiç bakmadım tahmin ediyorum SGK karşılamaz devlette yapmaz
Sağlık için verilen para kuruşuna kadar hakkediyor

0.50 astigmat bir şey değil ya sabah yüzümü yıkamasam bile 0.50 den kötü görürüm. Bende var 1.0 1.25 astigmat falan hiç hatırlamıyorum. Bende birde miyop var yine düşük seviye sadece araç kullanırken gözlük takıyorum o kadar önemseme. Göz ilerlemesi içinde takmazsan ilerler diyorlar alakası yok diyorlar çok karışık orası onu doktora sormak lazım

Ergenlikte nasıl artar ya ergenlikten önce 2.5 astigmattı şimdi 0.75 doktor ergenlikte düşer dedi

Arkadaşlar 2 3 gün önce project zomboid oynarken fark ettim, siyah zeminde beyaz yazılar kayıyor. Ama dışarıdaki ışıklar, trafik lambası vesaire normaldi. Doktora gittim ve astigmat 0.50 dedi cihazda bu normali bu astigmatlı şekilde gösterdi çok bir fark göremedim günde 10 saat bilgisayara bakıyorum ders çalışıyorum ekran başında taksam sorun olmaz ama dışarda istemiyorum dedim oda gerek yok zaten evde baksan olur dedi dinlendirici gözlük o dedi. İlk defa böyle bir şey yasayacagim korkuyorum açıkçası ilerler mi gözlükten sonra fark yasarmiyim dışarıda takmak zorunda kalsam mesela spordayim felan o düşecek yere yazın çanta da yok nerede saklayacagim çok kafaya taktım kısacası
Benim abartma seviyem :) kral 0.5 keske bende olsa, benim gozlukle goremedigimden iyi goruyorsun.

Ergenlikte nasıl artar ya ergenlikten önce 2.5 astigmattı şimdi 0.75 doktor ergenlikte düşer dedi
Resi tamamen genetik anladığım kadarıyla ya

Benim abartma seviyem :) kral 0.5 keske bende olsa, benim gozlukle goremedigimden iyi goruyorsun.
Allah sağlık versin hocam korktum açıkçası bir anda sende şu var diyince doktor ama evde ders çalışırken takarım dışarıda zaten anlamıyorum bile aradaki farkı

0.50 astigmat bir şey değil ya sabah yüzümü yıkamasam bile 0.50 den kötü görürüm. Bende var 1.0 1.25 astigmat falan hiç hatırlamıyorum. Bende birde miyop var yine düşük seviye sadece araç kullanırken gözlük takıyorum o kadar önemseme. Göz ilerlemesi içinde takmazsan ilerler diyorlar alakası yok diyorlar çok karışık orası onu doktora sormak lazım
Valla reis yapay zeka ve doktorlar ilerlemez diyor sadece evde 10 saat ekrana bakıyorum minimum o ara takar dışarda takmam, onu bile hatta sadece alt yazılı oyun yada project zomboid gibi siyah metinde beyaz yazı okuyacagim seylerde takarim

Resi tamamen genetik anladığım kadarıyla ya

Allah sağlık versin hocam korktum açıkçası bir anda sende şu var diyince doktor ama evde ders çalışırken takarım dışarıda zaten anlamıyorum bile aradaki farkı

Valla reis yapay zeka ve doktorlar ilerlemez diyor sadece evde 10 saat ekrana bakıyorum minimum o ara takar dışarda takmam, onu bile hatta sadece alt yazılı oyun yada project zomboid gibi siyah metinde beyaz yazı okuyacagim seylerde takarim
Benim kişisel gözlemlerime göre bir ekrana veya başka bir cisme yakından uzun süre bakmak gözü bozuyor. 10 saat çok ciddi ileride sende de miyop çıkabilir en gözlerini dinlendir ara sıra. Ben bilgisizdim keşke gözler bozulmasaydi 1.25 miyop bile çok can sıkıcı.

Benim kişisel gözlemlerime göre bir ekrana veya başka bir cisme yakından uzun süre bakmak gözü bozuyor. 10 saat çok ciddi ileride sende de miyop çıkabilir en gözlerini dinlendir ara sıra. Ben bilgisizdim keşke gözler bozulmasaydi 1.25 miyop bile çok can sıkıcı.
hocam yakın değilki 50 60cm var en az hem sadece pc değilki 10 saat aralıksız başına otururuyorum önümde kitap total 10 saat oturuyorsam 3 4 saati pcye gitmiştir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,706
Üyeler
199,209
Son üye
UGURAY

Geri