Hawk Gaming, Yaşanmışlık.. Grafik Tasarım

m54b30

80+
Reaksiyon skoru
27
Merhaba,

Klasik forum konularından farklı olacak ama uzun zamandır değinmek istediğim bir konu var. Eğer adminler konunun problemli olduğunu ya da marka iş birliklerine zarar verebileceğini düşünerek konuyu kapatırsa, buranın da biz kullanıcılar sayesinde var olduğunu hatırlatmak isterim.

Konuya hızlıca gireyim. Lise ve üniversitede Grafik Tasarım bölümü mezunuyum. Üniversite sonrası klasik iş başvurusu süreçlerinden birinde HAWK markasıyla ilgili bir durum yaşadım.

HAWK Gaming, bir iş başvuru sitesi üzerinden alanımla ilgili ilan açtı. Bu ilanlara 1000'in üzerinde başvuru vardı. Normal şartlarda markalar, sizi ciddi bir aday olarak değerlendirmeye başladıktan ve ön elemeyi geçtikten sonra sizden bir case çalışması (brief'e uygun tasarım) isteyebilir.

Ancak HAWK'ta durum farklıydı. İK çalışanının ismini vermeden söyleyeyim; HAWK, oldukça fazla kişiden sadece mesaj yoluyla case dosyası talep etmiş. Böyle bir ülkede, zaten iş bulmakta zorlanan yüzlerce hatta binlerce genç tasarımcı varken, bunun ücretsiz fikir toplamak gibi bir yönteme dönüştüğünü düşünüyorum. İnsanlar işe girme umuduyla emek veriyor, zaman harcıyor ama sonrasında bırakın geri dönüş almayı, otomatik bir ret mesajı bile gönderilmiyor. Sadece başvuru yapmanız isteniyor, belirli bir süre veriliyor ve sonrasında sessizlik...

Tanıdığım arkadaşlarım da aynı süreci yaşadı. Onlardan da sadece case dosyası istendi. Ben bu süreç için bir haftalık planımı ertelemiştim. Daha farklı ve yaratıcı işler çıkarabilmek adına ciddi emek vermiştim. Sonradan anladım ki, iş bulma umudu olan gençlere neredeyse otomatik mesaj gönderir gibi case talebi iletiliyormuş. Buna bir şey denir ama ben demeyeceğim.

Bu arada, marka bu çalışmayı bizden istediğinde henüz mouse ve klavye tarafına yeni girmeyi planlıyormuş. Tasarım yaparken "Bunun koltuk markasıyla ne alakası var?" diye düşünüyordum. Meğerse HAWK, koltuk işinin yanında mouse ve klavye ürünlerine de giriş yapıyormuş.

Benim eleştirim, "Fikrimi çaldılar." demek değil. Belki yaptığım tasarımlar gerçekten yeterince iyi değildi. Benim asıl rahatsız olduğum nokta, iş arayan gençlerin umutları ve emekleri üzerinden bu kadar geniş çaplı case çalışması toplanması.

İşini hakkıyla yapan herkese kalpten selamlarımı iletiyorum.

Hakkım ve bu süreç için ayırdığım zaman helal değildir.

Ekte hazırladığım çalışmaları da paylaşayım bari. Brief'te farklı ve yenilikçi tarzda tasarımlar istenmişti, ben de bu doğrultuda çalışmalar hazırlamıştım. Tekrar söyleyeyim; "fikrimi benden çaldılar" gibi bir iddiam yok. Ben sadece iş arayan gençlerin emekleri ve hayalleriyle bu şekilde oynanmasına karşıyım.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-07-14 at 14.26.24.webp
    WhatsApp Image 2026-07-14 at 14.26.24.webp
    50.4 KB · Hit: 85
  • WhatsApp Image 2026-07-14 at 14.26.04.webp
    WhatsApp Image 2026-07-14 at 14.26.04.webp
    61.5 KB · Hit: 87
aklına gelebilecek her sektörde süper zeka İK personellerinin uyguladığı bir taktik. case çalışmasına katılan arkadaşlarım tasarımlarına hunharca filigran basıp gönderiyor.

Ekler

• First-time-james-franco-hanging-meme.webp
    First-time-james-franco-hanging-meme.webp
    38.9 KB · Hit: 14

bunu sen tasarladın ve şuan kullanıyorlar doğru mu anladım??
bu tasarımı şimdi gördüm :d durumu size bırakıyorum.

konuşma tarihleri ve case dosyasını ilettiğim dosya tarihleri mevcut.

Herkese Merhaba,

Forum paylaşımınızı ve bugün tarafımıza ilettiğiniz mesajı inceledik.

Öncelikle kayıtlarla sabit olan noktaları hatırlatmak isteriz: 23 Ağustos 2025'te ilettiğiniz case çalışmanız yalnızca değerlendirme amacıyla incelenmiş, hiçbir şekilde kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır. 2 Eylül'deki sorunuz üzerine ve 11 Eylül 2025'te süreç durumu hakkında tarafınıza yazılı bilgilendirme yapılmış, siz de bu bilgilendirme için teşekkür etmiştiniz. Dolayısıyla "hiçbir dönüş yapılmadı" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Pozisyon sonucuna dair nihai bildirimin gecikmesi ise haklı bir eleştiridir; bu konuda süreçlerimizi güncelledik.

Bugünkü mesajınızda yer alan, forum içeriğinin tüm çalışanlarımıza iletileceği ve yayıncılara bütçe ayrıldığı yönündeki ifadeler tarafımızca kayıt altına alınmıştır. Eleştiri hakkınıza saygı duyuyoruz; ancak gerçeğe aykırı içeriğin organize şekilde yayılması eleştiri kapsamında değerlendirilemez. Bu noktada yasal haklarımızın saklı olduğunu belirtmek durumundayız.

Konuyu karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözmeyi tercih ederiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,611
Üyeler
199,192
Son üye
megjegyezni

Geri