270k Plus Yanına Oc İçin Z890 Anakart Önerisi

Reaksiyon skoru
148
Bütçe
12000
OC yapmayı bilmiyorum bu ikiliyi alıp öğrenmek istiyorum açıkçası. İşlemciyi almadım şuan incehesaptan şu ikisini almayı düşünüyorum. Ziraat kampanyasıyla da birleştirmeyi düşünüyorum. Beyaz olması benim için daha iyi olur. İkinci el önerilere de açığım istanbul çevresi.

Çok OC ile fark hissedeceğiniz bir işlemci değil. O devirler 10 sene eskide kaldı biraz.

Hatta OV yerine UV yapmanız gereken bir işlemci çünkü 250W ve render yüklerinde ısınıyor bayağı. Z serisi alacaksanız sadece UV yapmak için almanızı öneririm.

Çok OC ile fark hissedeceğiniz bir işlemci değil. O devirler 10 sene eskide kaldı biraz.

Hatta OV yerine UV yapmanız gereken bir işlemci çünkü 250W ve render yüklerinde ısınıyor bayağı. Z serisi alacaksanız sadece UV yapmak için almanızı öneririm.
Hocam bende videolardan bu siteden falan gördüm açıkçası keyiften biraz.

OC yapacaksan kuru buzlu soğutma sistemi falan da ayarla. Millet soğumuyor diye gücü kısıyor sen OC diyorsun 😅

Hocam bende videolardan bu siteden falan gördüm açıkçası keyiften biraz.

1080P'de oynamayacaksanız, hiç gerek yok. Oynayacaksanız da bence hiç gerek yok. CPU-bound oyunlar hariç gerçekten bir farkı olmayacaktır. Ama şayet yahu ben gönül koydum, istiyorum derseniz; bir 265K sahibi olarak diyebileceğim tek şey 420MM bir AIO elde etmeye çalışın. En kötü 360MM. Elimde en iyi 240'lardan birisi var ama OCCT'de yükte 100 derece görüyorum. OC ile o işlemci 260-270W seyrinde olacaktır; oradan pay biçin.

Ek olarak, sonuçların her MOBO, her PSU ve özellikle her işlemcide farklı sonuçlar verebileceğini unutmayın. İşlemci silikon piyangonuz kötü de çıkabilir.

Bunun dışı MOBO konusunda illa ki benden iyi bilen birileri yorum yapar.

1080P'de oynamayacaksanız, hiç gerek yok. Oynayacaksanız da bence hiç gerek yok. CPU-bound oyunlar hariç gerçekten bir farkı olmayacaktır. Ama şayet yahu ben gönül koydum, istiyorum derseniz; bir 265K sahibi olarak diyebileceğim tek şey 420MM bir AIO elde etmeye çalışın. En kötü 360MM. Elimde en iyi 240'lardan birisi var ama OCCT'de yükte 100 derece görüyorum. OC ile o işlemci 260-270W seyrinde olacaktır; oradan pay biçin.

Ek olarak, sonuçların her MOBO, her PSU ve özellikle her işlemcide farklı sonuçlar verebileceğini unutmayın. İşlemci silikon piyangonuz kötü de çıkabilir.

Bunun dışı MOBO konusunda illa ki benden iyi bilen birileri yorum yapar.
Bu iş gönül işi hocam oyun için yapmıyorum zaten. Kasam FSP Cut 593P 420mm resmi desteği yok ama sığdırma ihtimali çok yüksek şuan bende Ocypus delta l36 var açmadım kutusunda duruyor duruma göre değiştirebilirim.

"Kilitsiz çarpan sayesinde Intel Core Ultra 7 270K Plus'ı hız aşırtmak oldukça kolaydır. Sıcaklıklar ve onları gaz kelebeği noktasından uzak tutmak, Arrow Lake öncesi işlemcilerle büyük bir sorun olsa da, bu artık büyük bir sorun değil - işlemciyi serin tutmak kolaydır. Intel ayrıca TjMax'i 105 °C'ye yükseltti ve bu da termal baş boşluğuna ekstra +5 °C ekledi. Bu sınırı manuel olarak 115 °C'ye yükseltebilirsiniz. AMD AM5 CPU'larda sınır 95 °C'dir ve artırma seçeneği yoktur.

Arrow Lake (ve Arrow Lake Plus) ile P-Cores ve E-Cores için voltajı ve ayrıca hız aşırtma frekanslarını ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Bunun da ötesinde, döşemeler arası saat frekansı ve diğerleri için ek kadranlar vardır.

Bu incelemedeki OC testi, tipik bir kullanıcının gizli hız aşırtma teknikleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmadan veya sistemi uzun süre değiştirmek için onlarca saat olmadan neler başarabileceğini temsil edecek şekilde tasarlanmıştır. Her iki çekirdek tipi için voltaj ofsetlerini +100 mV'ye ayarladım ve yalnızca P-Çekirdekler için CPU çarpanını artırmaya başladım.

Elde ettiğim maksimum P-Core OC frekansı, tüm çekirdeklerde 5,6 GHz idi ve bu, iki çekirdekteki maksimum Boost'tan (5,5 GHz) 100 MHz daha yüksekti. Yine de bu voltajda bir artış gerektiriyor, +100 mV sabitti, +75 mV değildi. Bu, güç tüketimini ve ısı çıkışını ciddi şekilde artırır, en yüksek yükler sırasında kısmayı önlemek için termal sınırı 105 °C'den 115 °C'ye yükseltmek zorunda kaldım.

Ardından, E-Cores üzerinde çalışmaya başladım. Bununla birlikte, herhangi bir istikrarsızlığın E-Core hız aşırtmasını bozmayacağından emin olmak için önce P-Cores'ın çarpanını düşürdüm.

E-Core hız aşırtması 5,1 GHz'de zirveye çıktı - kullanıma hazır yapılandırmadan 400 MHz daha yüksek - bu kesinlikle biraz ekstra performans kazanıyor. Her iki çekirdek tipinde de 100 mV ofset nedeniyle soğutma gereksinimleri şimdi daha da arttı - iyi su soğutması getirin."

Asıl konu anakart bilgisi ayarları hiç hakim olmadığım bir konu o yüzden anakart önerisi arıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,197
Üyeler
199,308
Son üye
aliamesiah

Geri