🔥İndirim Dell Alienware Aw2725d 27” 1440p 280hz Qd - OLED Monitor 26.125 TL

Alternatif modellerin indirime girmesini bekleyin bence. Ama dikkat edin her oled monitör aynı kalitede değil. Teknik özellikler benzeyebilir ama monitörlerde ayak oyunları bitmez bilmeyenler 40hz fark var fiyat farkını ödemek gereksiz diyebilir. Ama alakası yok bir çok yerden kısıyorlar.
Hocam kasa içi donanımlara yine az çok hakimim ama bu görüntüleme cihazları ve teknolojileri bambaşka bir dünya. QD mi W-OLED mi, şu mu bu mu derken işin içinden çıkılmaz hale geldi. Eskiden olsa günlerimi ayırır yabancı içerik üreticilerinden izleyip anlardım ama artık ne vakit var ne de o enerji... Bir de konudaki DELL alınmaz, şurdaki şu alınmaz burdaki bu alınmaz yorumları dolu her yer.

Bütçem müsade etse de ben 23 bin üstüne çıkmak istemiyorum. İstediğim şeyler: Sorun çıkarmasın, HDR deneyimi iyi olsun, canlı ve kaliteli görüntü versin. Odamda kaliteli güneşlik var yani gündüz bile ışığı engelleyebiliyorum + normalde de kısık parlaklık veya orta ayarda kullanıyorum (EX2510S).

Bana öneriniz nedir? Bekle, şunu al, şunu şu fiyata bekle vs gibi...

Hocam kasa içi donanımlara yine az çok hakimim ama bu görüntüleme cihazları ve teknolojileri bambaşka bir dünya. QD mi W-OLED mi, şu mu bu mu derken işin içinden çıkılmaz hale geldi. Eskiden olsa günlerimi ayırır yabancı içerik üreticilerinden izleyip anlardım ama artık ne vakit var ne de o enerji... Bir de konudaki DELL alınmaz, şurdaki şu alınmaz burdaki bu alınmaz yorumları dolu her yer.

Bütçem müsade etse de ben 23 bin üstüne çıkmak istemiyorum. İstediğim şeyler: Sorun çıkarmasın, HDR deneyimi iyi olsun, canlı ve kaliteli görüntü versin. Odamda kaliteli güneşlik var yani gündüz bile ışığı engelleyebiliyorum + normalde de kısık parlaklık veya orta ayarda kullanıyorum (EX2510S).

Bana öneriniz nedir? Bekle, şunu al, şunu şu fiyata bekle vs gibi...
2k modellerin fiyatları biraz fazla. Ama iyi HDR deneyimi için 18-23k bandında satılan giriş seviye modelleri tavsiye etmem. Mesela LG G6 yerine LG C6 alabilirsin aralarında parlaklık açısından devasa fark var ama c6 da hdr deneyimi harika. Fiyat farkı cebinde kalabilir. Şu an 15 bin tl ye satılan telefon bile iyi parlaklık sunuyor. Ama oled monitörler 2022 de piyasaya girdiğinden tv ve telefonlara göre çok geride kaldılar. Ben kendim Trueblack400 QD oled ve LG C5 48'' TV kullandım aktif olarak tv den devam ediyorum. C serisi ve parlaklık boostlayıcı MLA+ özelliği olmamasına rağmen hdr deneyimi açısından gece ile gündüz kadar fark var. Trueblack400 ve Peak1000 gibi modlar vasat değil ama ortanın biraz altı diyebilirim. Yani kullanılamaz değil ama iyi de diyemem. Bir tek yeni çıkan Peak1000 bright modu iyi parlaklık sunuyor ama o da sahneleri gereğinden fazla aydınlatıyor. Gerek karanlık gerek aydınlık sahneler olsun olması gerekenden daha parlak oluyor. Bu da görüntüyü biraz bozuyor ama artısı eksisinden daha fazla. Bu konuda bahsedilen DELL AW2726DM ve AOC Q27G41ZDF gibi modeller bunlara göre hem sdr hem de HDR da ciddi anlamda loş. Ayrıca bu bahsettiğim Peak1000 bright modunu desteklemiyorlar. Hatta Peak1000, hazır srgb gibi modlar bile bulunmuyor. Firmware update bile desteklemiyor ileride güncelleme bile gelmeyecek marka destek vermiyor. Peak1000 de karanlık sahnelerde işe yarayan önemli bir özellik. Resident evil gibi oyunlarda Peak1000 en iyi sonucu veriyor mesela.

20k ya çıktıktan sonra indirim kovalar 23-24-25k ya kırpılmamış bir model alırım.

AQDMGR diğerlerinden hdr da daha parlak TV deneyimine daha yakın hdr parlaklığı açısından üzmez. İndirim Bekleyebilirsin.

Sorun çıkarmama kısmına bir şey diyemem woled'ler biraz sorun çıkarmaya meyilli ama bu bütçede en iyi HDR performansı da bunda var. Bunun üst modeli XG27AQWMG öneririm normalde ama fiyatı artmış.

Qd oled olarak mo27q2a indirime giriyor ona bakabilirsin Asusun biraz daha iyi (biraz daha parlak) QD-OLED modelleri (XG27ACDMS, XG27AQDNG) var ama 30k bandında fiyat tuzlu.

Şu an 23k bandına alınabilecek tek oled monitör indirime giren LG...

18-25k bandında satılanlar kırpılmış modeller. Bence HDR beklentisi olanlar için alınabilirliği yok.

2k modellerin fiyatları biraz fazla. Ama iyi HDR deneyimi için 18-23k bandında satılan giriş seviye modelleri tavsiye etmem. Mesela LG G6 yerine LG C6 alabilirsin aralarında parlaklık açısından devasa fark var ama c6 da hdr deneyimi harika. Fiyat farkı cebinde kalabilir. Şu an 15 bin tl ye satılan telefon bile iyi parlaklık sunuyor. Ama oled monitörler 2022 de piyasaya girdiğinden tv ve telefonlara göre çok geride kaldılar. Ben kendim Trueblack400 QD oled ve LG C5 48'' TV kullandım aktif olarak tv den devam ediyorum. C serisi ve parlaklık boostlayıcı MLA+ özelliği olmamasına rağmen hdr deneyimi açısından gece ile gündüz kadar fark var. Trueblack400 ve Peak1000 gibi modlar vasat değil ama ortanın biraz altı diyebilirim. Yani kullanılamaz değil ama iyi de diyemem. Bir tek yeni çıkan Peak1000 bright modu iyi parlaklık sunuyor ama o da sahneleri gereğinden fazla aydınlatıyor. Gerek karanlık gerek aydınlık sahneler olsun olması gerekenden daha parlak oluyor. Bu da görüntüyü biraz bozuyor ama artısı eksisinden daha fazla. Bu konuda bahsedilen DELL AW2726DM ve AOC Q27G41ZDF gibi modeller bunlara göre hem sdr hem de HDR da ciddi anlamda loş. Ayrıca bu bahsettiğim Peak1000 bright modunu desteklemiyorlar. Hatta Peak1000, hazır srgb gibi modlar bile bulunmuyor. Firmware update bile desteklemiyor ileride güncelleme bile gelmeyecek marka destek vermiyor. Peak1000 de karanlık sahnelerde işe yarayan önemli bir özellik. Resident evil gibi oyunlarda Peak1000 en iyi sonucu veriyor mesela.

20k ya çıktıktan sonra indirim kovalar 23-24-25k ya kırpılmamış bir model alırım.

AQDMGR diğerlerinden hdr da daha parlak TV deneyimine daha yakın hdr parlaklığı açısından üzmez. İndirim Bekleyebilirsin.

Sorun çıkarmama kısmına bir şey diyemem woled'ler biraz sorun çıkarmaya meyilli ama bu bütçede en iyi HDR performansı da bunda var. Bunun üst modeli XG27AQWMG öneririm normalde ama fiyatı artmış.

Qd oled olarak mo27q2a indirime giriyor ona bakabilirsin Asusun biraz daha iyi (biraz daha parlak) QD-OLED modelleri (XG27ACDMS, XG27AQDNG) var ama 30k bandında fiyat tuzlu.

Şu an 23k bandına alınabilecek tek oled monitör indirime giren LG...

18-25k bandında satılanlar kırpılmış modeller. Bence HDR beklentisi olanlar için alınabilirliği yok.
Harikasın hocam uzun uzun yazmışsın eline emeğine sağlık. 10 gün kadar beklemeyi düşünüyorum iyi bir şey almak için. İçime sinmedikten sonra 3 5 bin ucuz olması önemli değil. Bütçeyi esnetebilirim.

Qd veya W konusuna gelirsek, kimisi woled daha parlak ama siyahları bozuyor gündüz diyor, kimisi daha kolay yanıyor diyor, oyunda çeşitli kronik sorunlar oluyor diyor (freesync sorunu vs)... Dediğim gibi ben oyun odası tarzı bir oda kurdum ve perde ışığı çok iyi kesiyor. Kaldı ki aydınlık ortamda bile parlaklığı sonuna kadar açan biri değilim (ex2510s parlaklık değerine bakmak lazım). Bundan dolayı gündüz daha iyi parlaklık veren değil de renkleri daha iyi olan, oyunda sorun çıkarmayan, daha dayanıklı olan vs bana daha uygun olacak. Dünkü LG alınabilirdi ama WOLED içime sinmediğinden almadım.

Son olarak şu gizlilik ve mahremiyet ihlali konusunda neler yapabilirim diye baktığımda openwrt ile engelleyebilirim gibi duruyor. Tekrar saolun.

Harikasın hocam uzun uzun yazmışsın eline emeğine sağlık. 10 gün kadar beklemeyi düşünüyorum iyi bir şey almak için. İçime sinmedikten sonra 3 5 bin ucuz olması önemli değil. Bütçeyi esnetebilirim.

Qd veya W konusuna gelirsek, kimisi woled daha parlak ama siyahları bozuyor gündüz diyor, kimisi daha kolay yanıyor diyor, oyunda çeşitli kronik sorunlar oluyor diyor (freesync sorunu vs)... Dediğim gibi ben oyun odası tarzı bir oda kurdum ve perde ışığı çok iyi kesiyor. Kaldı ki aydınlık ortamda bile parlaklığı sonuna kadar açan biri değilim (ex2510s parlaklık değerine bakmak lazım). Bundan dolayı gündüz daha iyi parlaklık veren değil de renkleri daha iyi olan, oyunda sorun çıkarmayan, daha dayanıklı olan vs bana daha uygun olacak. Dünkü LG alınabilirdi ama WOLED içime sinmediğinden almadım.

Son olarak şu gizlilik ve mahremiyet ihlali konusunda neler yapabilirim diye baktığımda openwrt ile engelleyebilirim gibi duruyor. Tekrar saolun.
BenQ EX2510S 280nit çıkıyor incelemelerde. Ama şöyle söyleyeyim Sdr da parlaklığı artırmak görüntü kalitesini aşırı etkilemez. Çünkü çoğu sdr içerik 100nit parlaklık destekler. Ama hdr da durum farklı. 1000nit 2000nit bile destekler. Bu kadar parlaklığı ne yapayım bana 250nit yeter 1000nit kör etmesin gibi düşünebilirsin. Ama bu çok yanlış. HDR da 1000nit şu demek oyunda gece sokağa çıktığında araba farının 1000nit olması ama gece hala simsiyah olması demek. Gerçek hayata daha yakın yapıyor.

Sallıyorum:

Gökyüzü mesela 300nit
Güneş, lamba, fener 1000nit
Duvarlar 100nit
Zifiri karanlık bir gölge 0 nit

Kulağa 1000nit aşırı gelebilir ama spesifik sahneler 1000nit olur. Bu yüzden gözü yormaz aşırı parlak gelmez. Parlaklığın hdr da görüntü kalitesine devasa etkisi vardır.

Ayrıca HDR renk gamut desteği açısından üstündür. Sdr srgb ile sınırlıdır. HDR da rec 2020 desteği vardır ve bu DCI-P3 ten bile geniştir. Srgb ise en dar renk uzayıdır. Çoğu sdr içerik 8 bit iken hdr içeriklerin çoğu 10 bit destekler. Yani renk, parlaklık, color banding gibi bir çok konuda hdr üstündür ve sdr'ın geliştirilmiş halidir. Yıllardır yaygınlanmamış olmasının sebebi gerçek hdr destekli monitör ve tv lerin standart haline gelmesinin uzun sürmesi. Oledler yeni yeni uzun vadede güvenilir hale geldi. Düzgün mini led sayısı hala az tr de mesela çeşitlilik yok mini led açısından. Ayrıca fiyatlar pahalıydı eskiden. Bu sebeplerden ötürü son tüketici ya tercih etmiyor ya da ulaşamıyordu. Oyun geliştiricileri gerçek HDR ekranına sahip kişilerin az olduğunu bildiği için HDR'ı genellikle bozuk çıkartıyor. HDR desteği var ama çoğu özellik eksik veya yanlış uygulanmış oluyor. Renodx çıktı da millet gerçek HDR görmeye başladı.

Ben bu monitör mevzularını araştırmaya başlayalı 2 yıla yakın belki de 2 yıl olmuştur. Hala çok eksiğim ve bilmediğim şey var ama çoğu şeye hakimim. Zaten forumlarda açtığım konulardan görmüşsündür.

Benim tavsiyem Trueblack400 veya 1000nit tepe parlaklık yazan oled monitörleri görüp bu bana fazla bile gelir diye düşünme. İstersen git bak mağazadan hdr aç ne kadar loş olduklarını kendi gözünle gör.

HDR düşünüyorsan hdr parlaklığı yüksek bir model alman şart. Oled monitörlerin %99'u renk gamutu, kontrast oranı, siyah derinliği vs açısından harika. İstisna durumlar hariç hemen hemen hepsi bunları çok iyi yapıyor. Ama parlaklığa gelince hemen hemen hepsi kötü veya iyi seviyesine ulaşamıyor arada bir yerde kalıyor.

Woled parlak ama siyahları bozuyor kısmı sdr için doğru değil ama hdr da biraz doğruluğu var. Woledi olayı siyahları ışık altında daha iyi göstermesi. Birincisi en parlak modda karanlık sahneleri aydınlatarak mürekkep siyahını biraz bozar. İkincisi black crush sorunu hemen hemen her oled monitörde olur. Woled'ler bu konuda biraz daha kötüdür genellikle. Gri tonları daha koyu gözükerek detayların kaybolmasına sebep olur, yani monitör gri tonlarını ayırt edemiyor. Mesela tomb raider oynuyorsun mağarada bir yazı var black crush yüzünden yazı simsiyah gözüküyor ve okuyamıyorsun gibi. Adamın sakalı koyu ama siyah değilken simsiyah gözüküyor gibi örnek verilebilir. Güncel modeller bu konularda daha başarılı. İki panel türününde artısı ve eksisi var.

Bana göre oda aydınlık ise woled
Tüketilen içerik hdr ise woled
Işığı kontrol edebiliyorsan ve sadece sdr tüketiyorsun o zaman qd oled

Ama oled alıp sdr kullanmak bence saçma. Bu tamamen görüntü kalitesi odaklı yorumumdur. Qd oled en parlak HDR modunda zorunlu koyulan ABL ye sahiptir. Bu yüzden hdr deneyimini çok fazla bozar. Trueblack modunda bu yoktur ama Trueblack400 bana düşük geliyor açıkçası spesifik senaryolar hariç yetersiz olduğunu düşünüyorum. Hdr10 olanları söylemiyorum bile berbat. Woled de en parlak HDR modunda karanlık sahneleri biraz bozuyor evet ama kullanılamaz değil ve gerçekten parlak bir mod. Ayrıca ABL yok. Bu deneyimi aşırı etkiliyor. Trueblack600 gelene kadar woled bence avantajlı durumda. Bir diğer qd oled eksisi ışık altında kontrast kaybetmesi, siyahların griye dönmesi ve ekran yüzeyini temizlemenin zorluğu. Woled tarafında da bozulma, grey banding ve yanma şikayetleri biraz fazla. Bunun sebebi bence küçük ekrana dördüncü bir piksel yerleştirmeleri. Ama buna dair kesin bir kaynak vs yok elimde bu sadece tahmin ve açıkçası araştırmak ile uğraşmadım.

İkisi ile alakalı neden önerilmez rehberlerim var zaten görmediysen bakmanı öneririm.

Özetle panel seçimi sana kalmış sallıyorum ben qd oled istiyorum dersen ona göre bir model öneririm. Ama sen kendin seç dersen ben bütçendeki en iyi olduğunu düşündüğüm modeli öneririm. Burn ın kısmına bir şey diyemem zaten ona yapacak bir şey yok. Dersen ben kendim seçiyim içime sinsin falan sen bilirsin.

@TeknoAdam bahsettiğim en parlak modda ABL sorunu.
14256.webp

14474.webp
14472.webp

Peak1000 modu ile gerçekten HDR kullanıyorum çok iyiymiş diyebilir misin? Ben demem şahsen.

hocam 322urdx36 da trueblack600 mü olacaktı, onun yanında çıkacak olanlar da trueblack 600 olur değil mi
Trueblack600 olacak. Aynı paneli kullananlarda trueblack600 olacaktır ama yine kırpılmış modellerde olabilir.

Kamera ile gerçekte gözükeni yansıtmak zordur ama parlaklık ne kadar önemli fikir vermesi açısından örnek resim paylaşıcam. QD oled 1st gen dediği 1.nesil qd oled değil zaten boyuta bakarsanız 1.nesil 27'' qd oled monitör yok. İncelemeyi yapan qd oledleri iki şekilde ayırmış Trueblack400 ve trueblack500 modeller diye. Trueblack400 resimdeki model.
14475.webp

Trueblack600 ile qd oled biraz öne geçecektir veya durumlar eşitlenecektir diye düşünüyorum. Ama Trueblack400 günümüz modelleri için artık kabul edilemez bence. Trueblack1000 ve trueblack600 paneller tanıtılmış. Trueblack500 zaten satışta. Ben niye Trueblack400 önereyim? Zaten hdr da parlaklık sorunu var. Woled Trueblack400 alınabilir onların en yüksek parlaklık modunda abl yok. Ama qd alınacaksa için trueblack500 altına düşmemek lazım az da olsa fark ediyor.

2725D'ye giriş seviyesi diyen birini ciddiye almayın.
Herkesin kendi görüşü :)

25-26K 'lara 2725d sattırmayı çalışanları hiç dikkate almayınız. :) En başında 22k olsaydı sıcak fırsat olurdu ama olmadı gitti konuşmaların üzerine akşam LG 22K fiyat çekti İncehesapta ;) Bezen şans denk gelir Kolay gelsin
704A-B & 700A-B ... 240HZ & 280HZ
Ekran görüntüsü 2026-07-18 122531.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-17 224444.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-18 122741.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-18 123017.webp

Son düzenleme:

25-26K 'lara 2725d sattırmayı çalışanları hiç dikkate almayınız. :) En başında 22k olsaydı sıcak fırsat olurdu ama olmadı gitti konuşmaların üzerine akşam LG 22K fiyat çekti İncehesapta ;) Bezen şans denk gelir Kolay gelsin
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
22k güzel fiyat. Woled isteyen kaçırmasın. Woled istemeyen için 25k bandında dell iyi bir alternatif.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu videodan sonra lg ne kadar alınır pek emin değilim. 2725d için bu fiyat kötü değil önerdiğin woled Dell ise qd oled. Sen şimdi ikisinide aynı sanıyorsundur da neyse. Bak arkadaş ne diyor herkes woled almak istemiyor. QD oled almak istemeyende var. Bu yüzden panel seçimi sizde ama bana bırakırsan en iyi olduğunu düşündüğüm modeli öneririm diyorum.

Ayrıca engelledim, cevap yazmayacağım falan diyorsun ama hala sallamaya devam ediyorsun yazık sana.
14480.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

22k güzel fiyat. Woled isteyen kaçırmasın. Woled istemeyen için 25k bandında dell iyi bir alternatif.
Dell de yazılım yüklüyormuş iki markadan da soğuma geldi bana.

Son düzenleme:
@TeknoAdam

AOC Q27G41ZDF QD-OLED vs ASUS PG27AQWP-W Tandem W-Oled videoda kıyaslanıyor
14478.webp

PG27AQWP-W ile aynı paneli ve kaplamayı kullanan modeller 30k dan başlıyor. 540hz ve 720p/720hz modları yok sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,809
Üyeler
199,927
Son üye
sedoman

Geri