SSD Tavsiye, Samsung 990 Pro Vs Samsung 9100 Pro

gokhann

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar anakartım X870E AORUS PRO ICE ve ssd için kararsız kaldım fiyat konusunda bir sorunum yok 1tb kapasite ise benim için fazlasıyla yeterlidir. 9800x3d ve 5080 bileşenlerim var. Oyun oynayacağım render veya ai gibi işlerim yok. Evini barkını kurmuş hep hayal ettiği sistemi artık toplarmış ev-iş dışında haftada 1-2 gün oyun oynayan bir insanım. İsteğim topladığım sistemde ileriye dönük en iyi bileşenleri bir araya getirebilmek.

Hepsiburada üzerinden 9 ay taksitle ssd alacağım iki ssd arasında neredeyse iki katı hız farkı var fakat fiyatları arasında pek fark olmaması biraz kafamı karıştırdı. 9100 almak mantıklı mı yoksa 990 mı almalıyım. Oyun oynamak için 990 gayet yeterli bunu araştırınca fark ettim fakat fiyat farkı çok yokken 9100 almalı mıyım?

Samsung 990 Pro 12.149 TL
Samsung 9100 Pro 13.799 TL

Bu fiyat farkına göre 9100 pro almalısın kesinlikle. Ama oyun için artık 1 tb yetersiz.

Ve istersen, bende sıfır wd sn8100 var 2 tb (14900/14000 okuma yazma) Onu 16 bine verebilirim nakit.

9 ay taksit olduğu için öderken arada fark neredeyse olmayacağından almışken 9100 Pro al.

2 TB ise 990 Pro al. Oyun için 1090 Pro gereksiz. Kapasite daha önemlisi.

Merhaba arkadaşlar anakartım X870E AORUS PRO ICE ve ssd için kararsız kaldım fiyat konusunda bir sorunum yok 1tb kapasite ise benim için fazlasıyla yeterlidir. 9800x3d ve 5080 bileşenlerim var. Oyun oynayacağım render veya ai gibi işlerim yok. Evini barkını kurmuş hep hayal ettiği sistemi artık toplarmış ev-iş dışında haftada 1-2 gün oyun oynayan bir insanım. İsteğim topladığım sistemde ileriye dönük en iyi bileşenleri bir araya getirebilmek.

Hepsiburada üzerinden 9 ay taksitle ssd alacağım iki ssd arasında neredeyse iki katı hız farkı var fakat fiyatları arasında pek fark olmaması biraz kafamı karıştırdı. 9100 almak mantıklı mı yoksa 990 mı almalıyım. Oyun oynamak için 990 gayet yeterli bunu araştırınca fark ettim fakat fiyat farkı çok yokken 9100 almalı mıyım?

Gen5 ler daha fazla ısındığı için gerçekten o hızlara ihtiyacı olmayanlar almıyor hocam. Ben de aynı sizin mentalle Pc topladım, 1tb aldım ama sonra 2.slota 2tb ekleme yaptım 🤣 Ben modelden ziyade kapasite yükseltmenizi öneririm, bence 2tb bakın yeni oyunlar çok yer kaplıyor ve ssd'yi %100 doldurmanız tavsiye edilmez.

Hocam kioxia exeria pro al

Şu an sadece pubg steam oynuyorum. hali hazırdaki sistemimde 1 tb ssd var ve ne bir program ne bir oyun var. Ektra oyun oynamak istediğimde en son hogwarts legacy oynadım oyunu yükledim 1 hafta kadar oynadım story modu bitirdim ve sildim. story modlarını bitirdiğim oyunları tekrar açıp oynama alışkanlığım yok o yüzden depolama konusunda şu ana kadar 1tb bana sorun çıkartmadı. yeni sistemimde pubg kesin olacak ek olarak ileride gta 6 bir kaç hafta sistemde durur ve online modunu oynamayacağım için yine silerim.

gen5 hızları oyun oynayanlar için gereksiz kalıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2tb alın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,955
Üyeler
199,463
Son üye
qweer