PlayStation 5 Slim Alınır mı?

Hocam El konsollarında bir talep yükselişi olacak gibi duruyor nintendoya ozellikle.
bizim ulkede bu biraz zor tabi
Bizim ülkede telefon oyunculuğu önde, bilgisayar bile lider değil. Bazen Twitter oyun grupları veya forum, YT'da oyunlar çok izleniyor diye takılıyoruz da. Gerçekler YT Türkiye'de en çok PUBG Mobile falan izleniyor ve oynanıyor. Telefon almak artık bir zorunluluk olduğundan, insanlar ₺10-15K aldıkları Çinli telefonlar ile oyun oynuyor ve bu kültürler büyüyorlar.

Yani bizde PC kültürü bile internet kafeden gelen kültür sayesinde ayakta. Ekonominin halen insanlar ne kadar boktan olduğunun, fakirin hayatının değişmediği gibi iyice bu tarafta cihaz alamaz hale geldiğini fark edemiyorlar. Herkes kendi yaşamına ve küçük çevresine göre ülkeyi yorumluyor.

En popüler PS4 dönemi bile, özel bir oyunun 2-3 yılda 100K satışı zor gördüğü söyleniyordu. Bu video Talha Aynacı'nın kanalındaydı, da gizliye aldı diye hatırlıyorum. Yani biz de konsol neslinin en parladığı dönem, vergiler ve zamlar ile çoktan yine dibi gördü. El konsolunun parlaması ise çok zor. Yani insanlar Twitter'da çalışan ve 3-5 saatlik boş vaktinde, yatırım yapsa bir şey kazanamayacak adamların aldığı 100 konsola göre, ülkede çok konsol sahibi ve tüketicisi var sanıyor. FIFA için alanlar bile artık oturup FIFA oynamıyordur yani.

Steam indirimleri sayesinde alınan 100 oyundan 10-15 tanesi oynanıyor ve tekrar tekrar onlarda takılıyoruz. Çalışma saatlerinin fazlalığı, stres, gelecek kaygısı sebepler ise hikayeli oyun tüketimini de etkiliyor. İnsanlar çalışma saatleri ve gündelik ihtiyaçlarından bulduğu 2-3 saati de rekabetçi oyunlara yatırıyor. Yani bazen burada rekabetçi oyun oynayanları aşağılayan küçük bir hikaye oyuncu azınlığı var, bir şeyleri biraz düşünseler aslında neden bizim insanımızın çok oyunculu oyuna kaydığını anlayacaklar. Elbette asgari ücretle çalışıp, telefon oyununa sidik yarıştırmak için servet ayıran bir kitle de var. Veya hayatını Knight Online, Rise veya Metin2'de para kasıp satarak döndüren de, ama olay keyif almak değil vakit öldürmek veya para kazanmakta bitiyor.

Biz de ekonomi cihaz alımını, çalışma saatleri oyun tercihini falan felaket etkiliyor. Kültürle büyüyemeyen birine konsol, el konsolu hatta PC'de hikayeli oyuna alıştırmak bile zorlaşıyor. Kitap okuma alışkanlığı gibi biraz, fakirin ne bütçesi ne zamanı ne de bu kültürü aktaracak çevresi yok.

Hocam dedikleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim.Şu an ps5 pro alacak kadar param yok maalesefki.Ps5 alsam idare edemez miyim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam öyle yapmak mantıklı mı?İkinci el Ps5'ler nasıl sıkıntılı olur mu bilemiyorum tam.
Edersin sana neleri çalıştıracağını yazdım, ama PS5 şu anlık gelecek cihazı değil. Eğer satın alma niyetin geleceğe yönelikse boşa para harcamak olur. Çıkan oyunlar, eskiden gelen PS4 oyunları ve diğer firmaların harici tüm oyunlarını 30 FPS oynatır.

Hocam attığınız en üstteki 3 ilan yaklaşık 6 ay öncesinin ilanları.Son ilan yeni fakat ilana soru soran kişilere çok ters cevap vermiş anlayamadım.Ankara içi olsa daha iyi olurdu.
Sahibinden'e yaz işte PlayStation 5 diye beğendiğini alırsın yalnız şu sıvı metal konusuna dikkat et adamlara ps5 çoğunlukla dik mi kullanıldı diye sor dik şekilde kullanılmışsa alma

Bizim ülkede telefon oyunculuğu önde, bilgisayar bile lider değil. Bazen Twitter oyun grupları veya forum, YT'da oyunlar çok izleniyor diye takılıyoruz da. Gerçekler YT Türkiye'de en çok PUBG Mobile falan izleniyor ve oynanıyor. Telefon almak artık bir zorunluluk olduğundan, insanlar ₺10-15K aldıkları Çinli telefonlar ile oyun oynuyor ve bu kültürler büyüyorlar.

Yani bizde PC kültürü bile internet kafeden gelen kültür sayesinde ayakta. Ekonominin halen insanlar ne kadar boktan olduğunun, fakirin hayatının değişmediği gibi iyice bu tarafta cihaz alamaz hale geldiğini fark edemiyorlar. Herkes kendi yaşamına ve küçük çevresine göre ülkeyi yorumluyor.

En popüler PS4 dönemi bile, özel bir oyunun 2-3 yılda 100K satışı zor gördüğü söyleniyordu. Bu video Talha Aynacı'nın kanalındaydı, da gizliye aldı diye hatırlıyorum. Yani biz de konsol neslinin en parladığı dönem, vergiler ve zamlar ile çoktan yine dibi gördü. El konsolunun parlaması ise çok zor. Yani insanlar Twitter'da çalışan ve 3-5 saatlik boş vaktinde, yatırım yapsa bir şey kazanamayacak adamların aldığı 100 konsola göre, ülkede çok konsol sahibi ve tüketicisi var sanıyor. FIFA için alanlar bile artık oturup FIFA oynamıyordur yani.
Hocam dedikleriniz gerçekten çok doğru ve çok haklısınız.Şu an Ps5 alıp almama arasında gidip geliyorum ne yapayım sizce?

Edersin sana neleri çalıştıracağını yazdım, ama PS5 şu anlık gelecek cihazı değil. Eğer satın alma niyetin geleceğe yönelikse boşa para harcamak olur. Çıkan oyunlar, eskiden gelen PS4 oyunları ve diğer firmaların harici tüm oyunlarını 30 FPS oynatır.
Bence adam keyfine topluyor gibi geldi bana

Hocam gelecek amaçlı değil bu sene alıp 2 veya 3 sene içinde tekrar satmak.Oyunlar oynayıp keyif alıp sonra satıp daha da para biriktirip Ps6 almayı düşünüyorum.

Sahibinden'e yaz işte PlayStation 5 diye beğendiğini alırsın yalnız şu sıvı metal konusuna dikkat et adamlara ps5 çoğunlukla dik mi kullanıldı diye sor dik şekilde kullanılmışsa alma
Tamamdır sağolun hocam.

Bence adam keyfine topluyor gibi geldi bana
Ne demek istediniz?

Hocam gelecek amaçlı değil bu sene alıp 2 veya 3 sene içinde tekrar satmak.Oyunlar oynayıp keyif alıp sonra satıp daha da para biriktirip Ps6 almayı düşünüyorum.

Tamamdır sağolun hocam.

Ne demek istediniz?
Keyfine alıyorsun demek istedim
(Biraz kafa PC toplamaya dönmüş kusura bakma)

Not:CD destekleyen ps5'i al digital sürümlü ps5 alma

Tamamdır sağolun hocam.

Ne demek istediniz?
Yeni çıkacak ve PC'ye gelmeyecek özel oyunlar ilginizi çekiyor mu? Eğer çekmiyorsa bana harcaması halen saçma geliyor.

Çekmiyorsa açıkçası şu ana kadar PC'ye çıkan PS oyunları için, konsol yerine 9060 XT 16 GB falan almak daha mantıklı olabilir. Fiyatlara da baktım cebinizde para da kalıyor, ekstra sisteme harcama yapabilirsiniz. Gerçi ikinci el alacaksanız konsol uyguna geliyor.

Keyfine alıyorsun demek istedim
(Biraz kafa PC toplamaya dönmüş kusura bakma)
Evet hocam oyun oynayıp eğlenmek,vakit geçirmek,arkadaşlarımla oyun oynamak için almayı düşünüyorum.

Yeni çıkacak ve PC'ye gelmeyecek özel oyunlar ilginizi çekiyor mu? Eğer çekmiyorsa bana harcaması halen saçma geliyor.

Çekmiyorsa açıkçası şu ana kadar PC'ye çıkan PS oyunları için, konsol yerine 9060 XT 16 GB falan almak daha mantıklı olabilir. Fiyatlara da baktım cebinizde para da kalıyor, ekstra sisteme harcama yapabilirsiniz.
Hocam özel oyunlar ilgimi çekmiyorsa niye alayım ki?Saçma olur biraz.Siz ne fiyatlarına baktınız hocam tam olarak?

Hocam bide son olarak Cd'li versiyonu almak daha mantıklı demi?Onu da ikinci el mi alayım sıfır mı?

Evet hocam oyun oynayıp eğlenmek,vakit geçirmek,arkadaşlarımla oyun oynamak için almayı düşünüyorum.

Hocam özel oyunlar ilgimi çekmiyorsa niye alayım ki?Saçma olur biraz.Siz ne fiyatlarına baktınız hocam tam olarak?
Akakçe 33K civarında başlıyor, özel oyun derken yeni çıkacak oyunları kast ediyorum ve GTA 6 önemli bir etken. Eğer PC'de olan oyunlarsa, 9060 XT'nin de bir seçenek olduğunu yazdım, karar tamamen sizin. Alıp özel oyunları 2-3 sene oynayıp, satıp PS6 almak mantıklı.

Akakçe 33K civarında başlıyor, özel oyun derken yeni çıkacak oyunları kast ediyorum ve GTA 6 önemli bir etken. Eğer PC'de olan oyunlarsa, 9060 XT'nin de bir seçenek olduğunu yazdım, karar tamamen sizin. Alıp özel oyunları 2-3 sene oynayıp, satıp PS6 almak mantıklı.
Hocam cd'li versiyonunu alayım daha mı iyi olur?Pc şuan ihtiyaçlarımı görüyor hiçbir sıkıntısı da yok.Yeni çıkacak oyunları da bekliyorum.2-3 sene kullanıp satıp sonra PS6 amak bana da mantıklı geldi.

Hocam bide son olarak Cd'li versiyonu almak daha mantıklı demi?Onu da ikinci el mi alayım sıfır mı?
İkinci el alacaksan satıcıya "abi bu ps5 dik mi kullanıldı" diye sor dik kullanılmışsa alma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,477
Üyeler
199,801
Son üye
memolty

Geri