Heath Ledger
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,780
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılım danışmanlığı yapıyorum. Ekipte zaten az kişiyiz. ekipteki herkesin işi başından aşkın. ai araçlarını bize destek olması için kullanıyoruz. Bir iş (mesela 5 adam günlük iş olsun) yapay zeka sayesinde 3 güne kadar düşebiliyor. Ancak yine 3 adam gün olarak çalışmak gerektiği için beni işten çıkartmaları mantıklı değil. Adamlar zaten haftanın her günü kendi işlerini zor yetiştiriyor. Bana verilenleri de ben anca teslim ediyorum. 5 günlük işi 3 günde bitirebildiğimin onlar da farkında olduğu için 5 gün için 7 günlük iş veriyorlar. bu sayede ai olmadan 7 günde bitecek işler 5 güne düşüyor. Bu da verimliliği arttıryor. ai tek başına iş yapmadığı için, sadece destek amaçlı kullandığımız için de işten çıkartma mümkün değil (en azından şimdilik)aktif işin ne ve işinde nasıl kullaniyorsan , senin üst rutbende birisi ileride yapay zekayı kendi başına kullanıp seni isten cikarabilir mi , yapay zeka senin yerini alabilir mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Will Smith'e spagetti yedirmekten bu noktaya gelmesi devrim niteliğinde.
Gelişim dudak uçuklatıcı. Artık neye inanacağız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam bu adaptasyon örneği. Aslında burda yapmamız gereken ai ile kazandığımız saatleri nasıl harcadığımız önemli. Eğer faydalı bir şekilde o kazanılan saatleri değerlendirmiyorsak ai faydadan çok zarar sağlar. İnsanlar çok fena köreliyor, özellikle yazılım sektöründe. Elle kod yazan insan sayısı azaldı. copy paste yapanları zaten katmıyorum ama önceden internetten bir fonksiyon için bile saatlerce araştırma yaparken şimdi 5 dk da çözüyoruz. Bu bize kalan 1 saati verimli kullanmak önemliyani çok büyük rahatlık sağlıyor ama bir zararı var yapay zekayı kullanmaya başladım başlayalı çok daha üşengeç ve zahmetl işlerden kaçınır oldum, en ufak bir şeyde hemen yapay zekaya atimde çözsün ne uğraşıcam mantığı giriyor
misal eskiden her şifremizi giriş bilgilerimizi hatırladık google tanıdı bizi hoop bu bu kişi diyip giriş bilgilerini giriyor ve bizi not almaktan kurtarmıştı
şimdide sorunları çözme ihtiyacımız kalmadı yapay zekaya atıyosun senin yerine düşünüp çözüyor.