Hangi Üniversitede Okuyorsunuz ve Tavsiye Edermisiniz

Geçen sene kontenjan yarı yarıya azaldığından gaziantep üni yerine şehrin biraz dışında ama beklentimden çok daha iyi gibtü geldi. Hemşirelik 1.sınıfı bitirdim isteyerek geldim. Staj dönemi çok iyiydi

İTÜ ve makine mühendisliği hakkında bilgi arayan dostlarıma yardımcı olmak isterim.

İTÜ ve makine mühendisliği hakkında bilgi arayan dostlarıma yardımcı olmak isterim.
Kaçıncı sınıf? Forumda üniversitemi ve bölümümü görmeyi beklemiyordum :)

Bölüm ve meslek olarak değerlendirirsen güzel olur pek fikir sahibi değilim
Önce meslek hakkında bahsedeyim. Hat bakım ve üs bakım olarak iki farklı çalışma alanın var. Hat bakımda uçuş öncesi rutin kontrolleri yapıyorsun üs bakımda daha önceden planlanmış uzun süren bakımları.
Her halükarda günde 3 vardiya var ve en az 8 saat çalışıyorsun.
Hat bakımda vardiya saatlerin sürekli değişiyor
Üs bakımda da işin daha ağır
4 yıl okuduktan sonra bile hemen yetkili staff olamıyorsun bir sürü tamamlaman gereken prosedür var, modüller yds logbook tip vs. 4 yıl okursan certifying staff olmak için gereken tecrübe süresi kısalır 2 yıllığa kıyasla. Ama tabi artık okulun çok bi önemi kalmadı. Kdm diye bi sistem getirdi shgm eğitimleri orda tamamlayıp modülleri veriyosun o sayede lisans alıyosun. Üni diploması kendi başına hiç bi işe yaramıyo.
Dezavantaj olarak bunları söyleyebilirim
Avantajıda sektör hızlı büyüyo sana ihtiyaçta artıyo. Prosedürleri tamamlarsan kolayca iş bulabilirsin. Maaş endişende yok. Şuan sunexprees trust talenttan aldığı yeni mezun yetkisiz personeli 70-80den başlatıyor. B yetkili olursan 2 katına çıkar. İşin ağır ama haftada 5 gün 8 saat çalışıyosun maaşta tatmin edici

Bölüm mevzusuda 4 yıl okuyan birinden b1 lisansı için 3 yıl tecrübe isteniyor, 2 yıllık okuyan mezundan 5 yıl. Bu bölüm kesinlikle her okulda okunmaz. Şirketler eskişehir, kayseri, kocaeli, kapadokya gibi okulları önceliklendiriyor. İş ilanlarında da genelde tecrübeli istiyor. Sektörde bi bağlantın yoksa sunexpressin trust talent programına dahil okullarda okuman önerilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eskişehir

Son düzenleme:
Önce meslek hakkında bahsedeyim. Hat bakım ve üs bakım olarak iki farklı çalışma alanın var. Hat bakımda uçuş öncesi rutin kontrolleri yapıyorsun üs bakımda daha önceden planlanmış uzun süren bakımları.
Her halükarda günde 3 vardiya var ve en az 8 saat çalışıyorsun.
Hat bakımda vardiya saatlerin sürekli değişiyor
Üs bakımda da işin daha ağır
4 yıl okuduktan sonra bile hemen yetkili staff olamıyorsun bir sürü tamamlaman gereken prosedür var, modüller yds logbook tip vs. 4 yıl okursan certifying staff olmak için gereken tecrübe süresi kısalır 2 yıllığa kıyasla. Ama tabi artık okulun çok bi önemi kalmadı. Kdm diye bi sistem getirdi shgm eğitimleri orda tamamlayıp modülleri veriyosun o sayede lisans alıyosun. Üni diploması kendi başına hiç bi işe yaramıyo.
Dezavantaj olarak bunları söyleyebilirim
Avantajıda sektör hızlı büyüyo sana ihtiyaçta artıyo. Prosedürleri tamamlarsan kolayca iş bulabilirsin. Maaş endişende yok. Şuan sunexprees trust talenttan aldığı yeni mezun yetkisiz personeli 70-80den başlatıyor. B yetkili olursan 2 katına çıkar. İşin ağır ama haftada 5 gün 8 saat çalışıyosun maaşta tatmin edici

Bölüm mevzusuda 4 yıl okuyan birinden b1 lisansı için 3 yıl tecrübe isteniyor, 2 yıllık okuyan mezundan 5 yıl. Bu bölüm kesinlikle her okulda okunmaz. Şirketler eskişehir, kayseri, kocaeli, pamukkale gibi okulları önceliklendiriyor. İş ilanlarında da genelde tecrübeli istiyor. Sektörde bi bağlantın yoksa sunexpressin trust talent programına dahil okullarda okuman önerilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eskişehir
YDS ne kadar önemli? Ben öylesine nisanda girdim 95 yaptım da 5 yıl geçerli, 2. sınıfa yeni geçiyorum kullanabilir miyim faydası olur mu?

tercih dönemi yaklaşıyor hangi üniversitede hangi bölümü okuduğunuzu ve tavsiyelerinizi yazarsanız belki birilerinin işine yarar
Sakarya-Muğla-Mersin-Alanya buralarda okuyanlar varsa şehir hakkında bilgi verebilirlerseniz bana yarar :)
Hitit Üni , Bankacılık ve Finans mezunuyum 5 senedir, okulu da bölümü de tavsiye etmem bankacılık yapılacak bir meslek değil, okul da üniversite demeye bin şahit ister liseden bozma.

millet yazmış hacettepe , koç ta okuyorum , oralar kötüyse tr de üni okunmaz zaten neyse , ben kocaeli üniversitesi işletme okuyorum soruları alabilirim

Geri