M2 SSD Önerisi Max 7k

mfm125

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,724
Maks 7k ya m2 ssd almak istiyorum bu bütçede kingstonun modelleri sorunlu diyorlar siz ne önerirsiniz? 1tb

Son düzenleme:
O bütçelerde sorunlu model neredeyse yok. Bellek fiyatları zam yemeden önce atıyorum Kingston NV3 yakın fiyata Kingston Renegade alınıyordu. Renegade DRAM'i olduğundan doğal olarak daha iyi bir ürün. Onlarla kıyas yaparken bazen forum üyeleri abartılı şekilde gömebiliyor. Ama tabii gidin Kingston alın demiyorum, mümkünse DRAM veya benzeri yazılımsal teknolojileri olan bir ürün alın. Ömrü daha uzun olur.

Mesela bağlantıda MSI kağıt üstünde daha iyi, kontrolcü tarafını pek anlamıyorum. Bilgili kullanıcılar yazabilir.

Ayrıca arkadaşın attığı Lexar'ı da kıyasladım, hız hariç yine MSI göre özellik olarak geride kalıyor.

Bu arada Gen3 hızlara takılmayın gündelik ve oyun için Gen3 hızlar da gayet iyi. Ben açıkçası bu dört seçenekten MSI alırdım. Ama kontrolcü kısmında buraya veya farklı forumlara sorun veya araştırın. Kontrolcü daha önemli diyenler vardı.

DRAM bulamazsın, en fazla 64MB HMB veya benzer bir şey.

Severizzzz
Hocam sorunlu diyorlar koxialara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DRAM bulamazsın, en fazla 64MB HMB veya benzer bir şey.
Her türlü sorun yaşayacam yani

Ne konuda sorunluymuş hocam bilmediğimden soruyom Kioxia yılların markasıdır güvenilirdir yani,
Ben tabi hiç kullanmadım kingston kullanıyorum Ama technopatda ve bu forumda aktifim hiç duymadım sorun filan ?

DRAM sadece biraz daha kesin 7k hızları veriyor gibi oluyor. Attığım SSD de 7k hız ama DRAM denen şey ssd'nin içindeki bellek, orada bazı bilgiler depolanabiliyor, ssd lazım olduğu zaman o bilgiyi direk oradan çekiyor, daha hızlı getirmiş oluyor. RAM'de olduğu gibi, bu yüzden SSD önbellek veya DRAM deniyor. Oyunlara yüklenme kısımlarında millisecond felan kazandırır ki oyuna girdikten sonra önemi yok. Windows başlangıç hızını da etkilemez pek.

DRAM sadece biraz daha kesin 7k hızları veriyor gibi oluyor. Attığım SSD de 7k hız ama DRAM denen şey ssd'nin içindeki bellek, orada bazı bilgiler depolanabiliyor, ssd lazım olduğu zaman o bilgiyi direk oradan çekiyor, daha hızlı getirmiş oluyor. RAM'de olduğu gibi, bu yüzden SSD önbellek veya DRAM deniyor. Oyunlara yüklenme kısımlarında millisecond felan kazandırır ki oyuna girdikten sonra önemi yok. Windows başlangıç hızını da etkilemez pek.
Hocam ben sürekli oyun silip indiren biriyim internetim ise 1000mbs internettr gördüklerim stabil indirme hizı için dramli ssd nin mecbur olduğunu söylüyor

Ne konuda sorunluymuş hocam bilmediğimden soruyom Kioxia yılların markasıdır güvenilirdir yani,
Ben tabi hiç kullanmadım kingston kullanıyorum Ama technopatda ve bu forumda aktifim hiç duymadım sorun filan ?
Sanırım ön bellekleri çabuk doluyormuş ve çok ısınıyorlarmış anakartımda soğutucuda yok

Hocam ben sürekli oyun silip indiren biriyim internetim ise 1000mbs internettr gördüklerim stabil indirme hizı için dramli ssd nin mecbur olduğunu söylüyor

Sanırım ön bellekleri çabuk doluyormuş ve çok ısınıyorlarmış anakartımda soğutucuda yok
SSD gerçekten etkiliyor, yazma hızı ama benimde 1k mbsn netim var, 600-700mb/sn de iniyor, ara sıra daha fazlasını görmüşümdür de anlık değerler pek önemli değil. İndirme konusunda daha çok nereden indiriyorsan onun serverinden ve internet sağlayıcından daha çok etkilenirsin.
Ben de hiç hesaplamadım ama 1000mb indirsen, SSD'nin yazması 6k olsa, kolayca karşılar buradaki sorun daha çok bizim netler kötü. Millet 1 TB/sn indiren bile var (fazla sallamış olabilirim ama sanki duydum saniyede 1 tb indireni, en kötü 10k mb sn var yani :D 1k ne ki)

Isınmaya gelince, ssd soğutma kutuları var ssdyi ona mantalayıp sonra anakarta takabilirsin ancak anakartın orasında soğutucunun sığacağı kadar yer var mı veya sıvı soğutucu/hava soğutucu kurulumu engelliyor mu dikkat etmen lazım. Pek de sorun değil açıkçası, en fazla termal darboğaz yer, o da %10 fln daha az indirir. Sen bu bütçede DRAM bulamazsın, en iyi ihtimal 500gb ye düşüp belki bir şans ama 500gb ye dram koymadıkları da oluyor ya da ikinci el siteleri, onlara hakim değilim.
Örneğin 500 gb KC3000 var, gen 4 olarak top tier - flagship model ama 500gb. Kesinlikle önermem. SSD'nin içi ne kadar dolarsa o kadar yavaşlıyor, hatta saçma sapan sorunlar olabiliyor.

DRAM'i de istiyorsan 9k ya çıkacaksın.

Ekler

• Screenshot 2026-07-23 160331.webp
    Screenshot 2026-07-23 160331.webp
    85.9 KB · Hit: 4
  • Screenshot 2026-07-23 160547.webp
    Screenshot 2026-07-23 160547.webp
    97.9 KB · Hit: 4

3 yıldır koxia kullanıyorum pc nerdeyse hiç kapanmadı diyebilirim bu sürede sorun yaşamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,149
Üyeler
199,610
Son üye
Methe3

Geri