Ai ve Render İçin İkinci El Ekran Kartı Önerisi Bütçe 19 K

Yani desteğe bağlı.(yani hangi programları kullancağına)
Bazı programlar AMD ile iyi çalışırken bazılarında ise berbat kalıyor
Genelinde amd bayılıyor. Oyun oynamak için üretilen kartlar amd kartlar.

Fanboy değilim hocam orda bir anlaşalım

İkinci el uygun fiyata sahip Nvidia 5000 (veya 4000) serisi kart yok (16 GB vram'e sahip) bu fiyata kadar çıkıyorsa bütçeyi biraz daha zorlayaraktan 3090 veya 7900 XT veya 9070 alması gerektiğini düşünüyorum

Ayrıca 5060 ti 3080 ti'den render konusunda zayıf kalıyor
inan evimde 2 tane 9070xt li sistem var , Amd 9070xt alacagina gidip 5060ti 16gb alsa daha iyidir Ai konusunda. Amd geri kalan her seyde tercihim olsa da konu yazilim , is istasyonu ve Ai olunca Nvidia nin dusuk-orta segment bile amd den daha iyi

Render da ise Saf kas gucu gerektirmeyen her konu da yine Nvidia ezer gecer. 5060ti 16gb bence degil , direkt genel olarak cok daha iyi 9070xt den bu 4 konuda

Mesela solidworks'te iyi çalışıyormuş ki solidworks'te baya profesyonel bir program ve birçok insanın kullandığı bir program
Solid works için araştırma yaptım nvidia için daha iyi diypr tüm kaynaklar. Videoyu yapan şahıs hakkında bilgim yok. Kaldı ki solidworksun konuyla alakası yok mühendislik uygulaması.

Solid works için araştırma yaptım nvidia için daha iyi diypr tüm kaynaklar. Videoyu yapan şahıs hakkında bilgim yok. Kaldı ki solidworksun konuyla alakası yok mühendislik uygulaması.
Örnek olsun diye atmıştım
Öyle diyorsun ben o zaman bu adama güvenmeyim heralde sallıyor bişiyler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

inan evimde 2 tane 9070xt li sistem var , Amd 9070xt alacagina gidip 5060ti 16gb alsa daha iyidir Ai konusunda. Amd geri kalan her seyde tercihim olsa da konu yazilim , is istasyonu ve Ai olunca Nvidia nin dusuk-orta segment bile amd den daha iyi

Render da ise Saf kas gucu gerektirmeyen her konu da yine Nvidia ezer gecer. 5060ti 16gb bence degil , direkt genel olarak cok daha iyi 9070xt den bu 4 konuda
Harbi mi diyorsun ya
Sağol hocam aklımda olsun

AMD marka min 16 GB vram'e sahip bir ekran kartı almanızı öneririm

Ai ile uğraşacaksanız linux kullanmalısınız ve linux'ta AMD, nvidia'dan daha iyi
AI konusunda kesinlikle haklısınız linux ve AMD hususunda. Ancak rendering denince Nvidia AMD' ye fark atmış durumda. (tercübüyle sabit) Konuyu oluşturan arkadaşın orta bütçeyle optimal bir tercih yapması gerekir. Aynı segmentte Nvidia kart bence kendisi için daha sağlıklı olur.

Evet Linux üzerinde genel kullanımda AMD kartlar mükemmel, fakat işin içine render girince yine nvidia hızlandırma işi durumu fena halde lehine değiştiriyor. Zevkine takılmak istiyorsan yine 6900xt bile alabilirsin ama işini görür mü emin değilim. 3070 bile daha hızlı render aldırtabilir öyle söyleyim.

AI konusunda kesinlikle haklısınız linux ve AMD hususunda. Ancak rendering denince Nvidia AMD' ye fark atmış durumda. (tercübüyle sabit) Konuyu oluşturan arkadaşın orta bütçeyle optimal bir tercih yapması gerekir. Aynı segmentte Nvidia kart bence kendisi için daha sağlıklı olur.
Evet Linux üzerinde genel kullanımda AMD kartlar mükemmel, fakat işin içine render girince yine nvidia hızlandırma işi durumu fena halde lehine değiştiriyor. Zevkine takılmak istiyorsan yine 6900xt bile alabilirsin ama işini görür mü emin değilim. 3070 bile daha hızlı render aldırtabilir öyle söyleyim.
Ai tarafında AMD önde ama render'da kullandığın programa bağlı değişiyor ve genelde renderda nvidia daha iyi oluyor haklısınız

Ai tarafında AMD önde ama render'da kullandığın programa bağlı değişiyor ve genelde renderda nvidia daha iyi oluyor haklısınız
Ai zımbırtılarını bilmiyorum valla o yüzden yanlış yönlendirmemek adına kesin bir şey demedim, ama düz render programlarının çoğu Nvidia hızlandırmaya optimize o yüzden fena fark ettiriyor.

Alakası yok ai da nvidia ile amd ferrari tofaş gibi. Hiçbir gücü yok amdnin.

Alakası yok ai da nvidia ile amd ferrari tofaş gibi. Hiçbir gücü yok amdnin.
Hiçbir gücü yok demiyelimde AMD ile render yaparken motor tahrik uyarısı veriyor (yani az güç veriyor),
Linux ve Ai'de ise turbolu olduğunu düşünelim
Nvidia'da da turbo var ama daha küçük ve her programda sıkıntısız çalışıyor

Hiçbir gücü yok demiyelimde AMD ile render yaparken motor tahrik uyarısı veriyor (yani az güç veriyor),
Linux ve Ai'de ise turbolu olduğunu düşünelim
Nvidia'da da turbo var ama daha küçük ve her programda sıkıntısız çalışıyor
Dostum bilgilerini doğrulamanı öneririm. 5060ti 16g bile 9070xt yi bombalıyor isterse linux olsun isterse windows olsun ai da. Amd başaramıyor ai ı.

Mesela solidworks'te iyi çalışıyormuş ki solidworks'te baya profesyonel bir program ve birçok insanın kullandığı bir program

Arma computer hayatımda gördüğüm en büyük dolandırıcı firmalardan biri, 50bin etmeyecek sistemleri 1000fps veriyor diyip 100bine satmaya çalışıyolar :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,669
Üyeler
199,876
Son üye
deniz011

Geri