Öneri Ekran Kartı Seçiminde Kararsız Kaldım

çağan_

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
65000
Arkadaşlar herkese selamlar yeni bir setup topluyorum sıfırdan çoğu şeyi kardeşimle beraber seçtik forumlardan yardım alarak sadece ekran kartı konusunda kafam aşırı derecede karman çorman oldu diyebilirim ekran kartı seçeneklerim şunlar:

Sapphire AMD RX9070XT Nitro+
Gigabyte NVIDIA RTX 5070ti

(eğer indirime girerse 5080de değerlendirebilirim ama önceliğim değil)

Markalar değişebilir ancak kafam çok karışık lütfen yardımcı olun amacım geleceğe yönelik her türlü oyunu açabilecek ve oynatabilecek bir sistem toplamak önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Toplayacağım sistemin özellikleri;
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D
Anakart: Gigabyte X870-E Auros Elite
RAM: Corsair 6400 MHz CL 30 2x16 GB
Soğutucu: Corsair Nautilius 360RS
Kasa ve PSU: Corsair 3500X ve RM850e
SSD: WD SN850X

İnno3d nin soğutması falan başarılı mıdır peki sorun yaratacağı biryeri varmıdır?
X3 OC ve iCHILL X3 Modelleri (Başarılı): Bu modellerde buhar odası (vapor chamber) teknolojisi kullanılıyor. Kart nispeten ince olmasına rağmen bu teknoloji sayesinde soğutması gayet başarılı. Uzun oyun seanslarında bile çekirdek sıcaklığı 63°C - 67°C civarında, oldukça serin kalıyor. Eğer kasan görece küçükse veya çok yer kaplamasın istiyorsan çok iyi seçim.
-
Düz X3 Modeli (Tavsiye Edilmez): "OC" takısı olmayan düz X3 modelinde buhar odası bulunmuyor ve sadece 2 slot kalınlığında. RTX 5080 gibi yüksek güç çeken (~360W) bir kart için bu düz blok zayıf kalıyor; kart hem daha sesli çalışıyor hem de sıcaklıklar daha yukarı tırmanıyor.

Attığımız model X3 OC güzeldir kullanılır gibi görünüyor.

X3 OC ve iCHILL X3 Modelleri (Başarılı): Bu modellerde buhar odası (vapor chamber) teknolojisi kullanılıyor. Kart nispeten ince olmasına rağmen bu teknoloji sayesinde soğutması gayet başarılı. Uzun oyun seanslarında bile çekirdek sıcaklığı 63°C - 67°C civarında, oldukça serin kalıyor. Eğer kasan görece küçükse veya çok yer kaplamasın istiyorsan çok iyi seçim.
-
Düz X3 Modeli (Tavsiye Edilmez): "OC" takısı olmayan düz X3 modelinde buhar odası bulunmuyor ve sadece 2 slot kalınlığında. RTX 5080 gibi yüksek güç çeken (~360W) bir kart için bu düz blok zayıf kalıyor; kart hem daha sesli çalışıyor hem de sıcaklıklar daha yukarı tırmanıyor.

Attığımız model X3 OC güzeldir kullanılır gibi görünüyor.
Hotspot sıcaklıkları hakkında ne düşünüyorsunuz hocam onların yüksek olduğunu bende duymustum araştırırken
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yok yav ne sorun yaratacak zaten yanıyor 5000 serisi kartlar

hotspot 102 o.O2
Hocam siz rx9070xt in hangi modelini kullanıyorsunuz hangisini önerirsiniz?

Rami şunla değiş
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html x 2 23K

Soğutucu kalabilir ama kule tipiyle bile soğutursun o işlemciyi fiyat düşürmek için de iyi olur

Daha iyi psu + kasa kombosu yapılabilir. RS120 fanlar bence kötü fanlar kullanıyorum 800 rpmde bile uğultu yapıyor.

dediğim gibi kule tipi alırsan daha da düşer 2tb ssd yaparsın 150k sistem alıp 1tb alınmamalı bana kalırsa. 2tb dramli şu bakabilirsin:

dramsiz okayse şuna bakabilirsin:

Hedefk 2K ise gözünüz kapalı 9070XT alın geçin 5080 almaya değecek bir kart değil.
Hocam amd radeona karşı çok çok büyük ön yargım var içimde nedense

Hotspot sıcaklıkları hakkında ne düşünüyorsunuz hocam onların yüksek olduğunu bende duymustum araştırırken

Hocam siz rx9070xt in hangi modelini kullanıyorsunuz hangisini önerirsiniz?
Evet hocam doğrudur. Normalde Nvidia üçüncü parti yazılımların hotspot sıcaklık değerini okumasına izin vermiyordu. HWmonitorün son güncellemesiyle sensör kilidini açmışlar ve hotspot değerini de görünce baya olay olmuştu bazı Gigabyte modellerinde 100-112 arası değerler okunduğu söyleniyor ama tabii ne kadar doğru tartışılır. Ama bu Inno X3 OC için bu böyle değil . Bu modelde buhar odası olduğu için ısının daha kolay atıldığını söylemişler. Hotspot sıcaklığı konusunda üzeceğini sanmıyorum.

Hocam amd radeona karşı çok çok büyük ön yargım var içimde nedense
Nvidia ekran kartlarına gelecek olan zam hanerlerini duydukça AMD ye kayıyorum bende 😁. Adamlar Apple ın piyasada kurduğu dominasyonu GPU larda da kurmuş durumda. AMD nin kat etmesi gereken çok yol var grafik birimlerinde ama aradaki fiyat aralığı ciddileşmeye başladı/başlıyor. Millet Rx9070Xt ile 5070ti kıyası yapıyor. Fiyat farkı 20 binleri buluyor. Az görmeyin bir 5060 farkı var. Kaldı ki bide zam konuşuluyor ekran kartlarına. Süreç nasıl ilerleyecek merak ediyorum.

Son düzenleme:
@ahmttunc @frostybite hocam sizin önerilerinize göre iki sistem ayarladım nasıllar sizce değiştirmem gereken bir şey varmı ve hangisini seçmeliyim?

Ekler

• IMG_2044.webp
    IMG_2044.webp
    86.2 KB · Hit: 7
  • IMG_2043.webp
    IMG_2043.webp
    92.8 KB · Hit: 7
sorun yok benim max 95 civarı gördü

Son düzenleme:
@ahmttunc @frostybite hocam sizin önerilerinize göre iki sistem ayarladım nasıllar sizce değiştirmem gereken bir şey varmı ve hangisini seçmeliyim?
nitro bence kazık. 15 daha ver 5080 al daha iyi

35 altına falan düşer bence 9070xtler biraz beklemekte fayda var daha yeni zam yediler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,100
Üyeler
200,038
Son üye
Floaxxz124

Geri