RTX 5070 Ryzen 5 7600 16g Ram FPS Sorunu (Forza Horizon 6 Belki Başka Oyunlarda)

Emrezf

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar yeni bir sistem aldım özellikleri rtx 5070 ryzen 5 7600 16gb 5600 ram Fivem de en ultra ayarlarda 1080pde 70-180 fps aralarında bir fps alıyorum fivem için bence yeterli cs de 250-300 arası valoda da aynı şekilde ama Forza horizon 6 da ekstrem ayarlarda 1080p de gpu kullanımı %70-80lerde kalıyor işlemci kullanımı ise %90-%99 lara dayanıyor işlemci sıcaklığı 70-75 derece arası değişiyor we 70-75 watta güççkiyor ve Forzada Dlss açsam açmasam da 40-60 fps alıyorum 2k ayarı yaptım denedim yine aynı sorun ne için böyle oluyor bilen varmı bilgisayardan anlamam sırf forza oynayabilmek için daha yeni aldım pcyi unlost hazır sistem olarak gerekiyorsa marka ve modelleriylede tek tek her parçayı söyleyebilirim bu sorun neden yaşanıyor hangi ayarı yapmam gerek bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim çok hüzünlü ve zor durumdayım cidden 2 gündür sadece bunu çözmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Selamlar yeni bir sistem aldım özellikleri rtx 5070 ryzen 5 7600 16gb 5600 ram Fivem de en ultra ayarlarda 1080pde 70-180 fps aralarında bir fps alıyorum fivem için bence yeterli cs de 250-300 arası valoda da aynı şekilde ama Forza horizon 6 da ekstrem ayarlarda 1080p de gpu kullanımı %70-80lerde kalıyor işlemci kullanımı ise %90-%99 lara dayanıyor işlemci sıcaklığı 70-75 derece arası değişiyor we 70-75 watta güççkiyor ve Forzada Dlss açsam açmasam da 40-60 fps alıyorum 2k ayarı yaptım denedim yine aynı sorun ne için böyle oluyor bilen varmı bilgisayardan anlamam sırf forza oynayabilmek için daha yeni aldım pcyi unlost hazır sistem olarak gerekiyorsa marka ve modelleriylede tek tek her parçayı söyleyebilirim bu sorun neden yaşanıyor hangi ayarı yapmam gerek bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim çok hüzünlü ve zor durumdayım cidden 2 gündür sadece bunu çözmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Gecmis olsun can sıkıcı bir durum
Ray tracing kapat veya kıs
Biostan XMP ayari yapmadiysan arastir yap
Frame gen açmayi dene forzada .
Ram kullanimini kontrol et ne kadar kullaniyor 16gb sorun cikariyor olabilir
Ray tracing kapatman bile bi etki etmiyorsa ozaman daha detayli bakariz

Youtube da aynı sistemin performansını aratıp izledin mi? Çok fark var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oyunun optimizasyonu sorunluymuş bak burada ayrıntılı bilgi verilmiş: https://steamcommunity.com/id/DeRadar/recommended/2483190
evet izledim 250-300 fps alınıyor dlss açıldığında ben dlss açsam bile en ddüşük ayara alsamda 100-150 fpslerde ve vram değil normal ram tüketimi 16-17 gblarda gözüküyor işlemci kullanımıda %90-99larda ekran kartı ağırlıklı bi oyun niye böyle çalışıyor anlamıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gecmis olsun can sıkıcı bir durum
Ray tracing kapat veya kıs
Biostan XMP ayari yapmadiysan arastir yap
Frame gen açmayi dene forzada .
Ram kullanimini kontrol et ne kadar kullaniyor 16gb sorun cikariyor olabilir
Ray tracing kapatman bile bi etki etmiyorsa ozaman daha detayli bakariz
17gb ram tüketimi gösteriyor XMP ayarları yapılı ama aynı özellikli sistemler youtubede çok fazla fps veriyor RTX kapatsamda farketmiyor en düşük ayarlarda 100-150fps ve ekran kartı kullanımı50-60lara düşüyor işlemci kullanımı yine 90larda oluyor ben 1650 super ve ryzen 5 2600 ile aynı oyun forza horizon 6 da orta düşük ayarlarda 50-60 fps dropsuz oynuyabiliyordum

Son düzenleme:
evet izledim 250-300 fps alınıyor dlss açıldığında ben dlss açsam bile en ddüşük ayara alsamda 100-150 fpslerde ve vram değil normal ram tüketimi 16-17 gblarda gözüküyor işlemci kullanımıda %90-99larda ekran kartı ağırlıklı bi oyun niye böyle çalışıyor anlamıyorum.
Arka planda acik uygulamalari kapa
Gorev yoneticisinden kontrol et ram kullanan ne var
Mantik şu 16-17 ram kullaniyor diyorsun bu arada cözümün ek ram almak.
Ram 17 gozukuyor dedigine gore ssd üzerinden sanal bellek kullaniyor sistem islemci neden 99. Surekli ram ve ssd arasinda kosturup bilgi yetistirmeye calisiyor, ekran kartinda bir problem yok 80 goruyor cunku tum gucunu aktive edemiyor sirada bekletiliyor ram ve ssd den bana sira ne zaman gelecek abi diye

amd kartlarla daha iyi çalışıyor forzalar genelde, ama kullanımlar anormal

Arka planda acik uygulamalari kapa
Gorev yoneticisinden kontrol et ram kullanan ne var
Mantik şu 16-17 ram kullaniyor diyorsun bu arada cözümün ek ram almak.
Ram 17 gozukuyor dedigine gore ssd üzerinden sanal bellek kullaniyor sistem islemci neden 99. Surekli ram ve ssd arasinda kosturup bilgi yetistirmeye calisiyor, ekran kartinda bir problem yok 80 goruyor cunku tum gucunu aktive edemiyor sirada bekletiliyor ram ve ssd den bana sira ne zaman gelecek abi diye
sistemde mi sorun var diye hogwarts da denedşm tek diğer sahip olduğum 3A oyun o her şey ulrada rtx full dlss açık frame genaration açık 250fps civarlarında aldım işlemcide max anlık %80 tüketim gördü genelde 60-70 arasıydı ramde 12-13 gb ben oyundan kaynaklandığını düşünüyorum çok fazla forumada baktım sistemde bir sorun yok gibi geliyor cs de de benchmark testinde 600-650 fps ortalama aldım max da 1000 filan gördü benchmark sırasında oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum sizcede öyle olabilirmi yardımınız için çok teşekkürler ilk defa forum kullanıyorum ve hiç tanımadığınız birinin sorununu çözmek için bu kadar uğraşmanız beni çok mutlu etti iyi insanlar iyi ki hala varlar.

sistemde mi sorun var diye hogwarts da denedşm tek diğer sahip olduğum 3A oyun o her şey ulrada rtx full dlss açık frame genaration açık 250fps civarlarında aldım işlemcide max anlık %80 tüketim gördü genelde 60-70 arasıydı ramde 12-13 gb ben oyundan kaynaklandığını düşünüyorum çok fazla forumada baktım sistemde bir sorun yok gibi geliyor cs de de benchmark testinde 600-650 fps ortalama aldım max da 1000 filan gördü benchmark sırasında oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum sizcede öyle olabilirmi yardımınız için çok teşekkürler ilk defa forum kullanıyorum ve hiç tanımadığınız birinin sorununu çözmek için bu kadar uğraşmanız beni çok mutlu etti iyi insanlar iyi ki hala varlar.
Dedigim gibi yine ram sıkıntısına çıkıyor aslinda doğru diyorsun ama 17gb gözükmesi sorunun kaynağı iste
Benim sistemde 32 var oyun farketmeksizin bazen 24gb ram cekebiliyor oyunlar
Rust oynarken 27-30 arasi kullandığı olmuştu
Şimdilik tavsiyem Rtx kısın oyundayken mumkunse, discord telegram, chrome tarzi seyler kullanmayin forza oynarken
Videolarda benchmarklarda 14-15 arasi geziyor ram kullanimlari
Ram kullanimi nasil azaltabilirim diye arastirin yapay zekaya felan sorun belki yardimci olucak bisey soyler
Yardim etmek icin tanismamiza gerek yok sizde başka birine bildiginiz konuda yardimci olursaniz ödeşiriz
Ek olarak Ram Tek kanal olmasi Amd islemcilerde sorun yaratabilir tavsiyesi var yani sonuc olarak yine Ram baba bizi hem cebimizden hemde kalbimizden vuruyor

Geri