Yeni Sandero Sizce Nasıl?

Arkadaşlar 2026 yılından Fiat'ın Egea modelini üretmesini durdurmasıyla birlikte ülkemizde en ucuz alacağımız sıfır araç şimdilik yenilenmiş logo ve şık tasarımı ile dikkatimi çeken Dacia Sandero oldu. Boş modeli 1.280.000TL civarlarındayken dolu paketide 1.400.000TL civarında. 3 silindirli 1.0 turbo motoru ile yakıt açısından gerçekten mükemmel değerler veriyor. Ülkemizde ki benzin fiyatlarınıda ele alırsak bir aracın az yakması gerçekten çok önemli. Sizce bu fiyata bu araba alınır mı? Yoksa üstüne biraz daha koyulup başka model bir araba mı alınır? Fakat lütfen F/P bir araç olduğunu unutmayın. Yani bunun yerine önereceğiniz araba eğer Clio ise lütfen boş yere chat kirliliği yapmayın çünkü zaten bu araç Renault grup'a ait bir araba. Arasında da 600.000 ile 800.000 gibi rakam farkı var.

Alıntıyı görüntüle
Hocam garip bir öneriyle geleceğim.
Dacia euro ncap performansı çok kötü.
Çoğu iç ve dış akşamı plastik.
Bu sebeple ben kısa menzil togg öneririm.
1.5 milyona çok rahat bulunuyor.
Malzeme kalitesi olarak zaten kiyaslanmaz.
Ek olarak bunun yanında tank gibi.
Tabi bunlar sizin bileceğiniz şeyler.
Ama hiç olmazsa egea cross veya yeni kasa clioyu ikinci elden alırdım.
Bunu yine almazdım.

Hocam garip bir öneriyle geleceğim.
Dacia euro ncap performansı çok kötü.
Çoğu iç ve dış akşamı plastik.
Bu sebeple ben kısa menzil togg öneririm.
1.5 milyona çok rahat bulunuyor.
Malzeme kalitesi olarak zaten kiyaslanmaz.
Ek olarak bunun yanında tank gibi.
Tabi bunlar sizin bileceğiniz şeyler.
Ama hiç olmazsa egea cross veya yeni kasayı ikinci elden alırdım.
Bunu yine almazdım.

Dostum maalesef full elektirikli araç düşünmüyorum. Sebebine gelirsek ben planlı araç kullanan birisi değilim. Mesela eşimle beraber tamamen rastgele gezilere çıkıyoruz. Uzun kilometreler yaptıktan sonra hiç bilmediğimiz bir tabele görüp "aaa burası nasıl bir yer acaba" diyerek dalıveririz. Elektrikli araçlarda maalesef böyle bir şey yapmak çok zor olur. Hatta belli başlı durumlarda imkansız olur. Şehir içinde evden işe işten eve gitmek belki mantıklı olabilir ama uzun vadede elektirikleri araçların değer kaybedeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak bunlar pilli araçlar ve her kullanımda aslında performansından gidiyor. Belli süreler sonra çöp olacak akülerin değişimleri ise araç ile hemen hemen aynı maliyetlere denk geliyor. Hybrid arabalar konusunda okeyim ama tamamen elektrikli araçlar beni hem menzil hemde teknolojik olarak tatmin etmiyor.

Çöp gibi tabirler uyarı sebebi ama tam olarak çöp. Uyarı için değer bir konu bence

Dostum maalesef full elektirikli araç düşünmüyorum. Sebebine gelirsek ben planlı araç kullanan birisi değilim. Mesela eşimle beraber tamamen rastgele gezilere çıkıyoruz. Uzun kilometreler yaptıktan sonra hiç bilmediğimiz bir tabele görüp "aaa burası nasıl bir yer acaba" diyerek dalıveririz. Elektrikli araçlarda maalesef böyle bir şey yapmak çok zor olur. Hatta belli başlı durumlarda imkansız olur. Şehir içinde evden işe işten eve gitmek belki mantıklı olabilir ama uzun vadede elektirikleri araçların değer kaybedeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak bunlar pilli araçlar ve her kullanımda aslında performansından gidiyor. Belli süreler sonra çöp olacak akülerin değişimleri ise araç ile hemen hemen aynı maliyetlere denk geliyor. Hybrid arabalar konusunda okeyim ama tamamen elektrikli araçlar beni hem menzil hemde teknolojik olarak tatmin etmiyor.
Çok gezen veya plansız gezen için önermem evet.
Ya da 900km menzilli BMW falan alacaksınız ki menzil nedir bakmayacaksınız.
Ama tekrar diyorum çok şehir dışı yapan biri için Dacia önermem.
Güvenlik performansı çok sıkıntı.
Şehir içinde bir nebze okey ama. Şehir dışında dacia kazalarını biliyoruz.
Ama illa sıfır alacaksanız zaten başka seçenek yok.
Ben yine de Clio 2026 alırdım;

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.
Maliyet için kalite düşürülmüş evet ama çöp biraz ağır oldu gibi.

Neden hocam beğenenler çok fazla.

1. Titreşim ve Dengesizlik (Piston Vuruşu)

• Neden olur? 4 silindirli bir motorda pistonlar birbirinin hareketini doğal olarak dengelerken, 3 silindirli motorlarda bu simetri yoktur. Tek sayıdaki silindir dizilimi, motorda doğası gereği bir dengesizlik ve salınım yaratır.
  • Sonuç: Rölantide çalışırken veya düşük devirlerde motorda ve kabin içinde hissedilir bir titreşim (sarsıntı) oluşur. Üreticiler bu sorunu çözmek için genellikle "denge mili" (balancer shaft) veya özel motor kulakları kullanırlar ancak zamanla bu parçalar aşındıkça titreşim artabilir.

2. Düşük Devirlerde Tork Eksikliği (Turbo Gecikmesi)

• Neden olur: Hacimleri genellikle küçük (örneğin 1.0 litre) olan bu motorlar, güç üretebilmek için büyük oranda turboşarjlara bağımlıdırlar.
  • Sonuç: Turbo devreye girene kadar (alt devirlerde) motor oldukça sağır kalabilir ve araç "kanguru" tabir edilen silkeleme yapabilir. Kalkışlarda veya ani hızlanma isteğinde sürücüye hantal gelebilir.

3. Yüksek Isı ve Aşırı Yüklenme

• Neden olur: Küçük bir hacimden yüksek güç (örneğin 1.0 litreden 100-150 beygir) elde edildiği için motorin ve hava karşımı çok yüksek basınç altında sıkıştırılır.
  • Sonuç: Bu durum motorda ve turboda aşırı ısı birikmesine neden olur. Soğutma sisteminin kusursuz çalışması gerekir; aksi takdirde motor içi bileşenler (silindir kapağı, contalar vb.) 4 silindirlilere göre daha erken ısıl yorgunluğa uğrayabilir.

4. Yağ Pompası Kayışı Sorunları (Islak Kayış Teknolojisi)

• Neden olur: Birçok modern 3 silindirli motorda (örneğin Ford'un EcoBoost veya bazı PSA/PureTech motorlarında) maliyeti, sürtünmeyi ve ağırlığı azaltmak için yağ pompası kayışı motor yağının içinde (ıslak tip) çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Sonuç: Kalitesiz veya zamanında değiştirilmeyen motor yağları, bu kauçuk kayışın zamanla erimesine, parçalanmasına ve yağa karışmasına yol açar. Parçalanan kayış parçaları yağ pompasının süzgecini tıkatarak motora yağ gitmemesine ve nihayetinde motorun tamamen kilitlenmesine (yatak sarmasına) neden olabilir.

5. Uzun Vadeli Dayanıklılık ve Aşınma

• Neden olur: Daha az silindirle aynı iş (güç üretimi) yapılmaya çalışıldığı için her bir silindire ve pistona binen yük, 4 silindirli bir motora göre çok daha fazladır.
  • Sonuç: Sürekli yüksek basınç altında çalışan bu motorların, ömrünün 4 silindirli geleneksel atmosferik veya hacimli motorlara göre daha kısa olabileceği düşünülmektedir. Özellikle ağır araçlarda (SUV veya büyük sedanlar) sürekli zorlanan 3 silindirli motorlar daha hızlı aşınabilir.

6. Ses Karakteristiği

• Neden olur: Silindir ateşleme sırasından ötürü çıkardıkları ses akustik olarak 4 silindirli motorlara benzemez.
  • Sonuç: Yüksek devirlere çıkıldığında bu motorlar genellikle hırıltılı, üç silindire mahsus karakteristik ve bazı sürücülere rahatsız edici gelen bir egzoz/motor sesi (çim biçme makinesine benzer bir tını) çıkarırlar.

Renault Clio Evolution Plus TCe EDC 115 hp

🏷️ ~1.830.000 TL~ 1.695.000 TL
💳 200.000 TL'ye 6 ay %0 faizli kredi
✨ 2026 Model - 0 km
🚗 Hatchback
⛽ Benzinli
⚙️ Otomatik
🎨 Yeşil
📍 Yetkili Satıcı/İzmir
📅 21 Temmuz 2026

🔗 https://araba.onual.com/detay/renault-clio-evolution-plus-tce-edc-115-hp

📝 Fiyat bilgisi bayiden alınmıştır. Araç durumu, donanım, kampanya ve stok durumuna göre değişebilir.

Bence daha da düşecek. 1.5'a yakın fiyatlara bulabilirsiniz belki bayi bayi arayıp fiyat almak lazım.

1.0tce düşündüğün kadar az yakmıyor şuan Clio 1.0tce kullanıyorum şehir içi 8/8.5 lt şehir dışı 6/6.5 lt yakıyor agresif kullanmam ani hızlanma yapmam şehir dışı Max 120km hıza çıkarım oda araç sollarken çok sakin kullanırım ama ortalama 7 altına düşmedim belki çokta değil dersin ama ilçede oturuyorum yoğun trafik yok ve yaktığının hakkını vermiyor. Yoğun trafikte ortalama 9 civarı olacağını tahmin ediyorum

Daha geçen gün bindim içi dar hissettiriyor ve hiç rahat değil. Her yer semsert plastik. Dış sesleri aşırı derecede içeriye alıyor. Bunun yerine 2.el Egea alın çok daha iyi bi konfor ve performansa sahip olursunuz.

1.0tce düşündüğün kadar az yakmıyor şuan Clio 1.0tce kullanıyorum şehir içi 8/8.5 lt şehir dışı 6/6.5 lt yakıyor agresif kullanmam ani hızlanma yapmam şehir dışı Max 120km hıza çıkarım oda araç sollarken çok sakin kullanırım ama ortalama 7 altına düşmedim belki çokta değil dersin ama ilçede oturuyorum yoğun trafik yok ve yaktığının hakkını vermiyor. Yoğun trafikte ortalama 9 civarı olacağını tahmin ediyorum

Çok ilgin 1.25 98 model fiesta ile bile daha az yakıyorum. Şu anda şaşkınım ve ilk defa bu değerleri görüyorum diyen birisi gördüm. Arkadaşım kullanıyor ama şehir dışında 5.3 falan yakıyor diyordu.

Çok ilgin 1.25 98 model fiesta ile bile daha az yakıyorum. Şu anda şaşkınım ve ilk defa bu değerleri görüyorum diyen birisi gördüm. Arkadaşım kullanıyor ama şehir dışında 5.3 falan yakıyor diyordu.
Motor küçük olduğu için gücü turbodan alıyor turbo açıncada haliyle yakıyor 1.0 turbolu motorlarda en verimsiz ve yakıtı fazla olan reno grubunda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,213
Üyeler
201,439
Son üye
Gungor00
Geri