Hocam garip bir öneriyle geleceğim.Arkadaşlar 2026 yılından Fiat'ın Egea modelini üretmesini durdurmasıyla birlikte ülkemizde en ucuz alacağımız sıfır araç şimdilik yenilenmiş logo ve şık tasarımı ile dikkatimi çeken Dacia Sandero oldu. Boş modeli 1.280.000TL civarlarındayken dolu paketide 1.400.000TL civarında. 3 silindirli 1.0 turbo motoru ile yakıt açısından gerçekten mükemmel değerler veriyor. Ülkemizde ki benzin fiyatlarınıda ele alırsak bir aracın az yakması gerçekten çok önemli. Sizce bu fiyata bu araba alınır mı? Yoksa üstüne biraz daha koyulup başka model bir araba mı alınır? Fakat lütfen F/P bir araç olduğunu unutmayın. Yani bunun yerine önereceğiniz araba eğer Clio ise lütfen boş yere chat kirliliği yapmayın çünkü zaten bu araç Renault grup'a ait bir araba. Arasında da 600.000 ile 800.000 gibi rakam farkı var.
Alıntıyı görüntüle
Hocam garip bir öneriyle geleceğim.
Dacia euro ncap performansı çok kötü.
Çoğu iç ve dış akşamı plastik.
Bu sebeple ben kısa menzil togg öneririm.
1.5 milyona çok rahat bulunuyor.
Malzeme kalitesi olarak zaten kiyaslanmaz.
Ek olarak bunun yanında tank gibi.
Tabi bunlar sizin bileceğiniz şeyler.
Ama hiç olmazsa egea cross veya yeni kasayı ikinci elden alırdım.
Bunu yine almazdım.
3 silindirli arabalardan Uzak durmak lazım.Beş para etmez derken biraz açıklar mısınız arkadaşlar? Çünkü alıp almama konusunda açık görüşlere ihtiyacım var.
Çöp gibi tabirler uyarı sebebi ama tam olarak çöp. Uyarı için değer bir konu bence
Neden hocam beğenenler çok fazla.3 silindirli arabalardan Uzak durmak lazım.
Çok gezen veya plansız gezen için önermem evet.Dostum maalesef full elektirikli araç düşünmüyorum. Sebebine gelirsek ben planlı araç kullanan birisi değilim. Mesela eşimle beraber tamamen rastgele gezilere çıkıyoruz. Uzun kilometreler yaptıktan sonra hiç bilmediğimiz bir tabele görüp "aaa burası nasıl bir yer acaba" diyerek dalıveririz. Elektrikli araçlarda maalesef böyle bir şey yapmak çok zor olur. Hatta belli başlı durumlarda imkansız olur. Şehir içinde evden işe işten eve gitmek belki mantıklı olabilir ama uzun vadede elektirikleri araçların değer kaybedeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak bunlar pilli araçlar ve her kullanımda aslında performansından gidiyor. Belli süreler sonra çöp olacak akülerin değişimleri ise araç ile hemen hemen aynı maliyetlere denk geliyor. Hybrid arabalar konusunda okeyim ama tamamen elektrikli araçlar beni hem menzil hemde teknolojik olarak tatmin etmiyor.
Maliyet için kalite düşürülmüş evet ama çöp biraz ağır oldu gibi.
Neden hocam beğenenler çok fazla.
1.0tce düşündüğün kadar az yakmıyor şuan Clio 1.0tce kullanıyorum şehir içi 8/8.5 lt şehir dışı 6/6.5 lt yakıyor agresif kullanmam ani hızlanma yapmam şehir dışı Max 120km hıza çıkarım oda araç sollarken çok sakin kullanırım ama ortalama 7 altına düşmedim belki çokta değil dersin ama ilçede oturuyorum yoğun trafik yok ve yaktığının hakkını vermiyor. Yoğun trafikte ortalama 9 civarı olacağını tahmin ediyorum
Motor küçük olduğu için gücü turbodan alıyor turbo açıncada haliyle yakıyor 1.0 turbolu motorlarda en verimsiz ve yakıtı fazla olan reno grubundaÇok ilgin 1.25 98 model fiesta ile bile daha az yakıyorum. Şu anda şaşkınım ve ilk defa bu değerleri görüyorum diyen birisi gördüm. Arkadaşım kullanıyor ama şehir dışında 5.3 falan yakıyor diyordu.