20 Bin TL Civarına En Mantıklı 2.El Direksiyon Seti

Eror404

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
151
Bütçe
21500
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 20.000 TL bütçem var. Şu an Logitech G29 kullanıyorum ve en büyük rahatsız olduğum konu dişli sistemi. Özellikle ETS2 gibi oyunlarda toprak yolda giderken dişlileri direksiyonda hissetmek artık canımı sıkıyor. Bu yüzden Direct Drive bir sete geçmek istiyorum.

Bütçem şu şekilde:

• G29'u yaklaşık 15.000 TL'ye satacağım.
  • Üzerine maksimum 5.000 TL civarı ekleyebiliyorum.
  • Toplam bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Kafam çok karıştı. Baktığım seçenekler:

• Moza R3
  • PXN VD4
  • PXN VD6
  • PXN V10 Pro
  • PXN V10 Ultra
Sorun şu ki, Moza R3 ile VD4/VD6 tarafında genelde ikinci elde debriyaj ve H vites olmuyor. Bunları sonradan almak da benim için ciddi ek masraf.

V10 Pro'da debriyaj var ama pedal ve direksiyon kalitesi beni çok tatmin etmiyor. V10 Ultra'nın pedalları daha iyi görünüyor ancak onda da debriyaj yok.

En çok oynadığım oyunlar ETS2 ve Assetto Corsa. ETS'de H vites kullanmayı seviyorum ama bir yandan da artık Direct Drive'a geçmek istiyorum. Maalesef hem kaliteli DD hem de komple H vites + debriyajlı bir sistemi bu bütçeye sığdıramıyorum. Zaten yeni alacagım seti de 2. El kfg var şekilde alacagım

Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız?

• Moza R3 alıp bir süre debriyajsız mı kullanırdınız?
  • PXN VD4/VD6 mı tercih ederdiniz?
  • Yoksa V10 Pro/Ultra mı daha mantıklı olur?
Bu bütçede gözden kaçırdığım başka marka/model varsa onları da önerebilir misiniz? Gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkür ederim.

Simracing'e de giriş yapmak isterseniz eğer VD6, diğer türlü VD4 öneririm. Moza R3'ün ısınma problemleri ve ffb kaybı sorunları var. Kronik bir model. Daha öncesinde kullanıp iade etmek zorunda kalmıştım.

Simracing'e de giriş yapmak isterseniz eğer VD6, diğer türlü VD4 öneririm. Moza R3'ün ısınma problemleri ve ffb kaybı sorunları var. Kronik bir model. Daha öncesinde kullanıp iade etmek zorunda kalmıştım.
Anladım hocam peki sizce vd4 2. El almak kfg li mantıklı mı birtık ben asetto ve ets de oynuyorum da ets de özellikle vitessiz olmuyor ondan bu kadar uzun tuttum yazıyı açıkcası ama f1 le falan işim yok asettoda genel olarak takılıyorum otoban serverinde ve en cok da ets oynadıgımdan dolayı biraz vites ve debriyaj kısmında ? Kaldı bende r3 de en cok dusundugum model idi acıkcası

Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 20.000 TL bütçem var. Şu an Logitech G29 kullanıyorum ve en büyük rahatsız olduğum konu dişli sistemi. Özellikle ETS2 gibi oyunlarda toprak yolda giderken dişlileri direksiyonda hissetmek artık canımı sıkıyor. Bu yüzden Direct Drive bir sete geçmek istiyorum.

Bütçem şu şekilde:

• G29'u yaklaşık 15.000 TL'ye satacağım.
  • Üzerine maksimum 5.000 TL civarı ekleyebiliyorum.
  • Toplam bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Kafam çok karıştı. Baktığım seçenekler:

• Moza R3
  • PXN VD4
  • PXN VD6
  • PXN V10 Pro
  • PXN V10 Ultra
Sorun şu ki, Moza R3 ile VD4/VD6 tarafında genelde ikinci elde debriyaj ve H vites olmuyor. Bunları sonradan almak da benim için ciddi ek masraf.

V10 Pro'da debriyaj var ama pedal ve direksiyon kalitesi beni çok tatmin etmiyor. V10 Ultra'nın pedalları daha iyi görünüyor ancak onda da debriyaj yok.

En çok oynadığım oyunlar ETS2 ve Assetto Corsa. ETS'de H vites kullanmayı seviyorum ama bir yandan da artık Direct Drive'a geçmek istiyorum. Maalesef hem kaliteli DD hem de komple H vites + debriyajlı bir sistemi bu bütçeye sığdıramıyorum. Zaten yeni alacagım seti de 2. El kfg var şekilde alacagım

Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız?

• Moza R3 alıp bir süre debriyajsız mı kullanırdınız?
  • PXN VD4/VD6 mı tercih ederdiniz?
  • Yoksa V10 Pro/Ultra mı daha mantıklı olur?
Bu bütçede gözden kaçırdığım başka marka/model varsa onları da önerebilir misiniz? Gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkür ederim.
VD4 veya VD6 tercih ederdim ve öyle de yaptım bende de VD4 var.

Anladım hocam peki sizce vd4 2. El almak kfg li mantıklı mı birtık ben asetto ve ets de oynuyorum da ets de özellikle vitessiz olmuyor ondan bu kadar uzun tuttum yazıyı açıkcası ama f1 le falan işim yok asettoda genel olarak takılıyorum otoban serverinde ve en cok da ets oynadıgımdan dolayı biraz vites ve debriyaj kısmında ? Kaldı bende r3 de en cok dusundugum model idi acıkcası
Aynı oyunları oynuyorum Aynı soruları soruyorum :D . Hocam etsde 6 vites H kolda nasil 16 vites atıyoruz

Bence alınır. F/P olarak en iyi direksiyon setlerinden bir tanesi. Güç olarak sizi tatmin edecek seviyede oynatır. FFB kısmanıza da gerek kalmaz. VD4 ile daha kolay drift atılıyor deniyordu VD6'ya nazaran. VD6 direkt olarak yarış odaklı yapılmış.

Aynı oyunları oynuyorum Aynı soruları soruyorum :D . Hocam etsde 6 vites H kolda nasil 16 vites atıyoruz
Hocam ben g29 da 1. Viteste 1 2. Viteste 3
3. Viteste 5 şeklinde kullanıyorum birkaç vites atlıyor veya sanzımanı 6 vites yapıyorum genellikle ama benim olayım h vites ve ffb konusunda iyi bir deneyim bekliyorum acıkcası ne alsam bende şaşırdım açıkcası
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

logitech g923 alabilirsiniz fakat logitech g29 15000tl etmez haberiniz olsun
Hocam aynı direksiyon setleri neredeyse hiçbir değişiklik yok

Bence alınır. F/P olarak en iyi direksiyon setlerinden bir tanesi. Güç olarak sizi tatmin edecek seviyede oynatır. FFB kısmanıza da gerek kalmaz. VD4 ile daha kolay drift atılıyor deniyordu VD6'ya nazaran. VD6 direkt olarak yarış odaklı yapılmış.
Hocam cok profosonel birsey de valla düşünmüyorum vd4 işimi görecektir ama vites ve debriaj biraz ? Valla aslında pxn v10 pro nasıl sizce hem dd hem de neredeyse aynı fiyatlara g29 ile ondada pedallar birazcık kötü duruyor ve a7 shifter gerçekten çok kötü duruyor ikinci el de sim truck özel yapım falan shifter lı bulup almak daha cazip

Hocam bütçeniz zaten 20k değil mi biraz daha fazla verin sıfır alın.
Hocam zaten sıfırına çok takılmıyorum da sıkıntı vites ve debriaj 🙃

Hocam bütçeniz zaten 20k değil mi biraz daha fazla verin sıfır alın.
Hocam sizce nasıl örnek ? Pg yaparsa alınabilir

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,034
Üyeler
200,279
Son üye
oktay556

Geri