Yeni Bir Sistem Toplamak İçin Engin Bilgilerinize İhtiyaç Duyuyorum.

bodk

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
75000
Selamlar, forumda yeniyim. Başlıkta yazdığım gibi bir pc toplamak istiyorum. Az önce yine forumdan görmüş olduğum bir arkadaşın fırsat olarak paylaşmış olduğu 'MONTECH HyperFlow ARGB 360 - AIO CPU Sıvı Soğutucu, Intel&AMD Uyumlu, Grafik Üstü Performans, Gelişmiş 3100RPM Su Pompası Tasarımı, 3X Metal Pro 12 ARGB Ultimate Soğutma Fanları -Beyaz' sıvı soğutucusunu satın aldım ve GPU olarak da RTX 5070 ya da onun muadili bir ekran kartı istiyorum. Fiyat range im 75k ₺ olarak düşünüyorum, monitörüm vs. dış ekipmanlarım var, sadece kasa olarak yardımcı olmanızı istiyorum. SSD olmasa da olur, sanırım ortalama iyi bi SSD'm de var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekler

• görsel_2026-07-27_213725346.webp
    görsel_2026-07-27_213725346.webp
    63 KB · Hit: 45
Yanıt verirken, parçaların neden iyi olacağını vs. de güzel bir şekilde açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Selamlar, forumda yeniyim. Başlıkta yazdığım gibi bir pc toplamak istiyorum. Az önce yine forumdan görmüş olduğum bir arkadaşın fırsat olarak paylaşmış olduğu 'MONTECH HyperFlow ARGB 360 - AIO CPU Sıvı Soğutucu, Intel&AMD Uyumlu, Grafik Üstü Performans, Gelişmiş 3100RPM Su Pompası Tasarımı, 3X Metal Pro 12 ARGB Ultimate Soğutma Fanları -Beyaz' sıvı soğutucusunu satın aldım ve GPU olarak da RTX 5070 ya da onun muadili bir ekran kartı istiyorum. Fiyat range im 75k ₺ olarak düşünüyorum, monitörüm vs. dış ekipmanlarım var, sadece kasa olarak yardımcı olmanızı istiyorum. SSD olmasa da olur, sanırım ortalama iyi bi SSD'm de var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Soğutuc gerwksiz pahalı şunu alısoun gözünmkapalı https://www.sinerji.gen.tr/ocypus-d...hC_d2n9wifgJgShnQuYb5DpilrWJ2npwaAiBhEALw_wcB
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

SADECE OYUN oynıcalsan tx 9070 xt 5070 ti muadili bir ksrtır

Anakart olsrak gigabyte B850m force fp dir eğer gigabyte ın bana göre saçma biosunu sevmiosan asus b850mk alabilirsin

cs fln oynamıyorsan r7 9700x cs fln da oynuyosan r7 7800x3d alabilirsin

Ram olsrak patriot viper ram tabikide fp olduğu için

Psu da 750w yadan 850w gold psu slıtsın 5 k max şekilde iyi plur kasayıfa sen seç

Yanıt verirken, parçaların neden iyi olacağını vs. de güzel bir şekilde açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.
9070xt çok güzel olur 5070den daha iyi 5070ti dan yüzde 10 daha kötü. forumda takılırsan indirimlerle 30a 33e alirsin. amacın sadece oyun oynamak miydi.

9700x 11k ya sık sık düşüyor
7800x3d de 13 14 e
x3d kullanmak fps oyunlarinda yüksek fps ve yüzde 1 binde 1 fpste stabilite sağlar üstüne x3d işlemciler ddr5 ramlerle daha optimal çalışıyor

Son düzenleme:
9070xt çok güzel olur 5070den daha iyi 5070ti dan yüzde 10 daha kötü. forumda takılırsan indirimlerle 30a 33e alirsin. amacın sadece oyun oynamak miydi.

7800x3d de 13 14 e
x3d kullanmak fps oyunlarinda yüksek fps ve stabilite sağlar üstüne x3d işlemciler ddr5 ramlerle daha optimal çalışıyor
X3D daha optimal çalışıyor demektense ram performansına çok bağlı değil demen lazım bilmeyen birisi ters anlar. Ayrıca daha stabil diye bir şey yok bi şey stabilse stabildir zaten.

7800x3d de 13 14 e
x3d kullanmak fps oyunlarinda yüksek fps ve yüzde 1 binde 1 fpste stabilite sağlar üstüne x3d işlemciler ddr5 ramlerle daha optimal çalışıyor
Bahsettiğin işlemcilerin , düşüyor dediğin fiyatları kutulu hallerindeki fiyatları mı ?
çünkü 7800x3d şuan 44k falanmış
9700x kutusuz hali zaten 11 k bide
eğer ki kutulu halleriyle o dediğin düşmeleri yakalıyorlarsa 7800x3d daha mantıklı olur tabii
Sağolun yardımlar için, devamını da bekliyorum

Bahsettiğin işlemcilerin , düşüyor dediğin fiyatları kutulu hallerindeki fiyatları mı ?
çünkü 7800x3d şuan 44k falanmış
9700x kutusuz hali zaten 11 k bide
eğer ki kutulu halleriyle o dediğin düşmeleri yakalıyorlarsa 7800x3d daha mantıklı olur tabii
Sağolun yardımlar için, devamını da bekliyorum
7800x3d şuan 15k la nereden baktın akakçe kullan fiyat bakarken. kutulu değil mpk
mpklar da sadece işlemci gelir stok fan olmaz
sıvı soğutucu alırsın o sisteme zaten stok fana gerek yok boşa para verirsin

7800x3d şuan 15k la nereden baktın akakçe kullan fiyat bakarken. kutulu değil mpk
mpklar da sadece işlemci gelir stok fan olmaz
sıvı soğutucu alırsın o sisteme zaten stok fana gerek yok boşa para verirsin
Ben de Akakçe den baktım zaten, o yüzden sordum kutulu mu yoksa kutusuz mu diye, mpk dan kastın Kutusuz Fansiz demek sanırım. Tekrardan bakıcam.

işlemci olarak AMD Ryzen 7 7800x3d
GPU olarak RX 9070 XT almaya karar verdim, BÖCEK adlı arkadaşın yazdığı anakartlar uygun olur mu? Daha farklı önerileriniz varsa açığım.
Karar verdiğim parçalar için güzel indirimler / fırsatlar bekleyip almayı düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,330
Üyeler
200,345
Son üye
guney0101

Geri