Öneri Ekran Kartı Seçiminde Kararsız Kaldım

çağan_

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
65000
Arkadaşlar herkese selamlar yeni bir setup topluyorum sıfırdan çoğu şeyi kardeşimle beraber seçtik forumlardan yardım alarak sadece ekran kartı konusunda kafam aşırı derecede karman çorman oldu diyebilirim ekran kartı seçeneklerim şunlar:

Sapphire AMD RX9070XT Nitro+
Gigabyte NVIDIA RTX 5070ti

(eğer indirime girerse 5080de değerlendirebilirim ama önceliğim değil)

Markalar değişebilir ancak kafam çok karışık lütfen yardımcı olun amacım geleceğe yönelik her türlü oyunu açabilecek ve oynatabilecek bir sistem toplamak önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Toplayacağım sistemin özellikleri;
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D
Anakart: Gigabyte X870-E Auros Elite
RAM: Corsair 6400 MHz CL 30 2x16 GB
Soğutucu: Corsair Nautilius 360RS
Kasa ve PSU: Corsair 3500X ve RM850e
SSD: WD SN850X

amazon prime indirimleri dönemi gigabyte 5070ti gaming oc'yi 58kya aldım. soğutmasından ve performansından ziyadesiyle memnunum. soğutma olarak iyi ve sessiz bir kart almak konfor sunacaktır ve bence bütçe iyiyken üst seviye bir seri almak daha mantıklı. tabi 65k bütçeye 5080 de bulunabiliyor.

evet amd ile sorun yaşadım forumda da 9000 serisi ve öncesinde sürekli sorun yaşayan özellikle driver ve yazılım sorunları yaşayanlar var. sorunları geçtim nvidia bariz şekilde yazılım ve teknoloji olarak daha önde. ve ben fanboy değilim asla. 9070xt çıktığında 7700xt kullanıyordum amd yi de çok severim aslında. 9070xt ye geçmeyi çok istiyodum ancak yaşadığım sorunlar bitmek bilmeyince üstüne bide 9070xt sahiplerinin de yaşamaya devam ettiğini görünce 5070ti aldım. işlemcide amd ekran kartında nvidia dan şaşmayacaksın maalesef gerçekler bunlar bu fanboyluk değil
Teşekkürler

amazon prime indirimleri dönemi gigabyte 5070ti gaming oc'yi 58kya aldım. soğutmasından ve performansından ziyadesiyle memnunum. soğutma olarak iyi ve sessiz bir kart almak konfor sunacaktır ve bence bütçe iyiyken üst seviye bir seri almak daha mantıklı. tabi 65k bütçeye 5080 de bulunabiliyor.
hocam 5080 modellerinden gene 65-70kya düşen olur mu sizce bu zam haberlerinden sonra hala çok kararsızım bir yanım al xt geç diyor bir yanım ti yada 80 al diyor 2k monitör kullanıcam bu arada

hocam 5080 modellerinden gene 65-70kya düşen olur mu sizce bu zam haberlerinden sonra hala çok kararsızım bir yanım al xt geç diyor bir yanım ti yada 80 al diyor 2k monitör kullanıcam bu arada
Paraf ile zotac oc 63 bine geliyor 6 taksit. 2 gündür alıp almama konusunda kararsızdım bugün kampanyanın son günü.

Muhtemelen 9070xt alıp gececegim 33 bine geliyor oda.

5080 cok ortada bir kart bence. ben 34 ultrawide için almayı düşünüyordum ama monitörden de vazgeçince düz 2k ya bence 9070xt alıp geçmek lazım gibi hissettim

2k monitör kullanacaksanız ben 5070ti alırdım. ben de 2k kullanacağım için 5070ti aldım zaten.

Zotac Solid Core OC 5080 paraf kartla 65klı bir fiyata denk geliyor 6 taksitli sizce alınır mı memnun kalır mıyım sizce?

Geri