Corsair' ın ürün gamına çok hakim değilseniz tercih etmemeniz gereken bir ürün modeli "Frame" serisi. 10 Sene boyunca Corsair 570x kullandım ekran kartı artık sığmadığı için üzülerek ve hiç istemeyerek değiştirmek zorunda kaldım. Frame 5000D kullanıyorum ayrıca 2 adet 4000D kurulumu yaptım.
1-Kasanın metal kısımlarının et kalınlığı çok ince. Değil orta seviye bir darbe, ilk montaj aşamasında sökmediğiniz bir dış panel hafif kaldır koy ters çevir düz çevir esnasında yamulabilir.
2-İlk seri ürünlerde Corsair' ın kendisinin de kabul ettiği üzere cam panelin braketi çift taraflı bir bant ile yapıştırılmış ama basit bir bant olduğundan camı sök tak yaparken bantından ayrılıyor. Zaten Frame 5000D de çok yaşandığından ve yedek parça problemi olduğundan Frame 5000D artık Türkiye' de satılmıyor. 1. Ayında bu problem başıma geldi yedek parça alana kadar canım çıktı 50 defa mailleştim Corsair Support ve Boğaziçi Bilgisayar ile. 4000D' nin de braketi aynı sadece camın boyutu küçük.
3- Ekran kartı yuvalarını çift yönlü kullanabilmek braketsiz dikey ekran kartı için büyük avantaj. Ama riser kablonun vida deliklerini belirli bir piyasa standart ölçülerine göre açmadıkları için vidalayamıyorsunuz riser havada geziyor. Ancak ve ancak 3D yazıcı ile parça tasarlamanız lazım.
4- Kasanın kablo gizlemek için ön tarafta sök tak yapılabilen kablo gizleme kapakları var yalnız eğer güç kaynağınızın kabloları sleeved kablo değilse bunları kullanamıyorsunuz çünkü toplu kablo demetlerini sıkı bir açı ile bükemediğinizden paneller oturmuyor
Kasa braketsiz dikey ekran kartı imkanından, radyatörü ve fanları takıldığı pozisyonda sağ sol dışında ön arkaya kaydırma seçeneği ile zayıf noktaları bilindiği taktirde güzel kasa. Aksi taktirde almayın eski Corsair kalitesinden eser yok.