Sistemin Son Hali İçin Tavsiye

Çok uzun süre güncellememe gerek yok o yüzden boş B850 yerine bu daha mantıklı geldi. Bütçeyi daha arttırmak istemiyorum.
Ayrıca B650ye 12+2+1ken B850M 8+2+2 diyor. B850 nasıl iyi oluyor pek anlamadığımdan soruyorum.
Faz sayısının fazla olması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Tabi bunu iki modelde de araştırmak lazım. Ama chipset yükseldikçe kullanılan faz modülleri daha kaliteli oluyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Attığım b850m force daha iyi değildir bu arada güç beslemesi olarak ama denktir. Aynı fiyat bandında atx düzgün bi b850 daha iyi olur yüksek ihtimalle modelden modele göre değişiklik gösterir tabi

Faz sayısının fazla olması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Tabi bunu iki modelde de araştırmak lazım. Ama chipset yükseldikçe kullanılan faz modülleri daha kaliteli oluyo

Attığım b850m force daha iyi değildir bu arada güç beslemesi olarak ama denktir. Aynı fiyat bandında atx düzgün bi b850 daha iyi olur yüksek ihtimalle modelden modele göre değişiklik gösterir tabi
B850 Eagle var o fiyatlara ama incecik pcbler falan çok hoşuma gitmiyor. B650de faz başına 55-60 Amper civarı güç gösteriyor. Hepsi elbet yeterli olur sistem için ama bu biraz daha kaliteli geliyor PCie 5 slotum olmayacakj sadece ama onu da zaten kullanamayacağım o yüzden hala B850 mantıklı gelmedi bana

B850 Eagle var o fiyatlara ama incecik pcbler falan çok hoşuma gitmiyor. B650de faz başına 55-60 Amper civarı güç gösteriyor. Hepsi elbet yeterli olur sistem için ama bu biraz daha kaliteli geliyor PCie 5 slotum olmayacakj sadece ama onu da zaten kullanamayacağım o yüzden hala B850 mantıklı gelmedi bana
Valla bilinçli alıyosun o zaman hiç değişmene gerek yok. Ki zaten eagle model anakartlar pek alınası olan kartlar değil yalan olmasın

1 haftadır sistem kovalıyorum başta 5070 ve 7500F olarak başladığım serüven şu anda 9070XT ve 7800x3D olarak şekil aldı. Sadece indirim kovalayarak almaya çalışıyorum. Aldığım parçalar şu şekilde yardımcı olursanız sevinirim.
MSI B650-A PRO 8.009TL
Sapphire Pulse 9070XT 31.872TL
Enermax Liqmaxflo 360 2.986TL
WD Blue SN5100 1TB 6.200TL
Aldığım ürünler bunlar şu an.
İşlemci olarak 7800x3D
PSU olarak Rajintek Cratos 850W
Kasa Lian Li V100R düşünüyorum şu an indirimle 4200Tlye geliyor.
Ram için karar veremedim acelem yok indirimde olduğu sürece alıyorum.
Fikirlerinizi dinlemek isterim.
Hayırlı olsun hocam tahmini hepsi ne kadar tutacak yaklaşık olarak

Valla bilinçli alıyosun o zaman hiç değişmene gerek yok. Ki zaten eagle model anakartlar pek alınası olan kartlar değil yalan olmasın
Yani bayağı araştırdım giriş seviye bir B850dense B650nin dolusu daha mantıklı geldi. SSD için de aynı şekilde çok kaliteli bir şey almadığımdan B850 ihtiyacım olmayacak

ram konusunda forumun ikinci el kısmına bakabilirsiniz güzel fiyatlı birkaç parça ürün vardı single channel 32gb kingston satan vardı sanırım 18k ya

24.5 falan trend z 32 gb da görmüştüm kutulu

Hayırlı olsun hocam tahmini hepsi ne kadar tutacak yaklaşık olarak
Tam bi hesap yapamadım ama galiba 85 civarı

ram konusunda forumun ikinci el kısmına bakabilirsiniz güzel fiyatlı birkaç parça ürün vardı single channel 32gb kingston satan vardı sanırım 18k ya

24.5 falan trend z 32 gb da görmüştüm kutulu
Şu an single 16 almayı düşünüyorum 1-2 aya yükselticem gereksiz arttı çünkü bütçe 70le başlamıştım 85 oldu gerek yok bir anda bu kadar vermeye gibi geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,870
Üyeler
200,799
Son üye
Mustafanig

Geri