SSD Kaynaklı Drop Yardım?

chloriN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
247
Ara sıra pc format atıyorum sonrasında birkaç performans ayarı ve yapar oyunu 250-350 fps arasında oynardım ama şimdi ne yaparsam yapayım oyun adam gördüğümde 230-200fps ve altlarına düşüyor, adam gördüğümde takılmalar oluyor, tekrar tekrar format attım ama nafile, işlemcim 50 derece ve %30-40 arası kullanılıyor. bilgisayarımda iki ssd var ama ana ssd boştayken 50 derece diğeri ise 40.
valorantı silip diğer ssd ye kurdugumda sorun çözüldü fakat ana ssd deki sorunun ne olduğunu nasıl öğrenebilirim ve çözebilirim? drop olan ssd - WD BLACK SN850 1TB drop sorununu çözdüğüm ssd - WD BLUE SN570 500GB
1785319907097.webp

Windowsun imajını al dism++ ya da baska programla, laptop ya da pc deki ssd leri sök, yerdeğiştir, 500gb olanına sistem kur, 1tb olanını depo kullan. Zamanın varsa dene. Zaten mantık odur. Küçük olanına windows kurarsın, büyük olanına oyun ve program.

Windowsun imajını al dism++ ya da baska programla, laptop ya da pc deki ssd leri sök, yerdeğiştir, 500gb olanına sistem kur, 1tb olanını depo kullan. Zamanın varsa dene. Zaten mantık odur. Küçük olanına windows kurarsın, büyük olanına oyun ve program.
yüksek olan hızı daha yuksek oldugu ıcın wındows da ona kurmustum hocam hızı yuksek olduhu cıın 500u kullanmamıstım hıc

Windowsu kuracağın partitionu en fazla 150-170 gb ayarla.
WD Blue kötü değildir . Açılış hızı başka etkenlere de bağlıdır. Sana önerim odur. Yaparsan WD black de partitionları sil. Windowsu Blue ya kurduktan sonra Black de partition oluştur ve 2 ye böl.

Windowsu kuracağın partitionu en fazla 150-170 gb ayarla.
WD Blue kötü değildir . Açılış hızı başka etkenlere de bağlıdır. Sana önerim odur.
hocam bi test yapsaydık sorunu anlasaydım sorunu çözseydik? ssd böyle değildi drop yemiyordum

kristal disk programıyla hızlara bakabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yerinde ben olsam bu şekilde denerdim. Gerisi zaman kaybı.

Sorunu anlamam icin yardımcı olabilecek yok mu?

Boşta çalışan 50 derece ssd mi olur? Bir fan üfletip öyle bak.

Ara sıra pc format atıyorum sonrasında birkaç performans ayarı ve yapar oyunu 250-350 fps arasında oynardım ama şimdi ne yaparsam yapayım oyun adam gördüğümde 230-200fps ve altlarına düşüyor, adam gördüğümde takılmalar oluyor, tekrar tekrar format attım ama nafile, işlemcim 50 derece ve %30-40 arası kullanılıyor. bilgisayarımda iki ssd var ama ana ssd boştayken 50 derece diğeri ise 40.
valorantı silip diğer ssd ye kurdugumda sorun çözüldü fakat ana ssd deki sorunun ne olduğunu nasıl öğrenebilirim ve çözebilirim? drop olan ssd - WD BLACK SN850 1TB drop sorununu çözdüğüm ssd - WD BLUE SN570 500GB
Alıntıyı görüntüle
Hocam windowsu 1tb ssd ye kurmuşsun ve harddiski bölmemişsin.
Sisteme 150gb ayır gerisini 2. partition yap. 1tb Ssd yi taktığın slot yavaş olan slot olabilir. Bak hocam.
ister Bekle dua et biri çıksın farklı bir öneriyle istersen de beklerken çözüm üret. Böyle çözümsüz çok konu var forumda boşa bekleyebilirsin. Diğer forumlara da bak.

Boşta çalışan 50 derece ssd mi olur? Bir fan üfletip öyle bak.
şuan valorant oynuyorum 1tb olan ssdye yuklu diğeri boşta mı sayılıyor tam bilmiyorum ama ikiside 50derece
1785322440820.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam windowsu 1tb ssd ye kurmuşsun ve harddiski bölmemişsin.
Sisteme 150gb ayır gerisini 2. partition yap. 1tb Ssd yi taktığın slot yavaş olan slot olabilir. Bak hocam.
ister Bekle dua et biri çıksın farklı bir öneriyle istersen de beklerken çözüm üret. Böyle çözümsüz çok konu var forumda boşa bekleyebilirsin. Diğer forumlara da bak.
harddisk yokki hocam sisteme 2ssd yi mi böleceğim anlamadım pek bilgili değilim ama ssd yerlerını degısebılırım degıstırmeden once hızlarını tam alıp almadıgımı nasıl ogrenebılırım

Çok sıcak bunlar biraz yüke girince 60 70 görür anında. Blok yok mu disklerin üstünde?
1785322866689.webp

Geri