Sorma hocam ya 1660 super ile dımdızlak kaldık ortada bekleyip duruyorumNvidia Ai den parayı kırdı oyuncular umrunda değil RTX 60XX serisi bile ne zaman çıkar muamma
Bellek krizinden dolayı hiçbir şey duyurmuyor firmalar, bence böyle devam ederler yakın zamanda beklemiyorum.Ocak ayında böyle bir konu oluşturmuştum üstünden aylar geçti fakat halen resmi bir açıklama yok bu konuda ilim bilim sahibi bilge arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir mi?
iyi ki heves ettik 24gb vramli ekran kartımız olacak diye hep bundan oluyor bunlarBellek krizinden dolayı hiçbir şey duyurmuyor firmalar, bence böyle devam ederler yakın zamanda beklemiyorum.
5090 bile karaborsaya düştü neredeyse VRAMi yüzünden. Nvidia şuan böyle bir kart çıkarsa yağmalarlar pek bizlere kalmaz benceiyi ki heves ettik 24gb vramli ekran kartımız olacak diye hep bundan oluyor bunlar
Fiyatlarda hayvan gibi şişmiş iyice yapay zeka kedi videoları yüzünden düştüğümüz hale bakne zaman çıkacağı belli değil ki çıkaracağı platform oyun üzerine olur mu orası belirsiz yani dünya yapay zeka etrafında evriliyorken bu saatten sonra gaming dünyasını pek ipleyen olmaz diye düsünüyorum. şuan için yeterli kafasında devam ediyorlardır
Bende öyle düşünüyorum ama bir umut işte5090 bile karaborsaya düştü neredeyse VRAMi yüzünden. Nvidia şuan böyle bir kart çıkarsa yağmalarlar pek bizlere kalmaz bence![]()
Ocak ayında böyle bir konu oluşturmuştum üstünden aylar geçti fakat halen resmi bir açıklama yok bu konuda ilim bilim sahibi bilge arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir mi?
Yani almışken super modeli almak istiyordum 4k için zaten şuan 2027ye kadar ekran kartı almam mümkün değil o zamana kadar bekleyeceğim her türlü. Cevabınız için teşekkür ederimSuperler normalde hazır ama yeni taze taze gddr6 ve gd7 zamlarından sonra fiyatlandırmayı nasıl yapacaklarina dair halen nvidia beklemeye aldığı için superi 2027den sonra görürsek görürüz. Oda kesin değil. Bilerek piyasaya sürmüyorlar
Amd suskun nvidia suskun. Gpu pazarı komple suskun
Sektör çok dalgalı herşeye ona buna zam. Bu haldeyken superleri çıkarıpta karlarına kar katacaklarını düşünmüyorum.
Hatta pc oyunculuğu bile durgun dönemlerinde
Gta6 çıktıktan sonra biraz hareketlenme olabilir ve “gaming” tabiri önem kazanabilir. Super beklemeyin alacaksanız alın kısacası
Şu an ekran kartı almak için tam fırsatı beklemek ise anlamsız![]()
Yani almışken super modeli almak istiyordum 4k için zaten şuan 2027ye kadar ekran kartı almam mümkün değil o zamana kadar bekleyeceğim her türlü. Cevabınız için teşekkür ederim
Şahsen ben beklerim beklemesine de benim şuan ki ekran kartının o kadar süre bekleyeceğinden şüpheliyim.Şuan 2026 yazındayız
2027 yazına kadar beklerim sabrım var hiç acelem yok dersen bekleyebilirsin elbette. Kenara para atmak için azim ettiysen bu yolda doğrudur
Ama bütçe vardır biraz bekleyim daha güncel daha güçlü bişeyler almaya çalışayım demek mantıksız. Bütçe varken bugün yarın dizen herkes kârda şimdiden.
2027 yi piyasa olarak ve fiyat olarak kestiremiyoruz kesinlikle. Aha daha taze 2-3 gün önce hemen gpu vramlerine zam. 1 hafta önce konuşuyor muyduk 2 hafta önce tahmin edebiliyor muyduk? Yok.
O yüzden sürprizler yıldıramaz ben biriktiririm dersen buda yanlış değil![]()