Qd OLED Monitör Temizliği Hk.

kaan0513

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
584
Oled temizliği için %70 Etanol öneriyorlar kullanan var mı qd oled temizliğinde, dün nb F80 ile uğraşırken parmak izi kaldı monitör ekranında bunu çıkartmak için kullansam mı tecrübe eden arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica edeceğim. @ayranli_tuz @Tayfunns

Eczanede distile su al mikrofiber bez al 3 tane önce kuru sil sonra çok az distile su hafifçe nemlendir bastırmadan yuvarlayarak sil sonra kurula bizzat kendim kullanıyorum glossy QD oled

Eczanede distile su al mikrofiber bez al 3 tane önce kuru sil sonra çok az distile su hafifçe nemlendir bastırmadan yuvarlayarak sil sonra kurula bizzat kendim kullanıyorum glossy QD oled
Bir de hocam bu aletin ekranı o kadar hassas ki üflesen çizilecek gibi 1 ay sonra da evde badana yapacağım kutusuna kaldırıp koysam çokça çizilir değil mi?

Hapşırık sonrası tükürük sıçraması parmak izi kalması için arkadaşında dediği gibi distile su yani saf su alabilirsin. Bildiğim kadarıyla klimaların dışarıya akıttığı su da saf su olması lazım. Yumuşak mikrofiber beze suyu hafifden dök yumuşak şekilde sil geçecektir.

Oled temizliği için %70 Etanol öneriyorlar kullanan var mı qd oled temizliğinde, dün nb F80 ile uğraşırken parmak izi kaldı monitör ekranında bunu çıkartmak için kullansam mı tecrübe eden arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica edeceğim. @ayranli_tuz @Tayfunns
mikrofiber beze saf su emdirip onunla silip ,daha sonra kuru bezle sildiğin yerin üstünden geç hocam
geçmezse %70 etanol
ben kurarken de parmak izi olmuştu saf suyla rahat geçti (distile-ütü suyu)

Bir de hocam bu aletin ekranı o kadar hassas ki üflesen çizilecek gibi 1 ay sonra da evde badana yapacağım kutusuna kaldırıp koysam çokça çizilir değil mi?
Hocam kutuya koyarken orijinal ambalajı yoksa yumuşak bir çarşaf ser köpük üzerine iki tane yastığın üzerine köpük yastık tarafına gelecek şekilde koy

az önce aynı şeyi yaşadım ne yapmam lazım
İlk etapta eczaneden distile su alın, onunla çok bastırmadan silin ve kurulayın muhtemelen çıkacaktır. Çıkmazsa %70 etanol bulmaya çalışın hocam.

%70 etanol kullanıyorum saf su denemedim ama benim ekranda çok tükürük oluyor yakın kullandığım için etanol temizliyor gayet.

Hocam daha dün akşam distile su ile temizlik yaptım. Normalde monitörümde sadece siyah renkli arka planda bir sürü leke beliriyordu. Acaba iade vs. ile mi uğraşacağım diye endişe ederken anlatılan yöntemlerle eczaneden alınma distile su kullanarak temizlik yaptım monitörün ekranı tertemiz. %70 etanol Antalya Lara bölgesinde neredeyse hiçbir eczanede yok arkadaşlar hepsi birbirine paslıyor hiçbiri satmıyor nedenini anlamadım internetteki ürünlere de güvenmiyorum. Sürekli "yok bilmem ne zımbırtısıyla test ettim içindeki x maddesi şu kadar çıkması gerekirken şu kadar çıktı" vs. gibi yorumlar var anlamsız. Distile su benim işimi gördü belki senin de işini görür.

Hocam daha dün akşam distile su ile temizlik yaptım. Normalde monitörümde sadece siyah renkli arka planda bir sürü leke beliriyordu. Acaba iade vs. ile mi uğraşacağım diye endişe ederken anlatılan yöntemlerle eczaneden alınma distile su kullanarak temizlik yaptım monitörün ekranı tertemiz. %70 etanol Antalya Lara bölgesinde neredeyse hiçbir eczanede yok arkadaşlar hepsi birbirine paslıyor hiçbiri satmıyor nedenini anlamadım internetteki ürünlere de güvenmiyorum. Sürekli "yok bilmem ne zımbırtısıyla test ettim içindeki x maddesi şu kadar çıkması gerekirken şu kadar çıktı" vs. gibi yorumlar var anlamsız. Distile su benim işimi gördü belki senin de işini görür.
distile su ile bastırmadan yavasca daire şeklinde temizledim gayet iyi temizledi ama ekranda kamerada görünmeyen yandan bakınca beliren mavi 2 tane leke var ne yapicam

Aynı sorundan müzdariptim
The Solution marka yıllardır kullandığım LCD LED ekran temizleme sıvısı mı spreyi mi denir artık her neyse
En son fıttırıp temiz yumuşak bir mikrofiber + bu sıvıyla giriştim komple temizledim pırıl pırıl oldu tek sorun çok minimal %1-%5 arası iz kalıyor bölgesel olarak çok da bastıramıyoruz panel kırılır zarar görür diye
Odan sürekli karanlıksa veyahut monitörün curved oled ise zaten yansımadan o ufak izleri çok görmezsin
Yani çok kasmamak lazım bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,469
Üyeler
200,415
Son üye
Brkclk8

Geri