Td-W9970v3 Modem Çekmiyor Ucuz Router Önerisi

Tebayo

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
750
Evde Türk Telekom 24 Mbps VDSL var. Modemin dibindeyken hız testi iyi 26 Mbps alıyorum, ping düşük ama yan odalarda internet resmen felç. Ev 150 m² civarı, duvarlar da biraz kalın.

Modem yıllar önce verilen TP-Link TD-W9970v3. yan odaya geçince videolar 480P'de bile donuyor, Wi-Fi sürekli kopuyor. Sorun sanırım modemden.

Aklıma şu geldi, modemin Wi-Fi'ını kapatıp yanına kabloyla 750 TL bütçeyle bir router alıp bağlamak.

750 TL'yi aşmayacak bütçeyle işimi görecek F/P router ne önerirsiniz?

Router'ı modeme bağlarken ekstra zor bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Veya 24 Mbps Türk Telekom'u bırakıp TurkNet gibi bir şeye geçsem daha mi mantıklı olur?

Açıkcası bende Tp link ürünleri kullandım 9970ide kullandım v2sini şöylşe diyim piyasada en iyileri bunlar zaten
modem içerisinde ayar yaptın mı ince ayarları oluyor verim için

şuan 1gbs kullnıyorum ama o zamanlar 35mbs kullnırken en az 33 alıyordum bazen 36 oluyordu
modemdeki ince ayarlara bağlı biraz

Açıkcası bende Tp link ürünleri kullandım 9970ide kullandım v2sini şöylşe diyim piyasada en iyileri bunlar zaten
modem içerisinde ayar yaptın mı ince ayarları oluyor verim için

şuan 1gbs kullnıyorum ama o zamanlar 35mbs kullnırken en az 33 alıyordum bazen 36 oluyordu
modemdeki ince ayarlara bağlı biraz
Youtubeda ayarları anlatan önerdiğiniz bir video yada anlatan bir site falan var mı bildiğiniz?

Evde Türk Telekom 24 Mbps VDSL var. Modemin dibindeyken hız testi iyi 26 Mbps alıyorum, ping düşük ama yan odalarda internet resmen felç. Ev 150 m² civarı, duvarlar da biraz kalın.

Modem yıllar önce verilen TP-Link TD-W9970v3. yan odaya geçince videolar 480P'de bile donuyor, Wi-Fi sürekli kopuyor. Sorun sanırım modemden.

Aklıma şu geldi, modemin Wi-Fi'ını kapatıp yanına kabloyla 750 TL bütçeyle bir router alıp bağlamak.

750 TL'yi aşmayacak bütçeyle işimi görecek F/P router ne önerirsiniz?

Router'ı modeme bağlarken ekstra zor bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Veya 24 Mbps Türk Telekom'u bırakıp TurkNet gibi bir şeye geçsem daha mi mantıklı olur?
Çok mantıklı bir şey gelmiş aklınıza, 9970in dsl performansı birçok yeni dsl cihazdan iyi. Eğer 2. el alırım diyorsanız Zyxel multy m1 bakmanızı tavsiye ederim. Tek cihaz kullanayım dersenizde HG633 alın yine 2.el DSLi çok iyi, 2.4 ve 5ghz wifisi var 300 500tlye bulursunuz.

Youtubeda ayarları anlatan önerdiğiniz bir video yada anlatan bir site falan var mı bildiğiniz?

Bi aşağıdaki gibi dene benim modem fibere geçtğiğm için değiştirdim ama 25 yıldır elimden epey modem geçti
Tp link / Huawei / Keneetic modemler çok çok başarılır perfprmans konusunda DSLde zaten Tp link yeri doldurulamaz

En iyi F-P kralları bunlar zaten : Zyxel VMG1312-T20B - TP-LINK TD-W9960 - Keenetic Omni DSL N300 Modem

tavcsyem ayarlar ve kablolama konusunda dikkat etmen
eminim çözersin çünkü gerçekten sağlam modem var elinde

Bi aşağıdaki gibi dene benim modem fibere geçtğiğm için değiştirdim ama 25 yıldır elimden epey modem geçti
Tp link / Huawei / Keneetic modemler çok çok başarılır perfprmans konusunda DSLde zaten Tp link yeri doldurulamaz

En iyi F-P kralları bunlar zaten : Zyxel VMG1312-T20B - TP-LINK TD-W9960 - Keenetic Omni DSL N300 Modem

tavcsyem ayarlar ve kablolama konusunda dikkat etmen
eminim çözersin çünkü gerçekten sağlam modem var elinde

Bu iş markayla ilgili bir şey değil. Yani tplinkin vdslde yeri doldurulamaz söyleminiz pek doğru değil. Onlarca tplink modeli var çöp diye niteleyebileceğimiz. Zaten keeneticin de vdsli çok matah değil fiyatına göre bakarsak.
Genele olarak tavsiye ettiğiniz cihazlar dslam ile en kötü performansı alabileceğiniz cinsten hiç girilmez onlara elde olan 9970v3 hepsini tokatlar.

Videodaki işlemi de mevcut modemi köprü yapıp openwrtli bir routerle sqm yapmak daha isabetli olur, ayrıca yine aynı router adblocker vs gibi paketler kurulmak için de kullanılabilir.

Son düzenleme:
Ben aynı modeme köprü modu yapıp ASUS ac51 çöpünü routerladım fena olmadı.

Bu iş markayla ilgili bir şey değil. Yani tplinkin vdslde yeri doldurulamaz söyleminiz pek doğru değil. Onlarca tplink modeli var çöp diye niteleyebileceğimiz. Zaten keeneticin de vdsli çok matah değil fiyatına göre bakarsak.
Genele olarak tavsiye ettiğiniz cihazlar dslam ile en kötü performansı alabileceğiniz cinsten hiç girilmez onlara elde olan 9970v3 hepsini tokatlar.

Videodaki işlemi de mevcut modemi köprü yapıp openwrtli bir routerle sqm yapmak daha isabetli olur, ayrıca yine aynı router adblocker vs gibi paketler kurulmak için de kullanılabilir.

9970 kendim kullnaıdm yazıkdlarımı pek okumamışsın
zaten yıllarda kullandım hatta birine verdim o kullnıyor şuan
9970den önce de tp link kaldım ve aynı şekilde adsl den vdsle geçene kadar tplink kullnadım yıllarca fiber geldikten sonra değiştim 20 yıl oldu yani
bu sırada onlarca modemde elimin altından geçti

9970 kendim kullnaıdm yazıkdlarımı pek okumamışsın
zaten yıllarda kullandım hatta birine verdim o kullnıyor şuan
9970den önce de tp link kaldım ve aynı şekilde adsl den vdsle geçene kadar tplink kullnadım yıllarca fiber geldikten sonra değiştim 20 yıl oldu yani
bu sırada onlarca modemde elimin altından geçti
okey hoca, uğraşamıcam anlatmakla yazdığımı da siliyorum.

Son düzenleme:
Ben okudum gayet ama yazdıklarınız da makul şeyler göremedim yine kibarca anlatttım birşeyler aktarmaya çabaladım ama sizde pek o yaklaşım yok aksine farklı bir dille cevap vermeyi tercih etmişsiniz. Eğer siz konuyu okuyup, anlayıp ilk cevabınızı yazdıysanız okuduğunu anlama konusunda pek iddialı değilsiniz. Zira vatandaş demiş ki; xxx modemi kullanıyorum ama evin duvarları kalın yan odada wifi kesiliyor ve çekmiyor. Siz diyorsunuz ki QOS yap ne alaka tam olarak? Siz qosun ne olduğunu biliyor musunuz? Sanmıyorum, kısaca ağdaki trafiğin önceliklendirilmesidir qos, yani qosun bir fayda sağlaması için kesilmeyen sağlam bir wifi bulunması gerekiyor. Peki konu sahibi evinde düzenli bir wifi bağlantısı alıyormuymuş? HAYIR

Cihazlara gelince elimden geldi geçti vs vs bişeyler demişsiniz bu bahsi geçen modem az buçuk işlere merakı olan birisinin göreceği eline geçeceği tarzda bir model çünkü zamanın wifi standartlarını desteklediği ve en önemlisi dsl performansı iyi olduğu için tt tarafından bolca dağıtıldı. Yani spesifik bir durum yaşamamışsınız.

Nedir bu dsl performansı denen mesele; Evdeki cihaz gelen dsl sinyalinin sonlandırıcısı ona sinyali ileten bir cihaz var buna DSLAM diyoruz (çeşitli yerlerde saha dolabı dendiğine de rastlarsınız). Eve gelen kablo gerek uzaklık gerek ekler şunlar bunlar gibi bir sürü altyapısal unsurla sinyal dslamdan çıktığı gibi gelmez; zayıflar. Bu durumun oluşturacağı olmsuzlukları minimize etmek için DSLAM ile iyi bağlantı kuran cihazlar almayı tercih ederiz. Bunun önemli adımlarından biri modemin DSL chipsetinin DSLAM ile uyumlu olmasıdır. Aynı yonga setini kullanan modem ve DSLAM kombinasyonları bazı hatlarda daha kararlı çalışabilir. Aynı olmasa da verimli çalışan chipsetler de mevcuttur. DSL permormansı konusunda da markadan ziyade modele, modelin donanımına bakmak gerekir. Yani kalkıpta tplink dslde çok iyi zyxel dslde çok iyi vs vs şeklinde yorum yapamayız. Ancak spesifik model kıyasında bu şekilde ifade edilebilir. Bu paragrafta anlattığım konunun da konu sahibinin yaşadığı şikayetle hiçbir alakası yok. Çünkü yaşanan sorun dslden düşmesi değil cihazın wifi performansı. Eğer sizin tavsiye ettiğiniz vasat dsl performansı olan modelleri alırsa belki wifi bağlantısı kopmaz ancak dsl performansı azalır. Bu yüzden sorunu iyi anlamak ve doğru bir tavsiyede bulunmak gerekir.
İlk paragrafta da ilettiğim gibi okuduğumuzu anlama konusunda problem yaşamıyorsak birşeyler anlattım. Ha bu arada yanılıyor veya yanlış öğrenmiş olabilirim, bunu yine kendi tarzınızla ifade edebilirsiniz.
?

tekrar oku

Geri